Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5 latka ciągle uważa się za chłopca nie mam już sił

Polecane posty

Gość gość

Ciągle uiważa że jest chłopakiem :( Co mam robic jako matka? Czy to jest jakieś zaburzenie?

Gość gość
Zaakceptować. I kochac.

Gość gość
Tak.to jest zaburzenie.Przez to ludzie zmieniają płeć. Kochaj tak samo,idź do grup dla takich rodziców, wytłumacz dziecku ,dbaj aby się nie czuło odrzucone. Choć w zasciankowej Polsce ciężko o to.

Gość gość
Transseksualizm. Jesli nie chcesz wpedzic dziecka w wieksze zaburzenia psychiczne to zaakceptuj jej/jego tożsamość i szukaj wsparcia u psychologa, a dla dziecka u psychiatry.

Gość gość
A ma rodzeństwo?

Gość dona73
Przejdzie jej. Jeszcze sie bedziesz z tego smiala. Dzieci wymyslaja. Polecam zakup oryginalnych i modnych sportowych butów na http://buty-nike-sklep.pl/pl/ :D :*

Gość gość
Takie zachowanie nie musi świadczyć że takie dziecko w wieku dorosłym od razu zostanie transem ale może świadczyć niestety o pewnej nieprawidłowości. Np. pewna dziewczynka z mojego dzieciństwa nie lubiła się stroić, natomiast lubiła typowo chłopięce zabawy i tematyki, widziałam też u niej reakcje np. na określone sceny w telewizji obrzydzenie do spraw które w jakikolwiek choćby subtelny sposób nawiązywały do spraw seksualnych. Dzisiaj jest kobietą grubo po 30-tce. Jak się potoczyło jej życie ? Jest kontynuacją tego co w dzieciństwie. Została policjantką. Udziela się też w sportach. Nikt nie widział nigdy żeby była z jakimś facetem ani nawet nikt nie ma odwagi jej o to zapytać. Wydaje mi się że jest to coś czego chyba nie da się zmienić za pomocą wychowania, a wychowywanie w kierunku pożądanym mogłoby tylko pogłębić siłe tych cech niepożądanych

Gość gość
Typowy gender. Powinnaś dać na msze i odmawiać zdrowaśki w jej obecności stale. Może nawet jakieś egzorcyzmy by się przydały.

Gość gość
Ale jak uważa? Co np. Mówi,jak się zachowuje...