Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bosa we mgle

Czy sluchacie muzyki w jakosci Hi Res?

Polecane posty

Ja dlugo sie bronilam przed tym formatem bo idea puszczania muzyki z tabletu czy komputera do odtwarzacza strumieniowego byla dla mnie jak swietokradztwo dokonane na oltarzu tradycyjnego audiofilizmu gdzie zrodlem sygnalu mogl byc tylko gramofon analogowy lub kompakt. Teraz waham sie i coraz czesciej mysle wlasnie o zakupie odtwarzacza strumieniowego. Czy upadlam?

Gość gość
daj spokój z tym gramofonem, to jest słabe źródło nawet jak na analog. Kup sobie magnetofon szpulowy, jakiegoś revoxa, fostexa czy teaca a nie wyskakujesz tu z prymitywnym gramofonem dla plebsu. Zreszta każda muzyka nagrywana na winyl jest rejestrowana najpierw na taśmie. I to jest kwintesencja analogowego brzmienia o doskonałych parametrach.

@ gość dziś Kup sobie magnetofon szpulowy, jakiegoś revoxa, fostexa czy teaca a nie wyskakujesz tu z prymitywnym gramofonem dla plebsu. x Nie mam pieniedzy. Ucze sie. Ja zaczne zarabiac to niewykluczam jakiegos "tasmociagu" ale myslalam bardziej o Studrze chociaz Revox tez mi sie podoba. Na razie jedyne na co mnie stac to 4-sciezkowa Aria. xx xx Zreszta każda muzyka nagrywana na winyl jest rejestrowana najpierw na taśmie. I to jest kwintesencja analogowego brzmienia o doskonałych parametrach. x Tak, masz racje. Jednak analogowa kopia wykonana na winylu tez brzmi nie gorzej. Wlasnie slucham sobie Haliny Frackowiak "Maly Elf" z 1987 r (Polskie Nagrania Muza SX 2451). Ten utwor zawsze mnie nastrajal nostalgicznie :)

Gość gość
Nie, ponieważ to Sony. A Sony to tylko konsole, wszystko inne czego się dotkną jest i zawsze było gównem. :) Ale kupiłam sobie dostęp do Tidal, bardzo polecam. :)

Co rozumiesz przez Hi Resolution? tak z ciekawosci. jesli nie masz stowownego wzmacniacza, kolumn i tolerancyjnych sasiadow to co wlasciwie chcesz osiagnac? jak czesto sluchasz muzyki na poziomie referencyjnym? ciao

a tak bardziej w temacie, HiRes audio jest z nami juz od bardzo dawna- moja pierwsza plytka w tym formacie to J M Jarre Images z 1997 roku. kwalifikuje sie poniewaz jest w formacie 24bit i 96khz. (cd standardowo 16bit i 44.1khz) sprawdz ile naprawde slyszysz/ twoj sprzet jest w stanie podac do ciebie https://youtu.be/URrEtyFSENc?list=LLhfmV9rkOeNE5T0q5YWUN1g to link to testu od 20hz do 22khz.

Witaj Kapitanie :) Spróbuję zrobić ten test z yt ale już coś podobnego robiłam bo mam specjalną płytę z jakiegoś miesięcznika, nie pamiętam "Audio" czy "HiFi i Muzyka" czy z jeszcze innego. Z tego co pamiętam to wyniki były w miarę pozytywne.