Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciaza blizniacza??? Jakie szanse

Polecane posty

Gość gość

Witam przejde od razu do sedna sprawy. Cykle stymulowane clo dwa dominujace pecherzyki.Podany pregnyl,staranka byly. Czy mam wieksze szanse na ciaze z dwoma pecherzykami,niz z jednym? Pierwszy raz mam dwa dominuhace pecherzyki i podany pregnyl. Czy moze tak sie zdarzyc,ze mimo dwoch bedzie jeden dzidzius?

Gość gość
Szanse sa wieksze na ciaze. Sa trzy opcje teraz w Twoim przypadku albo blizniaki dwujajowe albo jedna dzidzia albo brak ciazy. Musza zostac spelnione nastepujace warunki zeby byly blizniaki: oba pecherzyki ostatecznie pekna, dojdzie do zaplodnienia obu, zagniezdza sie oba. Czesto u zdrowej pary z jednym pecherzykiem sie nie udaje przejsc wszystkich tych krokow np dojdzie do zaplodnienia ale do zagniezdzenia juz nie. Ale jak napisalam na samym poczatku przy dwoch prawdopodobieństwo ciazy wzrasta.

Gość gość
Cześć, gdyby któraś z was potrzebowała, konkretnych porad w sprawie ciąży i rodzenia, to znalazłam pierwszą bezpłatną ogólnopolską internetową szkołę, która pomaga przygotować się do narodzin dziecka i uczy jak się nim opiekować czy karmić. Zawarte tam porady mogą pomóc zachować zdrowie w czasie ciąży i rozwiać wszelkie wątpliwości, dzięki istniejącym tam informacją. Można również porozmawiać poprzez czat ze specjalistami którzy doradzą w razie jakichkolwiek pytań. https://www.szkolarodzeniaprenalen.pl/ Ja już od jakiegoś czasu korzystam z tej strony i jestem bardzo zadowolona.

Hej. Ja byłam stymulowana miałam też w pecherzyki które pekły i w poniedziałek dowiedziałam się że będą bliźniaki o ile serduszka będą bić

Gość gość
Ja jestem w 32tc blizniaczej (dwujajowe). Mialam jeden dominujacy pecherzyk a drugi sie tak schowal ze lekarz nie zauwazyl. Takze bylam zdziwiona ze wyszly nam blizniaki nie spodziewalam sie :-) Teraz ciagly strach o to zeby jak najpozniej urodzic bo to jest niestety ogromny problem ciazy mnogiej. Trzeba byc gotowym na rozne niespodzianki po drodze szpitale leki itp. Lekarze mowia ze ciaza mnoga jest patalogia. I teraz juz wiem o co im chodzi.

Gościu powiedz coś bliżej o tej ciąg bliźniaczej. Aż tak źle?

Gość gość
Hej ja miałam dwa-jeden sie zapłodnił i mam 3 letnią córeczke:) szkoda że nie bliźniaki:)

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi,oby cos z tego leczenia bylo :)

Gość gość
U mnie bylo wszystko ok do 28tc gdzie przypadkowo w szpitalu, bo po 25tc trafia sie z blizniakami po zastrzyki sterydowe na rozwoj pluc, okazalo sie ze szyjka zaczela mi sie skracac i byla miekka. Oczywiscie trzeba bylo zalozyc pessar. Do tego leki dopochwowo luteina 2 razy dziennie i leki przeciwgrzybiczne raz na 3 dni jak to przy pessarze trzeba. I lezenie w domu bo ucisk na szyjke jest ogromny przy dwojce dzieci. Praktycznie na wszystkie dolegliwosci ciazowe jestesmy bardziej narazone tj cukrzyca, nadcisnienie, rzucawka, niewydolnosc szyjki itp. Ale najwiekszy problem to przedwczesny porod ktory dotyczy 80% takich ciaz. Dobrze sie czuje ale psychiczna walka o kazdy dzien jest okropna! To jest najgorsza rzecz ktora przezywaja wszystkie kobiety w ciazy mnogiej.

Gość gość
Jak bylam w 30tc u lekarza to mowil mi ze super ze przy blizniakach to sukces ze juz 30tydz :-/