Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zerówka

Polecane posty

Gość gość

Czy wasze dzieci w zerówce też mają dużo zadawane i prowadzą zeszyty , w których piszą literki , proste wyrazy i cyfry?

Gość gość
Moja córka zazwyczaj nic nie ma zadane raz na 2 tyg musi pokolorować kolorowankę a zeszytów nie prowadzi ma zakupioną książke tak samo jak inne dzieci w tej książce ma proste szlaczki,literki,cyferki i książki zostają w przedszkolu każde dziecko ma podpisaną.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź. Moja córka ma na ten weekend zadane dwie czytanki, do tego 3 strony literek z zeszytu ćwiczeń, wierszyk i do tego literki w zeszytach dodatkowych i tak się zastanawiałam czy to nie jest przesada.

Gość gość
jakie czytanki mój syn dopiero uczy się literek. Pisał literkę M. głoskują, sylabizują, ale nic nie przynosi do domu.

Gość gość
A moja córka non stop i aż mi jej szkoda, bo dzisiaj się w końcu rozpłakała.. widzę, że jednak mamy szaloną panią.

Gość gość
naprawdę przesada ! może warto porozmawiać z innymi mamami dzieci z tego prezdszkola , tylko nie rób nic sama , wierz mi że nie skończy się to dla ciebie a zwłaszcza dla twojego dziecka dobrze

Gość gość
Dla mnie to jest wielka przesada. Żeby 6 letnie dziecko męczyć tyloma zadaniami domowymi rozumiem że pokolorować kolorowankę czy zrobić kilka szlaczków.Mój syn również chodzi do zerówki i nic nie ma zadawane do domu. Raz na jakiś miesiąc musi nauczyć się piosenki czy kruciutkiego wierszyka. Ma swoją książkę i w przedszkolu tam w niej rysuje, pisze cyferki,literki i zostawia ją w przedszkolu. Mam również 8 letnią córkę i szczerze ci powiem że ma mniej zadane od twojego dziecka. W 2 klasie podstawówki puki co ma zadawane 2 strony domowniczka tylko że 2 zadania na jedną stronę,czyli w sumie ma tylko 4 zadania do domu. 2 zadania z polskiego i 2 zadania z matematyki. Raz na miesiąc ma modlitwę do zaliczenia z religii nauka szybko idzie 10 minut i już umie. Z angielskiego ma tylko zazwyczaj przeczytać 5 zdaniowy tekst. Więc moja 8 letnia córka ma mniej zadawane od twojego 6 letniego dziecka. Dziecko też musi mieć czas na zabawę jeszcze się naodrabia prac domowych. Ja na twoim miejscu porozmawiała bym z przedszkolanką czy nie przesadza z zadaniami domowymi. Pozdrawiam :-)

Gość gość
jakie czytanki mój syn dopiero uczy się literek. Pisał literkę M. głoskują, sylabizują, ale nic nie przynosi do domu.

Gość gość
Właśnie moje dziecko chce się bawić, a nie siedzieć i pisać, czytać... W przedszkolu ma podręczniki, ale pani każe je brać do domu dzieciom. Krzyżykami Pani zaznacza prace domowe, a jak dziecko nie zrobi to dostaje smutne słoneczko, jak odrobi, wesołe. Przeważnie na weekend pani daje tak dużo.. Nie mam zamiaru sama działać i występować przeciwko pani, domyślam się jak to może sie skończyć.

Gość gość
Wyjście jest tylko jedno przepisać dziecko do innego przedszkola.

Gość gość
nie wiem czy przepisanie dziecka jest dobrym pomyslem

Gość gość
Mieszkam w małej miejscowości, jest tylko jedno przedszkole. Może jakoś przetrwamy te klikla miesięcy. Dziękuję za odpowiedzi- przynajmniej wiem, że to nie ja przesadzam i że moje dziecko ma prawo czuć się przytłoczone, chcieć się bawić lalkami i być dzieckiem :(

Gość gość
Są dwa wyjścia. Albo sprawę poruszyć na zebraniu z rodzicami albo niech dziecko dorabia część zadań a Ty pisz obok notatkę typu "więcej zadań nie zrobione z powodu braku siły i czasu.Albo bólu glowy..."podpisz się. Przecież i tak pójdzie do 1klasy. Mam w rodzinie chłopca w wieku mojego syna i kiedy mój syn świetnie się bawił w zerowce on z wielkim plecakiem wypakowanym książkami i zarzutami wracał do domu i odrabial lekcje. I podobno rodzice się na to zgodzili i jeszcze jego matką się cieszyła ze tak się uczy obowiązku nauki....masakra....Broń swoje dziecko

Gość gość
Ostatni pomysł genialny. Dziękuję. Tak się składa,ze u nas większość rodziców pomysłom pani przyklaskuje, a moja córka jest z końca roku i jest jej ciężko. Stara się ile może, ale nie dajmy się zwariować. Dziękuję za wasze wpisy. Pomogłyście mi kobietki.

Gość gość
popieram 21:44

Gość gość
Moja 5 latka w przedszkolu ma kilka książek tam rozwiązują zadania mają zeszyty pani zadaje slaczki litery cyfry ale to wszystko w szkole robia a do domu przynosi zadane slaczki literki i cyfry ale tylko dlatego że my o to poprosiliśmy u ciebie autorko chyba jakiś rezim panuje