Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja teściowa krytykuje że nazwałam moją córkę Mia

Polecane posty

Gość gość
Mam "zagraniczną" żonę kuzyna, która tak ma na imię - wymawia to imię Mija

Gość gość
Moja hamerykańska bratowa to też Mia - wymawia się Mija:D

Gość gość
Ło matko, tak skrzywdzić dziecko - Mija, mija, czy nas auto mija, mija chwila, - teściowej się nie dziwię, imię okropne

Gość gość
A mojemu wujkowi pomyliły się imiona i twierdził,że nazwałam syna tak jak takie miasto czyli Inowrocław,a to był Jarosław!

Gość gość
Naprawde ladne imie :) w dobie tych wszystkich Lenek, Nadii i Antonin, Mia brzmi naprawde dobrze

Gość gość
gość dziś Ło matko, tak skrzywdzić dziecko - Mija, mija, czy nas auto mija, mija chwila, - teściowej się nie dziwię, imię okropne xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ale światowe, matka dziecka poczuła się jak zagraniczna kobieta, choć polska słoma z kaloszy wystaje.

Gość gość
gość dziś gość dziś Ło matko, tak skrzywdzić dziecko - Mija, mija, czy nas auto mija, mija chwila, - teściowej się nie dziwię, imię okropne xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ale światowe, matka dziecka poczuła się jak zagraniczna kobieta, choć polska słoma z kaloszy wystaje. x a ty jak sie poczulas jak juz dalas upust temu jadowi?

Gość gość
toć ja nie żmija, jadu nie mam, ale nie rozumiem tych udziwnień w wykonaniu Polaków poczuwających się światowcami - modne to, co zagraniczne. Śmieszy mnie to, bo nawet jak matka tego maleństwa nie wie jak wymawiać Mia, to co to za mama, która teściowej nie wytłumaczy, że to mała Mija, choć pisze się Mia? Imię jak imię, ale w naszej kulturze jest dziwne, ale małej Mi? Mni? -nawet odmienić po polsku się nie da, chyba trzeba zachować imię bez odmiany -czyli małej Mia życzę wszystkiego co najlepsze.

Gość gość
dla mnie to nie problem odmieniac to imie przez przypadki, serio nie wiem gdzie wy tu widzicie jakikolwiek problem

Gość gość
21.38 no tak to jest jak się ledwie zawodówkę skończy to nawet odmieniać przez przypadki jest wielkim problemem...co widać tutaj...ale osły porosły...:P

Gość gość
mnie sie tez to imie nie podoba ale w zyciu bym nie pomyslala ze ktosmoze miec problem z jego odmiana? :O

Gość gość
No to odmieńcie. Dokształcicie ludzi. Przecież to nie problem. Mianownik wszyscy znamy.

Gość gość
mianownik mia dopelniacz??? celownik??? biernik ??? nadrzednik??? m iejscownik??? wolacz ???

Gość gość
Ja też czekam na odmianę tego światowego imienia

Gość gość
tu autorka tematu. odmiana imienia mia przez przypadki: mianownik mia dopełniacz mii celownik mii biernik mię narzędnik z mią miejscownik o mii wołacz mio! czy to naprawdę jest tak skomplikowane?

Gość gość
ok, spróbuję, aczkolwiek ja po zawodówce jak mnie niektóre kafeterianki zaszufladkowały. mianownik Mia dopelniacz??? Mię celownik??? Mii biernik ??? Mię nadrzednik??? Mią [Mija} m iejscownik??? Mii wolacz ??? Miu ? chyba jednak Miju Wolę nasze swojskie imiona.

Gość gość
OKROPNE, chyba Prakseda lepiej by brzmiała,kobieto, nie dziw się tesciowej, ona mądrzejsza

Gość gość
Mi też się to imię nie podoba, ale prawda jest taka, że to Twoja córka i mogłaś jej nawet Kunekunda dac na imię i nikomu nic do tego a teściowa powinna to uszanować

Gość gość
Autorko, moja córcia tez ma tak na imię i jeszcze nikt nie miał problemu z Jej imieniem. Nie sadze, zeby w przyszłości przysporzyło Jej to jakichkolwiek problemów . Mamy znajomych zarówno za granica jak i w Polsce i jeszcze żadna z tych osob nie stwierdziła, ze imię Mia jest dziwne. Radzę przestać czytać te durne komentarze. Połowa z tych osob niech lepiej sprawdzi pochodzenie swojego imienia, bo te Wasze wielce polskie imiona mogą miec inne pochodzenie...

Gość gość
Kolejny temat z cyklu "jestem yntelygentna i nowoczesna a moje dziecko nosi światowe imię " żal , jakie te współczesne matki są proste :-( teściowa ma rację , absolutną rację , gdybyś , autorko na stałe mieszkała np. w Stanach , Kanadzie , mąż byłby cudzoziemcem-to imię ok w kulturze anglojęzycznej ale w połączeniu z polskim nazwiskiem , i rodzice polacy -zaciąga wsią na kilometr

Gość gość
Moja kolezanka ma syna Kaia. Czy kai to tez "nowoczesne" imie? Mia jest super x

Gość MIA ZMIJA
Żmija tez jest ladne. Wyobrazcie sobie ze mala ma na imie MIA a na nazwisko ŻMIJA.

Gość gość
A twoje imie to Glupia Doopa?

Gość gość
Przecież to imię juz nikogo nie dziwi, ja znam kilka dziewczynek o tym imieniu... Imię nie jest rewelacyjne, ale nie jest też obraźliwe. Wolałabym się nazywać Mia niż Zośka lub Maryśka, albo inna Kaśka lub Aśka. Wszystkie na jedno kopyto i to dopiero przaśne. Po co w ogóle zdrabniać imię? To większość imion obrzydza :/. A co powiecie o Poli? pola, lasy i te sprawy... a Alicja to Ala, Ale to, Ale tamto... i co teraz powiecie? Macie wy w ogóle prawdziwe problemy czy tylko te wymyślone?

Gość gość
Mia jest to szwedzkie i duńskie imię pochodzenia hebrajskiego. Jest to forma zdrobniała od imienia Maria.:-)

Gość gość
ja tylko na tym forum spotkałam się z taką nietolerancją co do imion. Na Agatę mówią Agata- szmata, na Maję, Majka-dupodajka, Allana przekręcają na anal i do wszystkiego dorobią przykre i obraźliwe skojarzenia. I po co? naprawdę wszystkie kobiety powinny mieć na imię Anna, a wszyscy mężczyźni Tomasz? Lepiej by wam wtedy było. Ja miałam w gimnazjum w jednej klasie 3 Anny, 2 Magdy i 3 Agnieszki oraz 4 Marcinów i 2 Piotrów oraz 2 Sebastianów. Jak ktoś na tamte czasy się wyłamał i nazwał córkę np Aurelia, Sara, a chłopca Dorian lub Gracjan, to każdemu się to podobało i nagle każdy zapragnął się tak nazywać. Udziwnione lub zbyt zagraniczne imiona mogą się nie podobać, ale naśmiewać się z dziecka, które już jest na świecie i ma na imię Mia jest przykre i chore.