Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiedyśtubtwałam

49 lat i dodatni test ciążowy...

Polecane posty

Gość Kiedyśtubtwałam

Witam jestem przerażona zrobiłam test bo okres miałam dostać 3 listopada i wyszedł w momencie "mocno" dodatni tz kreska testowa ukazała się dosłownie razem z kontrolną. Wydaje mi się to dosłownie niemożliwe bo sypiam z mężem kilka razy w miesiacu i zawsze zabezpieczamy się prezerwatywą. Jutro idę do lekarza a rano na badanie krwi . Może któraś też tak miała i mimo wszystko nie była to ciąża? Mimo swojego wieku mam jeszcze małe dzieci 8 i 5 lat i dosłownie brak mi już sił na kolejne...

Gość gość
Gratulacje!!!

Gość gość
Nie namawiam i nic, ale jak okaże się że jesteś w ciąży to porozmawiaj z lekarzem o opcjach, jak to jakiś normalny, a jak nie to sporo osób do Czech jeździ na zabieg i sobie chwali profesjonalizm.

Gość Kiedyśtubywałam
trochę to dla mnie obciach bo już jestem najstrszą mamą w przedszkolu... nie wiem co robic... Czytałam że w okresie menopauzy testy mogą sie mylić ale to chyba moje pragnienie żeby tak było... Ja już chyba nie chcę przez to przechodzic.... W przyszłym roku miałam świętować hucznie pięćdziesiątkę... Boże co powiedzą znajomi taki obciach...

Gość gość
Moze jakos torbiel masz,nie koniecznie ciaza

Gość Jedynaczka1
Nie uważam wcale żeby ciąża w Twoim wieku była obciachem.Jednak decyzja należy do Ciebie.Teraz nie te czasy,żeby zwracać uwagę na to co ludzie powiedzą.

Gość Kiedyśtubywałam
Do Czech mam nawet blisko tylko to chyba nie wchodzi w ogóle w rachubę, raczej bym sobie nie poradziła z tym psychicznie. Jeśli chodzi o wiarę to nie jestem " ortodoksem" raczej o moje sumienie .. Chyba miała bym juz zawsze odczucie że brakuje mi "kogoś" w domu.

Gość Mama małej Kasi
Nie załamuj się.Jeśli nawet jesteś w ciąży,z pewnością sobie poradzisz i wychowasz dzieciątko.Osobiście Ci gratuluje i pozdrawiam serdecznie.

Gość gość
tu sie nie mowi o poradzeniu sobie tylko o wieku : 50-tka na karku a w domu dwoje malych dzieci.

Gość gość
Teściowa mojej kuzynki urodziła syna kiedy miała już skończone 53 lata. Zdrowe chłopaczysko. Wstyd to kraść. Serio się przejmujesz opinia innych ? :O

Gość gość
Masz małe dzieci, a więc taki ciąg będzie, ja mam 47 lat i zaraz 5 urodzę, nikt na mnie dziwnie nie patrzy, a nawet jeśli to miałabym to gdzieś. Zresztą kto wie ile mam lat? Trzymam się jakoś i nikt mi w dowód nie zagląda. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego :)

Gość gość
Może ten test jest przekłamany w związku z menopauzą? A jeśli nie - skoro to tak młoda ciąża, to jeszcze zadziałają pigułki.

Gość gość
Wow, gratuluję odwagi, że zdecydowalas się ma dzieci tak późno! Serio, ja mam 38 lat, córkę 5 letnią i nie jestem pewna, czy decydować się na drugie, chyba mi pomoglas tym postem :) Gratulacje i dużo zdrowia!

Gość gość
Sama sie tych pigulek nałykaj, łajzo!!

Gość gość
Napisz jak będziesz juz po wizycie,mam dokładnie tyle samo lat. Widac ze miałas regularne miesiączki skoro wiesz kiedy powinnas ja dostac.Ja juz od kilku lat mam z tym problem.Przez 8 mcy nie miałam juz miesiaczki a teraz od kilku lat co kilka mcy lekkie plamienia,praktycznie niezauważalne nieraz.

Gość gość
dlaczego szok skoro nie byłaś po menopauzie i współżyjesz? moja mama miesiączkowała prawie do 60 (ale nas urodziła przed 30-tką), kobiety w różnym tempie przekwitają, jeśli to ciąża, to znak że jesteś biologicznie młodsza niż metryka i tyle, ale możliwe też, że to problem hormonalny, zrób betę najpierw

Gość gość
Dobry fryzjer i kosmetyczka zdziałają cuda. A peselu na czole nie masz wypisanego. Kolejne dziecko Cię odmlodzi i zmotywuje. Późno zaczęłaś wiec różnica pomiędzy dziećmi nie jest duża. Ja mam 35 i małego synka. Długo się leczyłam jak się urodził to myslalam, że będzie jedynakiem bo jestem taka wiekowa mama. Ale jak spotkałam na osiedlu babkę 48 z rocznym synkiem to zienilam zdanie ulegnę mężowi w namowach na drugie.

