Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nocne karmienie

Polecane posty

Gość gość

Witam, karmie syna mlekiem modyfikowanym. Ostatnie karmienie ma o 21 i potem budzi sie o ok 2 w nocy, pozniej gdzies o 5 lub 6 rano. Ma 3,5 miesiaca i wiem ze dzieci w jego wieku raczej juz powinny przespac nocke? Czy starac sie go oduczyc tego karmienia o 2 czy poczekac do jakiejs granicy, np. pol roku?

Gość gość
A w jaki sposób chcesz oduczyć dziecko jedzenia w nocy? Podać wodę kiedy płacze z głodu? Chyba że dajesz pierś na uspokojenie, ale generalnie jeśli dziecku nie wystarczy smoczek i przytulenie i zaczyna chętnie ssać to znaczy że jest głodne i w żaden sposób tego nie przeskoczysz. Za malutki na to, dużo starsze nieraz potrzebują i nie zmienisz tego. Fakt, są cudne dzieci które przesypiają szybko noce, mi się takie trafiło,ale sama przyznaję że żadna moja zasługa, po prostu mały sam sobie wydłużał ten czas i jako dwumiesięczne niemowlę dawał mi się normalnie wyspać. Ale w rodzinie znam jeszcze jedno takie, poza tym wszystkie inne z rodziny i spośród znajomych budziły się średnio do roku, bywało dłużej, przynajmniej na jedno karmienie. Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, jej mały ma 10 mcy, i coś właśnie mówiła o karmieniu w nocy. Zdziwiłam się, przypomniałam że mówiła że śpi ładnie- a ona że tak, pewnie że śpi ładnie, całą noc i nie płacze, ale jedno karmienie w środku nocy minimum bo inaczej jazda. Więc pewnie nieraz tak wygląda to "ładne spanie" czy "przespane noce" o ktorych słyszysz. Czasem dla mamy sukcesem jest to że dziecko budzi się "tylko" na jedzenie i dla nich to jest noc ładnie przespana, bo wcześniej i później śpi... Jak nie wyrabiasz, odciągnij porcję czasem i niech mąż też wstanie nakarmić.

Gość gość
Wy już jesteście chore z tym odnawianiem niemowlakowi mleka .

Gość gość
Twoje dziecko bardzo ładnie śpi skoro ma jedno nocne karmienie w tym wieku. Ciesz się tym bo zawsze może mu się odmienić na gorsze. Jeśli chce jeść to nic nie poradzisz.

Gość gość
Kobieto ciesz sie moj ma 9 miesiecy i wlasnie tak je tyle ze ja od m-ca go oszukuje i o tej 2 dostaje 90ml wody do wypicia z 1 miarka mleka, co dla mnie jest duzym osiagnieciem bo majac 6m-cy jadl o 20.30/23.30/2.30/5 wiec nie wariuj i daj mu czas

Gość gość
Ale idiotka. Moje dziecko ma 14 mocy i się budzi w nocy kilka razy. A ja na dodatek chodze do pracy. I karmie piersIa a nie tym syfem z puszki.

Gość gość
boszzz dziecko ma 3,5 miesiąca a ta chce żeby przesypialo calą noc...? za dużo bys chciała, bo jeszcze długo nocy nie przespi...

Gość gość
Moje tyle ma i je 24 2 i 5. Ciesz się że nie jest gorzej. Jeszcze może się zmienić bo u mnie było już tak że potrafiła spać ciągiem do3 zjeść i do 7 spanko.

Gość gość
To chyba tylko ja mam takie dziecko ktore majac 2 miesiace od miesiaca przesypia ciagiem ( bez budzenia sie na jedzenie) 5-6 godzin...

Gość gość
Nie odzwyczajaj dziecka na siłę tylko dlatego, że gdzieś tam napisali, że już powinien przesypiac noc.To jeszcze maluszek.Dzieci są różne.Moja od urodzenia w ogóle nie budziła się w nocy, co wcale nie było takie dobre, bo noworodek nie może mieć tak długich przerw w karmieniu.Musiałam ją wybudzac, co wcale nie było łatwe, bo ona wolała spać.

Gość khiu
no nie wiem czy idiotka , moja córka ma 7 miesięcy , je o 22 później ok 3 i o 6 , wiecie ile się nasłuchałam od mamy że już nie powinna jeść w nocy , że musze ją oduczyć , że jej dzieci już nie jadły w tym wieku w nocy, a w du pie to mam ! jak autorce postu też nagadali to nie macie co tak od razu wyzywać od idiotek idealne mamy żal