Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnieszka Grzelaz

Wspólny majątek co zrobić

Polecane posty

Gość Agnieszka Grzelaz

Dzień dobry, co zrobić z fantem jakim jest wspólny majątek, dokładniej chodzi o mieszkanie i całe wyposażenie, było spłacane przez 3 osoby tak na dobrą sprawę, nikt nie dawał po równy, raczej każdy tyle ile może i kiedy, więc żadnej reguły nie było. Jak rozwiązać teraz to w najbardziej polubowny sposób?

Gość Maryśka887
Pani Agnieszko, ciężka sprawa, tak mi się wydaje. Jakaś spokojna rozmowa nie wchodzi w grę? Chcecie rozwiązywać to przez osoby trzecie??

Gość gość
Sprzedać wszystko i podzielić na 3 czesci

Gość Rudekrudek
Niby to byłoby najlepsze wyjście z tej sytuacji, ale domyślam się, że ktoś zawsze powie, ale ja spłaciłem więcej i chcę dostać najwięcej kasy ze sprzedaży.

Gość Rudekrudek
już miałem wstrętną rozmowę na ten temat z tą moją byłą już żoną, że jak pazerna chce więcej to niech sobie dosra

Gość Agnieszka Grzelaz
nie ukrywam , że większość dokładał facet. ale ja teraz chciałabym wszystko. jak to zrobić? gdzie pójdę z tą swoją jedną trzecią tego i tak niewielkiego mieszkania? mam nowe plany na przyszłość i nowego faceta. nawet spotkać się nie mamy gdzie. bo oni wciąż jeszcze siedzą w tym mieszkaniu . darmozjady!

Gość AgnieszKAAa19
Proszę wybaczyć, ale poprzednie komentarze nie są moje i zostały już zgłoszone. - trolle Czy osoby trzecie mogą w tym pomóc??? jakis specjalista, ktoś jest obeznany w takich sprawach i może coś zaradzić??

Gość AgnieszKAAa19
Nikt nic??? Może sami zajmujecie sie takimi sprawami, wolałabym żeby obyło się bez sądu... :(

Gość gość
Moze napisz kto to spłacał, jak to było, kto ma na siebie kredyty itp. jesli sa, bo coś piszesz o spłacaniu. Podaj więcej szczegółów

Gość AgnieszKAAa19
Mieszkanie należy do mnie i męża z tym, że jesteśmy w separacji i nie wiemy co zrobić z mieszkaniem, które spłacaliśmy oboje mając kredyty i dodatkowo pomagał nam jeszcze jego ojciec, który wcześniej powiedział, że mamy mu nic nie zwracać

Gość AgnieszKAAa19
W takim wypadku sprzedaż mieszkania i podziału na 3 osoby nie wypali, bo ojciec męża jets teraz wściekły i domaga się, zebym to ja się wyprowadziła i została z niczym, chociaż również spłacałam raty.

Gość gość
Wiadomo, ojciec stanie za synem, a nie za tobą, wiec będzie chciał Cię zostawić z niczym w złości. Nie macie jakichś pokwitowań kto ile płacił i kiedy??

Gość gość
jeśli maz Cie zostawil/zdradzil/wykiwał to mogę pomóc i wywalczysz więcej niż 1/2 mieszkania, jeśli to z Twojej winy to walcz o 1/3

Gość AgnieszKAAa19
Nie chce od razu wieszać na nim psów, oboje ponosimy winę, chciałabym to jakoś polubownie rozwiązać. A jakie mam opcje, możesz zdradzić troche?? Może ktos miał wg podobny problem?

Gość pat29
Jezeli masz honor rzadaj tylko swojego wkladu podziel majatek na 3 osoby jezeli tesc dal wieksza czesc niz Ty.Nie daj sie wykiwac,zebys nie zostala z niczym.

Gość AgnieszKAAa19
nie pisze się "rządaj" tylko "żądaj" niedouczona babo !!!

Gość MaciejKrzywda
Hmmm... a rodzina nic Wam nie chce pomóc?? ikt nie chce sie wtrącać?? może faktycznie udajcie się do kogoś po pomoc, ale sąd/prawnicy też są bardzo drodzy.

Gość gość
Poszukaj pokwitowań zapłaty, popatrz na koncie moze zerknij na wyciąg z konta, poza tym postaraj sie wszystko policzyć jak to wyglądało i no nie wiem.. może jakiś adwokat Ci pomoze, bo jeśli nie znasz sie na takich sprawach to raczej sama sobie nie poradzisz z tym.

Gość gość
Autorko, a czyje jest prawnie to mieszkanie, kto jest na wszystkich papierach?? Szukaj pokwitowań zapłaty/przelewów itp Pomyśl może czy ktoś z rodziny nie może pomóc w dogadaniu się. Rozmawiałas już wg nimi???

Gość Agnieszka Grzelaz
Nie chce jusz wasze pomocy na niczym si e nie znacie!!!

Gość AgnieszKAAa19
Mam troche tych pokwitowań, ale na pewno nie wszystko, no rodzina moja niby się włączyła w pomoc, szukają w sieci jakiegos rozwiązania. Chcą mnie umówić na spotkanie z kimś, kto pomoze to wszystko rozjaśnić.

Gość gość
Możesz poszukać rozwiązania w udzialy. eu Moja znajoma miała no może nie do końca taki problem. Miła mieszkanie z siostra z którą była pokłócona, obie się dogadać nie mogły, ale droga sądowa przerosła ich oczekiwania, wiem, że za pośrednictwem ich się własnie jakoś dogadały, ale ogólnie takie sprawy są zawsze trudne do rozwiązania. Musisz się uzbroić w cierpliwość.

Gość AgnieszkaaaaaGrzelaz
Możesz napisać coś wiecej o nich? Nie do końca jestem przekonana do powierzania swoich spraw nie sprawdzonym firmom, chociaż i tak sie tutaj Was pytam, ale może coś wiecej?? Poza tym czy ktos miał styczność z podobnym problemem i robił coś z nim przez pośredników??

Gość gość
Z tego co sam widzę na tej stronie jets zapisane, że tego typu sprawy mogą być wzięte. Osobiście nie znam firmy, ale może warto się chociaż zapytać. Tak czy inaczej powinna Pani z kimś skonsultować to, ewentualnie samej szukać w sieci rozwiązania, pytać na forach.

Gość gość
Autorko możesz spróbować również możliwści do zrzekania się swojej części,a już między sobą mozecie to spłacać. Nie wiem cyz dobrze myślę, ale to jakaś opcja też na szybkie rozwiązanie. Jak nie to pośrednicy/osoby trzecie.

Gość AgnieszKAAa19
Takiej możliwości niestety nie ma, potrzebujemy to zakończyć w miare szybko, bo juz wszyscy są wykończeni tematem. Wybieram sie na rozmowę do ww. firmy i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Gość gość
Firmy nie kojarzę, ale jeśli nie macie wyjścia to udajcie się, dowiedzcie, podpytajcie, jeśli podejmują sie takich spraw to raczej są obeznani dobrze z tematem

Gość AgnieszKAAa19
No właśnie, dziękuję wszystkim za zainteresowanie i próby pomocy :)