Gość gość
Mam 37 lat i zastanawiam się nad drugim

Gość gość
Moja babcia też miała dziecko wtym wieku, tylko, że najstarsza miała 30 lat i miała już spore dzieci. Ja urodziłam w wieku 19 lat i zawsze brali mnie za starszą niż byłam, bo mając tak dużego syna to mysleli, ze jestem starsza. Tak się zadżyło, ze braliśmy w hotelu jeden pokój i pani bardzo dziwnie na nas patrzyła. Musiałam wytłumaczyc, ze jesteśmy rodziną. Ja mam 59 i jestem drobna, syn 40 wysoki i łysy. Tak, ze nie przejmuj się mając małe dzieci zawsze będziesz młoda.

Gość gość
hehe urodizlas swoją najmlodsza w tym samym wieku co ja czyli majac 43, nie odczuwam jakiegos dyskomfortu, do przedszkola chodzi chłopak co ma jeszcze starsza mamę ode mnie, wiec przestan jaki obciach! moja kolezanka mi opowiadala a jest juz po 50 tce ze dostala menopauzę i uwafa wszystkie dziewczyny!!! poszla do dietetyka bo cihiala schudnac, dietetyk polecił jej diete indywidualną i ... co się okazało wrocil jej okres!! oczywiscie dieta plus cwiczenia fizyczne. tak ze dziewczynki do roboty!!:)

Gość gość
Tez mam 49 lat, zazdroszczę, bo ja już mam macice wyciętą. Raduj się, niech płacą te 500+, a Wy wychowujcie Maleństwo...Dzieci to skarby, to najmłodsze będzie Wam wsparciem i podporą....Modlę sie za Was, będzie dobrze...

Gość gość
wybierz jak uwazasz i nie przejmuj sie opinia ludzi. Nie jestes za stara na dziecko. Jednak w 100% nie nastawiaj sie ze w tym wieku ciaza = dziecko, szanse jednak spadaja. Mozesz sie pogodzoc z rola poznej matki a potem miec wielki smutek bo ciaza obumrze np. w 4 miesiacu. Szykuj sie na najlepsze ale badz gotowa na wszystko

Gość gość
01:03 Zdarzyło się ok, oczywiście to nie wstyd. Trzeba urodzić, ale pomyśl trochę logicznie. To dziecko ma być dla nich podporą? Kiedy? Jak samo będzie miało ledwo 20 lat i rodziców starszych o 2 pokolenia, jeśli jeszcze będą na świecie?

Gość gośćlaluna
Nie dolucie kobiety,z poznej ciazy jest moj maz,jego mama zmarla rok temu,maz ma38lat,nie wiadomo kto kiedy umrze i czy wychowa swoje dziecko,podejrzewam,ze te madrale to kobiety do 30stki,kazda z nas moze zajsc w ciaze,zycze ci autorko zdrowego dziecka,tobie tez zycze zdrowia,bedzie dobrze,pozdrawiam cieplo

Gość Kiedyśtubywałam
Zrobiłam badania, wszystkie markery ujemne ( te które już zbadali na inne muszę czekać do 2 tygodni) wyniki krwi słabe zawaszcza żelazo 14 jednostek a minimum to 50... muszę się wziąć za siebie. Beta 6976 ..... Idę dziś do ginekologa zabaczymy co i jak. Jeszcze nikomu nie mówilam... Winna Wam jestem wyjaśnienie bo te maluchy to nie jedyne moje dzieci, też mam już dorosłych synów tj 25 i 30 lat och życie... Dziękuję za ciepłe słowa, dodały mi otuchy u już dziś lekko oswoiłam się z tą informacją, zachodzę tylko w głowę jak to się mogło stać???? i kiedy???

Gość gość
Gdyby się okazało że jesteś w ciąży to po prostu urodzisz dziecko. Co innego gdybyś świadomie zdecydowała się na macierzyństwo w tym wieku to byłoby dziwne .Ae skoro było nieplanowane ....No cóż seks uprawia się nawet do 60 a nawet i później.

Gość gość
No to raczej ciąźa. A nie zdarzyło sie wam kiedys zapomniec sie i bez gumki chociaz chwile. Bo jezeli zawsze byla ta gumka i nic nie pękło i nie zsunela sie to naprawde prawie niemożliwe. Napisz jak bedziesz po wizycie.

Gość gośćlaluna
Hej autorki to ja znowu,tez sie martwie o ciebie,chociaz cie nie znam,ja mam dziecko 8 letnie od czterech lat bez zadnego zabezpieczenia i nie zachodze w ciaze,mysle ze jesli chcemy oboje dziecka to nic dziwnego,a ty no prosze!brawo i wierze naprawde ze bedziecie zdrowi,a twoj maluszek cudowny,jesli i nam sie w koncu uda,bede naprawde szczesliwa,bo na razie nie jestem w pelni:-[

Gość gość
gratulacje i oby wszystko poszło jak najlepiej, widocznie tak miało być

Gość gość
autorko ja mam 25latkę ( nieplanowaną,mloda i głupia bylam ; p ) , potem po 18 latach planowane wyczekane dziecko i potem jeszcze jedno tak wiec tez mam duza roznice, gdy jestem z najstarsza to nieraz jakis kolega sie ukloni potem cora mowi ze on myslał ze jestem jej koelzanką hehe, dobrze wygladam,szczupla jesetm nosze się w miare młodziezowo, tak wiec miło usłyszec od kohgos obcego pozytywną opinie :)