Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chodzą za mną placki ziemniaczane

Polecane posty

Gość gość

z tego co pamietam to do ich zrobienia potrzeba: ziemniaki sól, pieprz olej mąka jajko to wystarczy ?

Gość gość
cza jeszcze patelnie

Gość gość
i palnik pod patelnią

Gość Studzia
Tak wystarczy a ja dodaje jeszcze odrobinę czosnku i Vegety . Ale naprawdę kapkę by nie zniszczyć oryginalnego smaku. No i cebula obowiązkowo.

A jak robicie placki? Bo u mnie w domu mama zawsze robiła z blender, a mi bardziej smakują takie tarte na tarce tylko więcej z tym roboty.

Gość gość
I cebula koniecznie! Uwielbiam szczególnie z sosem pieczarkowym

Gość gość
A ja słyszałam ,że nie dodaje się cebuli bo się przypalają wtedy .Faktycznie odkąd nie daję są lepsze -mniej słodkie ....ale co kto lubi

Gość gość
placki na zimno najlepsze, aż mi ślinka poleciala :P ale się dzisiaj nawpieprzam, tylko przeraża mnie to, że są tak strasznie tluste po smażeniu :O

Gość gość
Ja preferuje placki z gulaszem i kiszonym ogórkiem

opcja z gulaszem węgierskim i ogórkiem kiszonym jest świetna, sama taka lubię. kiedyś jadłam z sosem słodko kwaśnym i też było super

Gość gość
A ja uwielbiam placki z normalną śmietaną. Tylko trzeć ziemniaków niemawidze :/ ręka mnie boli. Muszę kupić jakis sprzet, wtedy zrobienie to chwila moment. Ja zamiast soli i pieprzu daje kucharka ale niedużo, bo same w sobie już są pyszne

Ja do tarcia ziemniaków używam mojej wyciskarki ZEBRA :) Wrzucam do niej ziemniaki i wykorzystuje "odpady", które wyrzuca. Potem dodaje trochę soku z ziemniaka, jajko i minimalna ilość mąki. Wychodzą super bo efekt jest podobny jak tarte na drobnych oczkach. A mąki idzie zdecydowanie mniej.