Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiedyśtubtwałam

49 lat i dodatni test ciążowy...

Polecane posty

Gość gość
autorko napisz jak wyszło

Gość kiedystubywalam
Mam powtórzyć badania bety w środę i ew. dopiero po tym zrobi mi usg. Stwierdził że macica jest zbyt napięta, jest powiększona i na pewno to ciąża ale powinna być miękka... Poza tym to moje żelazo go martwi (mnie zresztą też) bo to jet akurat bardzo ważne dla rozwoju wczesnego płodu, przepisał duże dawki z kwasem foliowym. Niestety powiedział że jeśli będę chciała donosić te ciążę to już widzi że będę musiał być wyłączona z pracy praktycznie od zaraz bo mięśnie pochwy już nie te i w ogóle zaniedbałam się trochę tam od "dołu". Fakt dużo pracuję, biegam non stop, dzieci dom odpoczynek tak ok 22... jeszcze to niskie żelazo i wit d3 z tym walczę już długo, praktycznie po urodzeniu i wykarmieniu maluchów (ok 2 lata każdy) nie mogę dobić nawet do dolnej normy ti 30 jednostek jakiś tam- w poniedziałek miałam 18.. Zastanawiam się czy to żelazo mialam już takie niskie przed tym zajściem czy spadło dopiero teraz. Jutro zrobię betę , witaminę b12 i jeszcze raz żelazo ( bo wciskam w siebie od 2 dni ile wejdzie, nawet piję pokrzywę). Pozdrawiam

Gość gość
Dziękujemy autorko że się odezwałaś ,daj znać jutro:) a lekarz powiedział że który to może być ewentualnie tydzień ciąży? płodu jeszcze nie widać?

Gość gość
Autorko: Powodzenia.:) Żelazo może Ci lekarz zapisać w tabletkach. Z tego co pamiętam nie można go popijać herbatą (to samo dotyczy produktów z żelazem - najlepiej zażywać z Wit. C). Na rozluźnienie macicy magnez, koniecznie produkt leczniczy nie suplement (np asmag forte) i luteina.

Gość gość
Ja bym się nie zdecydowała na 3 dziecko w tym wieku. Autorko kiedy chcesz odpocząć? Do 60 będziesz mieć dziecko na wychowaniu, pomyśl też czy to dziecko zamiast wejść normalnie w życie, nie będzie się musiało tobą opiekować :O na wszystko jest w życiu czas...49 lat to już raczej czas na zbieranie plonów swojej pracy niż pomnażanie rodziny.

Gość gość
Czyli co? proponujesz jej usunięcie ?zabicie własnego dziecka ?trudno ,stało się to teraz trzeba ponieść konsekwencje i odpowiedzialność za to dziecko.

Gość gość
No nie wiem autorko czy to jest ciąża, według obliczeń to powinien być 7 tydzień, czyli zarodek powinien być już widoczny, bo początek ciąży liczy się od dnia ostatniej miesiączki a kiedy miałaś ostatnią miesiączkę ?Na początku października ,prawda?

Gość gość
Nawet kosztem życia ? Albo urodzić potworka ? Opamiętaj się gościu :O 49 lat wskazanie do usunięcia i usunięcia CIĄŻY NIE DZIECKA do cholery. Chyba, że dla ciebie zkeoek komórek to dziecko nieuku cholerny.

Gość gość
To ty jesteś nieukiem cholernym skoro usunęłabyś własne dziecko!

Gość gość
No dobrze,ale z tego sklepu komórek będzie dziecko prawda Ja miałam już potwierdzoną ciążę przez lekarza w 5 tyg.

Gość gość
*zlepu

Gość gość
11:43 jakim kosztem życia? Autorka nie ma problemu ze zdrowiem, nie ryzykuje życia dla ciąży. Zaś co do ewentualnych chorób dziecka czy wad wrodzonych to na razie nic o nich nie wiadomo, więc nie można z góry założyć że dziecko będzie chore. Poza tym to ty chyba nie masz bladego pojęcia o chorobach związanych z wiekiem kobiety. Bo owszem, z wiekiem zwiększa się ryzyko pewnych chorób, ale i tak cały czas są większe szansa na zdrowe dziecko niż ryzyko urodzenia chorego. Nie siej paniki i myśl przed napisaniem .

Gość gość
Ja mam 39 lat ale gdyby się zdarzyło że mając 49 lat zaliczę wpadkę to zdecydowałabym się urodzić. No chyba że byłabym chora i ciąża groziłaby mi śmiercią,to wtedy dokonałabym aborcji jeśli miałabym takie wskazania

Gość gość
Autorko napisz jak po wizycie i gina.

