Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak postrzegacie poznawanie partnera przez internet?

Polecane posty

Gość gość

Podobno nie kazda osoba taki sposób poznania partnera toleruje. A co wy o tym myślicie?

Gość gość
Ale w czym konkretnie problem?

Gość gość
W tym, ze nie kazdy postrzega pozytywnie poznawanie partnera przez Internet. Co wy o tym myślicie? Czy dopuszczacie do siebie taki sposób poznania partnera?

Gość gość
W czym problem pytam się? Bo że ludzie mają różne zdania w każdym temacie to oczywiste!

Gość gość
A co w tym dziwnego? Połowa moich znajomych tak poznala swoje drugie polowki, ja tak poznalam moze z trzech moich partnerow. To sposob dobry jak kazdy innych. Moze 10-15lat temu to brzmialo dziwnie ale teraz? To gdzie masz go poznac? W pracy? w kosciele? na ulicy? na disco? ;)

Gość gość
Nie ma nic złego pod warunkiem ze sie pisze prawde i wysyła prawdziwe zdjecia bo potem sie widzi na ulicy zakochane pary ona 190cm a on 160

Gość gość
W dzisiejszych czasach to normalne. Ja tak poznałem dziewczynę dziesięć lat temu to jeszcze było szczególne. A dzisiaj?

Gość gość
Niebezpieczne, mozna trafic na g****iciela, oszusta itd.

Gość Łajno
To niebezpieczne.

Gość gość
Szukanie z góry partnera to głupota, najpierw zawiera się zwykłą znajomość, poznaje drugiego człowieka i dopiero później myśli się o ewentualnym związku.

Gość gość
mnie wystarcza zdecydowanie real przynajmniej widzę w co mam się pakować lub nie od razu

Gość gość
w necie jest towar z calego kraju a nawet zza granicy w jednym miejscu człowiek sie tak nie nalata z wywieszonym jezykiem.

Gość gość
co powiecie jeśli facet/kobieta wpisuje fałszywe dane i wstawia nie swoje zdjęcie? czym się kieruje

Gość gość
No napewno jest to rozwiązanie trochę dla desperatów, nie oszukujmy się, bo przecież normalnie powinno się poszukiwać partnera w normalnym życiu... A tak to takie szukanie na siłę... Partnera nie powinno się zresztą szukać, ale on sam powinien się pojawić w naszym zyciu, bo z takiego szukania na siłę nic nie wyniknie

Gość gość
Szukać w necie to co najwyżej można znajomości i nic więcej, bo nie da się przewidzieć czy coś poczujemy do osoby której nie znamy i którą co najwyżej widzieliśmy na zdjęciu. A to czy szuka się w necie czy realu nie ma znaczenia, bo i w jednym i drugim świecie można się nieźle przejechać jeśli będzie się podążać za samymi emocjami i wyobrażeniami o danej osobie, internet ma tę przewagę że łatwiej o znajomość i ma się znacznie większy wybór.

Gość gość
Ja poznałam faceta przez internet- zgadaliśmy się na forum. Akurat rozstał się z dziewczyną. Cóż powiedzieć, zauroczyliśmy się sobą, jesteśmy za sobą i mamy nadzieję, że będziemy razem. Ale to tzw. "łut szczęścia". Wcześniej poznałam w podobny sposób 3 facetów- wszyscy byli "z problemami psychicznymi", a jeden z nich- psychopata po prostu. Szybko "uciekłam" i całe szczęście, że nie było to w realu.

Gość gość
Moim zdaniem to teraz norma poznac kogos przez neta. Nawet Super Niania poznala meza przez neta :)

Gość gość
Ostatnio widziałem jakieś statystyki i z tego co pamiętam, to ponad 70% ludzi szuka partnerów/partnerek właśnie przez internet, a najciekawsze jest to, że każdy wstydzi się do tego przyznać jakby było to coś złego... osobiście wolę poznać kogoś przez neta, niż umawiać się z gościem poznanym w klubie czy pubie.

Gość gość
Szczerze mówiąc to wolałabym w necie szukać bo w "gronie znajomych" jest duża szansa, że potencjalny partner wcześniej umawiał się z którąś z moich znajomych i to może być trochę niezręczne. W pubie natomiast poznać bym nikogo nie chciała. Mojego partnera poznałam przez internet (nie na stronie randkowej) prawie 9 lat temu i już wtedy nie bylo to niczym dziwnym. Poza internetem nigdy byśmy się nie spotkali.

Gość gość
70 proc.? ale zal :d nie powazam tego, dla mnie jest to uwlaczajace. wole byc sama niz dawac fote i swoje imie do neta

Gość gość
a co w tym uwłaczającego?

Gość gość
Ja poznalam swojego 1.5 roku temu. Mieszkamy z soba. Polecam randki przez internet ale z zachowaniem ostrożności i szybkim umowieniem sie w realu

Gość gość
a co w tym zlego?internet to miejce spotkan, podobnie jak bar, szkola, praca.ja poznalam przyszlego meza wlasnie przez internet.ale nie nalezy od razu szukac zwiazku, lecz inaczej sie nastawic i traktowac net jako wirtualny i rozlegly klub towarzyski,tzn szukac znajomych, przyjaciol, przelotnych znajomosci do glebokich dyskusji o zyciu i nonsensownych gadek-szmatek ktore poprawiaja zly humor i jak sie poszczesci to i cos wiecej sie znajdzie

Gość gość
Moj syn i corka poznali swoich partnerow przez internet. Bardzo mi sie to niepodobalo zanim ich nie poznalam. Jestem starej daty:) Internet to takie zastepstwo slowianskich wiankow, tylko trzeba byc ostroznym, bo tam tez mozna trafic na oszustow i psychopatow.

Gość gość
ale zal :d nie powazam tego, dla mnie jest to uwlaczajace. wole byc sama niz dawac fote i swoje imie do neta x A kto ci każe wrzucać swoją fotę i w ogóle szukać na portalach randkowych? Większość osób poznaje się przypadkiem, na forach, czatach... nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie szukał partnera, bo takie szukanie z góry zazwyczaj kończy się rozczarowaniem. Ja sam poznałem swoją dziewczynę przez internet, ani ja ani ona nie szukaliśmy związku, tylko kogoś do popisania w nudne wieczory, a że rozmowa się kleiła i okazało się że mieszkamy niedaleko siebie, to 2-3 tygodniach umówiliśmy się na koleżeński spacer i polubiliśmy się również w realu, a dalej to już samo tak jakoś wyszło :)

Gość gość
nie wyobrazam sobie umawiac sie z kims kto nie dal foty. nie potrzeba mi ruletka. dlatego tez wole real, widze co biore

Gość gość
Ale w ogóle o co chodzi? Po co mam poznawać swoją partnerkę przez internet? Przecież ja już ją znam, bo jest moją partnerką. Nie rozumiem.

Gość gość
chyba logiczne, że chodzi o poznawanie nowej osoby która potem zostaje partnerem/partnerką

Gość gość
ja poznalam fajnych facetow