Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość neoszamanka

czy magia i rytuały naprawdę działają proszę o poważne odpowiedzi

Polecane posty

Gość Leks
@neoszamanka00:47 A gdy COŚ wpływa pośrednio, to nie zmienia faktu że (dobry czy zły) ma wpływ. Czy budując pomnik nie da się kogoś przypadkiem zabić na budowie. I po co był ten pomnik? Przecież ważniejsza jest pamięć, a jeszcze ważniejsi żywi ludzie. I owszem, Ty wiesz że uważasz że coś jest dobre, tylko czy Ty słusznie tak uważasz. A intencje to za mało. Bo komunizm miał dobre intencje, a wyszło źle. Co do konsekwencji. Po co je masz ponosić. Szkoda takiej wieczności.

Gość Leks
@neoszamanka00:51 Ponieważ energia nie może być świadoma. Jeśli energia jest świadoma,to ma cechy osobowościowe,zatem jest osobą.Poza tym nieświadoma energia nie może mieć siły sprawczej,tworzyć, chyba że została tak zaprojektowana,stworzona i nadano jej takie właściwości że wpływa na otoczenie.Są takie energie we wszechświecie (różne, np.cieplna). A to prowadzi do pytania,które brzmi: czy mogła być nieświadoma energia lub COŚ, co stworzyłoby cokolwiek z tego co istnieje? Odpowiedż: nie mogło tak być.Czemu?

Gość Leks
@neoszamanka00:51 Czemu? Bo to co istnieje nie powstało z niczego. Nie mogło. Gdyby mogło powstać coś z niczego, to WTEDY mogłaby powstać coś, np. energia mająca moc/właściwości/cechy sprawcze. Ale z niczego nie mogła powstać takowa energia. Bo z niczego nie może powstać coś, cokolwiek. Nie byłoby w tym logiki. Wyobraź sobie nicość kompletną. Masz nicość i nie ma niczego co mogłoby ten stan zmienić. Dalej masz nicość choćby nie wiem ile czasu minęło (nawiasem mówiąc w nicości czas też by nie istniał)...

Gość Leks
@neoszamanka00:51 teraz wyobraź sobie nicoś i coś nieświadomego (np. piłkę) w tej nicości. Mijają eony eonów czasu. I co? I nic. Nadal masz piłkę bo nie ma niczego co by mogło sprawić że się to zmieni. Musiało istnieć coś co ma wolę tworzenia. A gdy coś ma wolę to musiał być to ktoś. Ktoś świadomy, czyli osoba. A że istnieje coś zamiast niczego (np. Ty), to znaczy źe nigdy nie było niczego. Bo gdyby kiedykolwiek (mówiąc po ludzku) istniała nicoś to i dziś (mówiąc po ludzku) istniałaby wyłącznie nicość...

Gość Leks
@neoszamanka00:51 Nieco dokładniej pod pierwszym linkiem który podałem wczoraj. I dlatego w Biblii mowa że Bóg jest osobą wiekuistą, wieczną bez początku i końca, dzień wczorajszy i jutrzejszy dla Boga jest dzisiejszym. Dni i czas są tylko dla nas. A Bóg powiedział jestem który jestem. Czemu Bóg jest to nie wiem, Bóg wie. Ale jest i dowodem na to że jest, jest to że istnieje coś zamiast niczego, ty, ja, wszechświat (poczytaj pierwszy i drugi link co podałem wczoraj). Ale to wszystko przeminie.

Gość Leks
@neoszamanka00:58 A wydawało mi się że pisałem że nie jestem katolikiem. Na pewno pisałem co robią oni nie tak. Poza tym piszesz że diabły nie istnieją a zaraz że szatan to przyjaciel kościoła. A tu (http://f.kafeteria.pl/temat/f1/jaka-waszym-zdaniem-bedzie-przyszlosc-swiata-p_6649471/4) możesz poczytać co jest nie tak z katolicyzmem, tamże dołczono link. I nie, prawdziwy chrześcijanin stroni od szatana.

Gość Leks
@neoszamanka00:58 Pocztaj trzeci link. Tam mowa o fanatyzmie religijnym. Nic nie poradzę że "chrześcijanie" zabijali myśląc że robią to w imieniu Boga. Biblia wyraźnie mówi że tacy ludzie będą. No i byli. I nadal są.

Gość gość
Fajnie gadasz, szkoda tylko, ze mieszkańcy na tej planecie są więźniami. Potrzebują naszych uczuć, pragnien, emocji, energii życiowej, która napędza ten kołowrotek. Od tysięcy lat żyjemy w czymś, co jest sztucznie wykreowane. Dopóki się rozmnazamy, umieramy, dajemy energie istotą wyższym a oni stworzyli dla nas cały ten "świat" w ktorym jesteśmy teraz. Skończy się napęd, który jest im potrzebny i stworzą sytuację gdzie zniszczymy sie sami a oni na koniec się ujawnią i znikną w poszukiwaniu nowej planety... Dziękuję za uwagę. Gdybym wygłaszał przemowy już bym nie żył. Ale narazie jestem tylko ostrzegany.

Gość gość
A ludzie którzy pracują w strefie 51 (jest ich niewiele) sami nie wiedzą co się tam tak naprawde dzieję. Gdy uda im się stamtąd odejść żywym, ukraść jakiekolwiek materiały i próbują to upublicznic to zaraz giną. Jesteśmy w szambie po uszy moi mili.