Gość gość
Autorko akurat tym się nie przejmuj co lekarz mówi bo jakby była potwierdzona ciąża to idziesz odrazu na L4 na całą ciążę, więc będziesz wyłączona z pracy

Gość gość
Mojej mamy koleżanka z pracy urodziła dziecko w wieku 53 lat. Lekarz jej powiedział ,że nie musi już stosować tabletek antykoncepcyjnych bo w tym wieku już nie zajdzie w ciążę... Kilka miesięcy później zaszła w ciążę i urodziła córkę w 7 miesiącu ciąży.Obecnie dziewczynka ma 10 lat ,jest zdrowa. Ta dziewczynka ma tyle samo lat co jej brata córka :)

Gość gość
11:50 o chorobach zwiazanych z wiekem kobiet, to chyba ty nie masz zielonego pojecia. Taka osteoropoza mowi ci to cos? Dopada w wieku okolomenopalzalnym. Dowal sobie do tego ciaze, ktora sciaga wapn i magnes jak jasna cholera. Autorka jest w 5 ciazy, na bank ma slabe kosci. X Autorko musisz uzupelniac mineraly. Co do zelaza, to bierz witamine b12, bez niej nie wydolisz z zelazem. Dziecko, dzieckiem,ale ty musisz miec sile, aby sie tym dzieckiem zajac. Zrob badania na obecnosc mineralow. Jesc mnostwo niskoweglowodanowych surowek i zadbac o watrobe.

Gość gość
Kiedyśtubtwałam - wszystkiego dobrego życzę!!!!! Prowadzimy z dziewczynami z kafe z tematu mamy lipcowe grupę zamkniętą na fb, gdybyś chciała serdecznie cie zapraszamy, wspieramy się tam, rozmawiamy marudzimy. Jeśli zechcesz podeślę ci link. Pozdrawiam

Gość gość
Autorko na bank nie jesteś w ciąży! Po pierwsze seks miałaś tylko w prezerwatywie, po drugie zarodek byłby już widoczny, po trzecie masz twardą macicę coś tam się dzieje,zaburzenia hormonalne.

Gość gość
Pozytywny test ciążowy nie gwarantuje nic.a na pewno nie donoszenie ciąży i jeszcze w tym wieku. Śmieszy mnie jak niektórzy gratuluja od razu A ronionych jest 30% ciąży. A im starsza kobieta tym więcej pomijajac fakt abberacji chromosomowych w tym wieku. Autorko zostaw sprawy naturze i nie podtrzymuj na sile ciąży.

Gość gość
Autorko a mogę zapytać czemu mając już dwóch dorosłych synów decydowałaś się na więcej dzieci? Z tak dużą różnicą wieku?

Gość gość
W tym wieku i mjeszcze myśli piz.ą?

Gość gość
9:08 przecież autorka wyraźnie napisała że stosują zabezpieczenie w formie prezerwatyw. A ty myślisz że jak będziesz miała 49 lat to twój mąż zrezygnuje ze współżycia z tobą? twoi rodzice pewnie jeszcze też współżyją tylko nawet o tym nie wiesz

Gość gość
Ja taka sytuacje znam z autopsji. Mam rodzeństwo, również dorosłe a kilka lat temu na świat przyszedł brat. Moja matka była od autorki troszkę młodsza. Pamiętam że o ciąży wstydziła się nam powiedzieć, bo było nieplanowane. Nie miałem problemów z zaakceptowaniem tego, w środku nawet się cieszylem..dziś mama czesto mówi że nie wyobraża sobie życia bez tego maluszka. Widzę to jak odmlodniala przy nim. Jeśli chodzi o dziecko autorki, trzeba pamiętać że będzie miało dużo rodzenstwa co na pewno ułatwi jego wychowanie. Autorka wspominala o tych kiepskich wynikach..gdyby nie ta ciąża pewnie dalej byłyby one bagatelizowane..teraz wreszcie zadba o swoje zdrowie, a taki mały aniołek będzie dodawał sił. Trzymam kciuki.

Gość gość
Autorko daj znać co u ciebie?

Gość gość
Dodam jeszcze że nie wyobrażam sb jakim z ciężarem, poczuciem winy musiałaby się mierzyć kobieta które ciążę usunęła..taka świadomość przygniata do końca życia..dusi każdej nocy. To do wszystkich którzy twierdzących że to tylko zarodek i zniechęcajacych autorkę.

Gość gość
9.50 Nie gadaj głupot, to 80% kobiet w z czasów PRL-u by się już dawno powiesiło, a jak widać żyją...bo kiedyś nie były wmawianie wyrzuty sumienia do końca życia. Teraz kościoł wyprał mózgi i trzeba nawet zaspermi.onego kondoma traktować jak dziecko haha

Gość gość
Daj znać co u ciebie autorko. Znam podobny przypadek sprzed kilkunastu lat bo moja ciocia urodziła mając skończone 48.

Gość gość
Wygląda na to że autorka nie jest w ciąży bo się nie odezwała

Gość gość
Autorka napisala prowo i poszla.Norma na kafe.