Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam dlugi czy sprzedac dzialke

Polecane posty

Gość gość

mam dlugi w bankach okolo 50 tys zlotych .kredyt i alimenty co miesiac nie pozwalaja mi zebym przezyl miesiac jest coraz gorzej .mam dzialki budowalane i jedna najwieksza 12000m2(1.2ha )mam kupca ktory daje mi 150tys .wiem ze teraz ciezko cokolwiek sprzedac bo dzialek sporo a male zainteresowanie .ceny gdzie mam dzialek ksztaltuja sie po spadkach okolo 40-50zl za metr przy mojej powierzchni 1.2ha cena moze byc mniejsza ale sprzedac po 12 zlotych troszke mi szkoda ale jest plus ze wyszedl bym na prosta.druga szansa moze jest ze pozycze od mamy pieniadze ale nie bedzie to latwo bo to spora suma .sam juz nie wiem co robic bo mam klopoty finasowe

Gość gość
Napiszę tak: W zeszłym roku kontrahent nie wypłacił mi 234000zł Długi w hurtowniach, brak wypłat dla pracowników. Komornik wchodził za komornikiem. Płacz i załamanie nerwowe. Pomogli mi rodzice pozyczajac 50tys. Żaden bank w takiej sytuacji nie dał kredytu. Ludziom wyplacilam. Hurtownie stały. Podpisałam ugody. Boże nie życzę tego nikomu. A ten pedal co mnie wyciulal jeździ Nowym autem. Mimo nakazu nie da się ściągnąć bo nic nie jest jego. Mi pomogła rodzina. Obcy ludzie. Stanelam na nogi. Sprzedalam wszystko auta, biżuterię. Wszystko co miało wartość. Udało się. Powoli wychodzę. Nie pchaj się w kolejne dlugi. Tak się nie da żyć.

Gość gość
jak ktoś udaje milionera, to wychodzi później szydło z wora. sprzedaj i nie oglądaj się na mamusie.ciekawe co zrobisz jak ona umrze. do kogo wtedy pójdziesz po pożyczkę autorze?

Gość gość
ja poprostu licze ze uda mi sie z czasem sprzedac za wiecej.Np po 20zl z metra co daje prawie 100tys wiecej niz teraz bo takiej sumy niezaoszczedze/pozyczka od matki to taka jak bym nie mogl sprzedac drozej dzialki to juz bym sprzedal za te grosze bo ten klijent to sasiad mojej dzialki .nie wiem co robic

Gość gość
zaciągnij pożyczkę ;)

Gość gość
Powiedz temu sąsiadowi, że sprzedasz za 200 tys. Jak chce niech kupuje, a jak nie to nie. Postaraj się też o pisemną umowę sprzedaży u notariusza bo cie wycycka ze wszystkiego, nawet z tego, czego nie masz. Sprawdzone.

Gość gość
na chwile obecna nic nie wskuram z cena bo juz to przerabialem .

Gość gość
to mam dylemat

Gość gość
Może jeszcze da się coś zrobić. Nie sprzedawaj.

Gość gość
pojade do matki dzisiaj porozmawiam z nia moze mi pozyczy