Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dziecko nie przybiera na wadze na moim mleku. Jakie mm najlepsze?

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma 6 tygodni i okazało sie, że nie przybiera na wadze w zasadzie nic. Moja ciocia która jest pielęgniarka i Pani doktor kazały mi przejść na mm. Moja ciocia powiedziała żebym nie kupowała najdroższego mleka tylko bebiko bo ma ono identyczny skład jak bebilon tylko ludzie nie wiadomo czemu wierzą, że jest lepsze, wydaje im sie, że co droższe to lepsze. Natomiast lekarka poleciła mi mleko Enfamil.

Gość gość
Też miałam taki sam problem z moją córką. Na początku za namową lekarki kupiłam mleko bebiko niestety rozczarowałam się na tej firmie moja córka miała straszną biegunkę po tym mleku. Następnie próbowałam z mlekiem bebiko ale niestety miał dziwny smak i ponownie się rozczarowałam moja mała nie chciała go pić potem próbowałam z mlekiem nan pro ale te mleko tak się pieniło że szkoda gadać. Zamiast mleka w środku butelki była sama piana. Wreszcie natrafłam się z mlekiem hipp Bio combiotik jest to moim zdaniem najlepsze mleko dla noworodków,niemowlaków i małych dzieci moja córka nie miała po tym żadnych biegunek, nie było dziwnego smaku, nie pieniło się. Zdecydowanie hipp Bio combiotik jest najlepszy :-)

Gość gość
Spróbuje kupic 3 mleka w malych opakowaniach i zobaczę na które naiwniej reaguje.

Gość gość
Moja miała bebilona pronutra bo wszędzie slyszalam, że takie super i na tym mleku ciagle się prężyła, zmieniliśmy na Enfamil i córka nie ma żadnych problemów z brzuszkiem:)

Gość gość
a co do Bebiko i Bebilona to nie mają tego samego składu bo bebilon ma jeszcze prebiotyki

Gość gość
Nawet producentów maja tych samych

Gość gość
Położna poleciła mi Bebilon 1 pronutra (mimo że w szpitalu używali Nan, Bebilon i Bebiko) odpukać nie mam żadnych problemów z maluszkiem. Może warto spróbować i zobaczysz jak dziecko zareaguje.

Gość gość
To ja gość 14.52 napisałam bebiko a miałam na myśli bebilon to te mleko miały dziwny smak. Napisz jak już wybierzesz pozdrawiam :-)

Gość gość
A może córka nie umie efektywnie ssac i dlatego nie przybiera?Może spróbuj odciaganym ją karmić, albo zwróć sie do poradni laktacyjnej.Pediatrzy czasem zbyt pochopnie zalecają podanie mm.Ale jeśli jesteś zdecydowana, to Bebiko jest ok.Moja siostra na nim wyrosła.Jest zdrowa szczupła, w zasadzie nigdy nie chorowala.Moja córka natomiast dostawala w szpitalu Nan, dopóki mi się nie pojawił pokarm i też było ok.

Gość takajedna28
Ja uzywalam bebilon HA. I bylo super, Nan sie pienil.

Gość gość
a ja uważam , żebys sie nie poddawala, moja corka urodzila sie malenka bo tlko 2300 i przez pierwsze dwa miesiace przybrala malutko a potem jak ruszyla to mialam 10kg dziecko jak miala 7 m jakos . dokarmiaj ja raz dziennie mlekiem sztucznym tylko nie bebiko!! ja odradzam moja ulewala, wymiotowala az nosem po tym mleku, bebiko na kolki i zaparcia za to super jej podeszlo. teraz jest starsza i jest co prawda na bebiku 3 ale maluszkom zazwyczaj to mleko nie odpowiada, najlepiej to zapytaj , ktore mleko podac tych swoich znajomych pielegniarek one beda znały sklad mleka i doradza lepiej. mi radzono mleko enfamil i hip ale te mleka tez nie podeszy mojej corce..

Gość gość
to ja z 19:30 i jeszcze odciagalam mleko żeby mała sie najadała, bo wlasnie corka nie umiala ssac, a że to było moje pierwsze dziecko to i ja sama nie wiedzialam czy dobrze ssie, bo corka lapala piers i puszczala, lapala i puszczala, dopiero w 3 miesiacu zycia potrafila ciagiem np.20 miut ssac

Gość gość
najlepsz mm1 to humana1 , a mm2 to enfamil2 , poczytaj rankingi