Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co takiego jest w LEGO duplo, że każdy to kupuje?

Polecane posty

Gość gość

Zauwazylam, że duży szał jest na to, a my nie mamy pomysłu na prezent świąteczny dla 1,5 rocznej córki. Co jest takiego w tych zestawach. Interesuje mnie zestaw do 200 zł, ale jak patrzyłam na te po około 150 to są tam trzy klocki na krzyż i jakaś figurka. Wiec chyba się nie opłaca. W tajemniczy mnie ktoś w temat?

Gość gość
To nie wiem gdzie szukalas. Moja córka do stała na roczek lego duplo domek za jakieś 70zl i super się tym bawi cały czas, a ma już 2 latka. Kupiłam jej jeszcze kawiarenke poniżej 100zl i też uwielbia. Teraz dostanie urodzinową paradę. Najbardziej lubi się bawić właśnie lego duplo a ja uważam, że są swietne

Gość gość
My testowaliśmy wiele klocków i lego są najlepsze. Nie łamią się nie odpryskują pasują do siebie idealnie. Moja znajoma ma klocki duplo z początku lat 90 i są w idealnym stanie! Naprawdę warte swojej ceny. My kupujemy zetawy za ok. 70 zł na święta i urodziny i nazbierało się tego juz całe pudło a dziecko prawie codziennie się nimi bawi. Także jak nas kos odwiedzi z małym dzieckiem to wyciągamy lego i dzieci się super bawią.

Gość gość
Po pierwsze dzieciaki z reguły bardzo lubią się tym bawić, po drugie owszem są drogie ale nie do zdarcia...mój 4-latek ma masę innych zabawek, ale i tak najchętniej bawi sie duplo, dostał od rodziny na różne okazje kilka kompletów i tworzy z nich swoje budowle...

Gość gość
Lego to lego :) nieśmiertelne Ost z piwnicy wyciągnęłam karton 30 letnich klocków lego którymi bawil sie moj brat . Nic sie z nimi nie stalo. Moje dziecko sie teraz bawi tymi klockami .

Gość gość
A ja polecam Mega Bloks - też są dobrej jakości, ale mają tę zaletę, że bardzo łatwo się łączą, nie potrzeba dużej siły. Moja córka w okolicach roku potrafiła z nich budować. Są też tańsze.

Gość gość
Mega Blocks są super dla malutkich dzieci. Spokojnie można je kupić roczniakowi. Są bardzo duże, łatwo się je chwyta i rzeczywiście łatwo się łączą. Dla dziecka 2-letniego i starszego zdecydowanie Lego Duplo - ich różnorodność, kolory, łatwość budowania zapewnią super zabawę każdemu dziecku. Są drogie ale warte swoich pieniędzy. Moje dzieci je kochają.

Gość gość
Dokładnie, Lego są po prostu wieczne, nie do zdarcia. Testowaliśmy rózne, bywało że synek dostawał zestawy innych klocków, takich tanich, płacz jak się połamały, o bezpieczeństwie nie mówiąc. A dzieci mają taką inwencję w zabawie że naprawdę nie jest im trudno zniszczyć nawet z pozoru solidne klocki. Lego nic nie ruszy :) Więc i dużo radości. Nie wiem gdzie patrzyłaś, autorko, ale na Allegro ceny można naprawdę atrakcyjne trafić. Ale dla córeczki w tym wieku raczej proponowałabym jeszcze drewniane, też bardzo fajne i też dają dużo jeśli chodzi o rozwój (zupełnie inna bajka niż łączenie lego). Tylko wybrać takie bezpieczne, sprawdzonej firmy żeby nie miały szkodliwych barwników.

Gość gość
Też mam lego ponad 25 letnie - bez zmian, jak nowe, duplo są stos. duże, mają fajne figurki, po prostu dzieci je lubią.

Gość gość
Nie macie pomysłu na prezent dla 1,5 rocznej córki :/

Gość gość
Mega blocks są badziewne. Pasują do siebie aż za dobrze. Kręcą się na boki i nie są stabilne. Jak chcesz zbudować wieżę to wyjdzie ci takie poskrecane coś. A głupim pseudo reklamom juz dziękujemy! Może ta firma niech pomyśli jak te klocki ustabilizować i zmienić plastik bo jest okropny

Gość gość
Mega blocks są badziewne. Pasują do siebie aż za dobrze. Kręcą się na boki i nie są stabilne. Jak chcesz zbudować wieżę to wyjdzie ci takie poskrecane coś. A głupim pseudo reklamom juz dziękujemy! Może ta firma niech pomyśli jak te klocki ustabilizować i zmienić plastik bo jest okropny

Gość Marinta
Myślę, że tego typu zabawki są dobre dla dzieci w każdym wieku, a jeśli chcecie, to możecie zajrzeć do https://www.klockidlaciebie.pl/ , gdzie dostępna jest bogata oferta tego typu klocków. Sądzę, że wam również oferta się spodoba.

Gość gość
Cóż mogę powiedzieć. Moje chłopaki dostały w prezencie Lego Duplo Mój pierwszy pociąg i Plac budowy. Nie mam dzieci. Do zestawów dokupiliśmy dodatkowe tory i zestaw delux. Cały pokój to jeden wielki plac kolejowy, a kolejki są na baterie, więc chłopaki robią zawody :) Uważam, że to najfajniejsze klocki, a miałam chyba większość klocków dostępnych na rynku (mega blocks, fisher price, ict.) Jedyny minus to.... sprzątanie takiej ilości i nadepnięcie bosą stopą na klocek :)