Gość Leks
@gość00:58 Poprzednie dwa post był do gościa. Sorry. Znaczy do ciebie gościu. I mówiąc twoim językiem to moźna rzec że to tylko projekcja w twoim umyśle mówiąca ci że to programy mentalne. Więc nie zahaczaj o Matrixa bo umysł ludzki to nieprogramowalna tkanka organiczna. Jasne, potocznie mówiąc można komuś przeprogramować psychikę, ale to tylko spaczona forma psychologicznego oddziaływania. Nawet gdyby można było skopiować ludzkie wspomnienia, to poblem byłby przenieść je do innej tkanki mózgowej, bo...

Gość Leks
@gość00:58 ...bo miałbyś totalne ryzyko encefalopatii spowodowanej niedopasowaniem nowych danych ze "starego" mózgu do nowego mózgu, bo stary mózg "dane" otrzymywał na bieźąco powoli się dostosowując. Zobacz że psycholoiczne interwencje wpłyWania na mózg statystycznie nie kończą się dobrze, zwłaszcz przy złych intencjach. To co dopiero by było przy ładowaniu wspomnień jak w serialu BSG. Serial polecam.

Gość Leks
@gość03:12 Waszych uczuć, pragnień, etc. Waszych? Znaczy czyich. Abstrahując, to jedyne co ode mnie, to powiem że może demony "żywią" się naszą nienawiścią. Może o to chodzi gdy Biblia mówi że diabeł może pochłonąć duszę, a może to tylko przenośnia, bo z księgi Apokalipsy wynika że w piekle nikt nikomu (ani diabeł) nie będzie towarzyszył. Jedynie obecnie np. legion demonów mógłby przemawiać jednym głosem, jak ten w opisany w Biblii...

Gość Leks
@gość03:12 Co do reszty to się nie zgadzam. To tylko kolejna opowiastka w stylu wędrówki dusz. I obcych ras kosmicznych oakawiające się niedopasowaniem rasowym na naszej planecie. A prawda jest taka że genetyka i mitochondria potwierdzają że rasy pochodzą z jednego pnia. i dopiero wędrówki ludów rozdzieliły geny i wraz z miejscowym klimatem wykształciły rasy. Link podrzucę kiedy indziej, ale nie bez powodu wśród afrykanerów rodzą się spontanicznie blond, a nawet białe dzieci.

Gość Leks
@gość03:12 Gugle: białe dziecko narodziło u afrykanerów @gość03:16 O tak. tylko że ja to widzę inaczej. Antychryst MOŻE, wykorzystując tajne patenty, przyleci z kosmosu i np. powie że jest podróżnikiem w czasie albo kosmitą i przybywa w pokoju i powie że nam pomoże zaprowadzić pokój. Albo coś w tym stylu, albo i nie. Może inaczej, zwyczajniej. Acz pokaże "cuda" całej ludzkości dzięki technice ze Strefy51. Kto to tam wie. Ale zwiedzie narody. Czas na mnie bo późno.

Gość neoszamanka
można tak rozkminiać i rozkminiać. tak naprawdę może to co piszecie to dobry trop ale może jakieś zupełne manowce, tego nie jesteście w stanie powiedzieć. ale faktem jest, że jestem w d***e, próbuję sobie pomóc oczywiście i działam w kierunku poprawienia mojej sytuacji, ale jako że to co się dzieje to mocno mnie uwiera, to nie dziwcie się, że chciałabym to móc szybciej załatwić, pomóc sobie.

Gość Leks
@neoszamanka00:19 Powiem tak, nie wygląda na to że będziesz w stanie sama sobie pomóc. Na pewno nie czarami (etc). Piszesz o ciągłym rozkminianiu jakby to było jakoś trudne do zrozumienia co napisałem i podlinkowałem. Ale jeśli nie będzie Ci się chciało zagłębić w temat to ja Cię nie zmuszę. No nie? Czy to manowce co mówię? Jeśli Biblia coś przepowiedziała a potem to się spełniło to bym powiedział że Biblia sama siebie uwierzytelniła, że tak to ujmę. Link do opisu spełnionych przepowiedni podrzucę potem.

Gość Leks
@neoszamanka00:19 A teraz jedynie mogę wskazać że Biblia długo przed Kolumbem mówiła że Ziemia jest okrągła (inaczej niż narzucał Kościół Katolicki np. w okresie średniowiecza). Czyli Biblia poprawnie opisywała rzeczywistość. Wspomina nawet o niebiosach nad niebiosami (o kosmosie nad nieboskłonem) na których są "rozpostarte" gwiazdy. O czterech stronach świata (wiesz, geografia). Takie tam głupoty w tej Biblii napisano ^^ jak mówi wielu.

Gość gościnny
No pewnie że działa, spójrz na kościół który dzięki magicznym obrzędom i rytuałom ze zwykłej kranówki robi magiczną wodę która zmywa złe uczynki, a no i ze zwykłej kranówki w magiczny sposób robią się pieniążki tatararaaaa chokus pokus marokus...100zł

Gość gość
Urok miłosny to na serio wielka siła i przekonałam się o tym niedawno bo dzięki niemu odzyskałam swego chłopaka. Nie chcę nikogo tutaj reklamować ale mogę się podzielić tym jak to u mnie wyglądało, jak ktoś chce to na marzena.sikorka@o2.pl pisać:)