Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znerwicowanamama

Usypianie roczniaka.

Polecane posty

Gość znerwicowanamama

Błagam, ratujcie. Moja córka cztery dni temu skończyła roczek, a od jakiegoś tygodnia ma ogromny problem z zasypianiem. I w dzień i w nocy. Do tej pory potrafiła sama zasnąć w łóżeczku, na obecną chwilę kiedy przychodzi pora snu wydziwia jak tylko może, nie pomagają ani ręce, ani wózek, o łóżeczku nie wspomnę... Włożona do niego krzyczy i płacze tak histerycznie jakby ktoś obdzierał ją ze skóry. Mieszkamy w bloku no to kiedy tak wydziera się to biorę ją na ręce albo do wózka i uspokajam, no bo nie jesteśmy sami w bloku... Wieczorami bywa, że usypiamy ją nawet trzy godziny, to już lekka przesada, a ja nie mam pojęcia jak jej pomóc w zaśnięciu, co się z nią w ogóle stało, skąd ta nagła zmiana... Czasami jestem już do tego stopnia niewyspana i znerwicowana, że pod wpływem emocji daję jej klapsa, albo zaczynam ją wyzywać ( oczywiście nie w jej towarzystwie ). Nigdy nie myślałam, że doprowadzi mnie do takiego stanu, zawsze byłam przeciwna biciu dzieci ... Pomóżcie, bo i ja i mąż nie dajemy rady... PS: Proszę by wypowiedziały się doświadczone mamy, a nie panie plujące jadem na prawo i lewo...

Gość gość
Nie może zasnąć, bo ma znerwicowaną mamę, która ją bije. Powinnaś iść do psychiatry i brać leki.

Gość gość
o kuzwa. klapsa rocznej dziewczynce? ty suko.

Gość gość
Spróbuj włączyć odkurzacz. Mój synek jak nie mógł zasnąć to właczalam, teraz ma 19mc i jaknie może usnąc włączam odkurzacz, 10 minut i spi

Gość gość
A ja wszystko rozumiem Dzieci czasem tak mają moja córka miała pół roku i nie chciala spać tylko wogole nie była senna drzemka i znowu nie spała darla się wręcz było to czasu kiedy mąż wyjechał do pracy za granicę wrócił dziecko odnowione spała z tatusiem i była szczęśliwa Może niech śpi z wami nie usypiaj w dzien na siłę (były dni że moja nie spała w dzien a w nocy super do rana) może więcej spacerów w dzien dzieci są różne Rozumiem że puściły nerwy ale lepiej wyjść na chwilę niech po płacze uspokoić się i wrocic i się nie denerwować dziecko to czuję i też wtedy się denerwuje i płacze może jeszcze zamiast bujac w wózku (ja nie miałam w domu) tylko może na kolanka ułożyć sobie kolysac cos zanucic