Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jenanine1234

tabletki anty Jeanine. pcos. tradzik

Polecane posty

Gość Jenanine1234

hej wszystkim! od kiedy dostalam pierwsza miesiaczke w wieku 12 lat to moje cykle byly nieregularne, od 30 do 55 dni. Oczywiscie na poczatku bylam zbywana przez ginekologow, ze wszystko sie unormuje bo jestem mloda a w wieku 17 lat jedna lekarka po usg stwierdzila ze mam zespol policystycznych jajnikow. Przepisywano tabletki antykoncepcyjne jednak balam sie ich skutkow ubocznych i ich nie bralam, rowniez dla mnie dziwne sie wydawalo, ze ktos mi przepisuje tabletki bez zrobienia badan hormonalnych. Obenie mam 27 lat i przez te wszystkie lata zmagam sie takze z tradzikiem. Do tego wszystkiego ostatnio mialam wycinany polip endometrialny- lekarz prowadzacy twierdzi ze to przez nierownowwage hormonow i albo powinnam sprobowac zajsc w ciaze albo musze brac tabletki antykoncepcyjne, w przeciwnym razie beda robily mi sie polipy... Niestety ciaza aktualnie jest wykluczona (do tanga trzeba dwojga) takze zdecydowalm sie na tabletki -Jenanine. Biore juz je 7 miesiac a tradzik jak byl tak jest, nawet dodatkowo robia mi sie takie bolace guzy na policzkach i brodzie, ktorych wczesniej nie mialam. Do tego wszystkiego zaczal bolec mnie zoladek a wczesniej problemow nie mialam... Myslicie, ze to moze byc od tych tabletek? Jakie macie doswiadczenie z leczeniem pcos? I co mozna zrobic z tym tradzikiem? Okropnie sie czuje z tymi pryszczami a najgorsze ze jeszcze to rozdrapuje i zostaja blizny... Ktos bierze Jeanine? pomaga to komus na tradzik?

hmm a nie sugerował Ci lekarz jakis suplementów z mio inozytolem np. http://www.inofem.pl/ ? Generalnie może warto skonsultować się z jeszcze kilkoma lekarzami, bo z tego co piszesz, to ten twój tak nie wiele Ci pomaga, nie bada, tylko idzie po najprostszej linii oporu. Weź pani tabletki i daj mi spokój. A przecież powinien przebadać poziom hormonów, tarczyce, cukier, nosz cholera. Naprawdę weź się jeszcze z kimś skonsultuj :)