Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kordeliiia

Ratunku szukam rolnika

Polecane posty

Gość Kordeliiia

Witam! Bardzo pilnie potrzebuję skonsultować się z kimś kto prowadzi gospodarstwo rolne. Najlepiej z okolic Częstochowy, bo będzie najwygodniej. Zostałam sama z mamą i wielkim polem jęczmienia - nie wiemy czy o tej porze roku powinno się prowadzić jakieś działania? Znajomy ze wsi mówi o wapnowaniu - ja poczytałam trochę o tym i znalazłam nawet blisko dostawcę nawozu wapnowego www.flormex.pl , ale nie wiem jakiego typu mam glebę? Ile tego nawozu? I czy teraz jest sens? Wiem ,trochę późno się za to bierzemy, ale wcześniej nie miałyśmy głowy.... :-(

Gość rybsoniszcze
No faktycznie trochę już późno... Od razu powiem że sam nie jestem specjalistą, ale miałem podobny problem więc może coś pomogę. Kupiłem dom z dużym polem, ale nigdy wcześniej nic nie sadziłem. Znajomy stwierdził, że mam bardzo kwaśną glebę i trzeba ją nawozić specjalnym wapnem. Właśńie też polecał ten Flormex no i się skusiłem. Cena była przystępna. Nie pamiętam ile tego nawozu poszło na całe pole, ale na stronie tego nawozu jest wszystko napisane (ja nawoziłęm na podstawie informacji właśnie ze strony). Nie wiem czy efekty będą spektakularne, bo trzeba czekać do wiosny, ale z tego co słyszałem ludzie są zadowoleni z nawozu. Także nie ma co czekać tylko nawozić, inaczej na wiosnę nic nie wyrośnie.