Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie opony do jazdy po sniegu?

Polecane posty

Gość gość

Może ktoś się na tym zna?

Gość gość
do jakiego auta ? Nowy mercedes, czy skoda Fabia ? :P

Gość gość
do suva

Gość gość
Zimowe

Gość gość
Standartowe zimowe opony maja przeznaczenie do jazdy po sliskiej nawierzchni i na blocie pośniegowym. Nijak to się ma z jazdą w śniegu.

Do jazdy po sniegu zaklada sie lancuchy. Tylko w krajach skandynawskich sa dopuszczone do uzytku opony tz kolczatki.

Gość gość
ja wiem ze kiedys sobie kupie michelin cros climate letnie z homologacja zimowa a na zime to kazde nawet nowa dembica sa lepsz od uzywek zimuwki Michelin Alpin A4 dębica frigo 2 czemu wielosezonowe bo doruwnuje tym letnim i zimowym jak sie jedzci mało to w sam raz odpada zmiana czyli 2 razy do roku to daje 120 zł wywaqzenie kół 80 zł czyli na rok 200zł oszczednosci a jak przechowuje opony to kolejne około 50 zł bo widziałem w serwisach ze jest opcja taka

Gość gość
ostatni gdzie masz snieg chyba tylko w górach i 2 tygodnie przez cały sezon ja koła nie wywazałem to musiałem maglownice wymienic 600zł +robocizna i stracone godziny

Gość gość
Niestety ja nie mieszkam w miescie. Aby wyjechac na droge asfaltowa misze pokonac kilkukilometrowy odcinek - droga nieutwardzona (żwir, piasek), do tego górki. U mnie niedawno spadlo ok 15 cm sniegu. I bez wyciagania na droge ciągnikiem się nie obyło.

Gość gość
Ja niedawno wymieniałam opony w tym warsztacie http://motostrefa.olsztyn.pl/. Wydaje mi się, ze na zimę lepiej zainwestować w nowe opony. Ja mam akurat od Fuldy i wydają się w porządku. W warsztacie Motostrefa mają szeroki wybór opon od najlepszych producentów.

Gość Izabela R
Chcesz poznać najlepsze ceny i najlepsze parametry dla swoich opon? nic dziwnego! wolała bym byś nie potrącił mnie na pasach bo "ktoś Ci źle doradził na forum" dlatego polecam stronę http://www.cozacena.pl/ gdzie sam możesz porównywac produkty jakościowo i cenowo! Strona serio jest super przydatna jak masz latac po salonach i wulkanizatorach, albo pytac obcych ludzi to lepiej zdaj się na siebie i sam zgłebiaj temat! ż tą stroną bedzie Ci dużo łatwiej! nei tylko zaoszczedzisz czas, ale też i pieniądze :)

Gość gość
Zobacz sobię na stronę tej firmy www.speedgum.com.pl - znajdziesz tu wszystkie opony do auta jakie są na rynku.

Gość gość
Miałem okazję korzystać z usług tej firmy oponiarskiej. Wymieniałem u nich koła na wiosnę i kupiłem po dobrej cenie.

Gość Leg0
nie wiem. ale wiem że jakie sobie nie wymarzysz to znajdziesz tutaj na bank https://tyresinternationalgroup.com/ bo oni mają największy wybór opon a przy okazji masz pewność że nie przepłacisz

Gość gość
Zawsze dobrze jest zapytać w stacji wulkanizacyjnej co i jak. Ja jak jadę na zmianę kół to zawsze robię przegląd autka pod względem techniczny. Dużo czasu spędzam za kółkiem i muszę mieć pewność, że z moim autem jest wszystko okej. Na takie przeglądy mam zawsze jedno sprawdzone miejsce http://www.baszabrze.pl/kontakt.html.

Gość gość
Zdecydowanie polecam w takim wypadku dobrór opon Pirelli Na pewno to sa opony które zdecydowanie warto polecić.