Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Piekący i kujący ból

Polecane posty

Gość gość

Witam. Od jakiegoś czasu boli mnie kość pod skronią. Nie przeszkadza mi to zbytnio bo boli mocno kiedy jej dotknę. Mój problem polega na tym, że moja warga kiedy się uśmiecham jest ściągnięta do prawej strony nie mówiąc już o mówieniu z uśmiechem... Czuję pod nią piekący ból niekiedy kujący. Czuję, takie jakby spięcie mięśni przewaznie wtedy kiedy mówię czy robię dziubek. Mój maż zauważył, że również nos zaczyna schodzić do prawej i do teko łzawi mi non stop lewe oko. Czy ktoś może wie przez co to może być? Od razu mówię, że zawsze ubieram się ciepło a większość czasu i tak spędzam w domu z dzieckiem więc przewianie wykluczam. Pomocy!

Gość eMedi24
Opisane objawy mogą wskazywać na porażenie nerwu twarzowego - najczęściej przyczyna jest nieznana (tzw. "porażenie Bella"), może wystąpić poinfekcyjnie, w wyniku półpaśca lub innych chorób. Warto skonsultować te objawy z lekarzem pierwszego kontaktu, bądź jeśli to możliwe- z neurologiem. W razie pytań lub wątpliwości zachęcam do zapoznania się w ofertą eMedi24 (http://www.medipark.pl/oferta/emedi24/)

Gość gość
Jak kujący to ani chybi kowal jakiś się tam zalągł. Ewenement na skalę światową!!! Jakby był kŁujący to co innego...