Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odebranie niepełnosprawnej matce dziecka, co myślicie

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Nie powinno się podejmować decyzji ważących na czyimś życiu na podstawie opinii JEDNEJ osoby. Zanim się odbierze dziecko, powinno zbadać sprawę trzech różnych kuratorów. Niestety, ale kuratorzy wypisują brednie, a gdyby było trzech różnych (nie związanych ze sobą) , bardziej by się pilnowali i byli bardziej obiektywni i rzetelni.

Gość gość
gość dziś Owszem, obchodzi, bo nie wolno być obojętnym na cudzą krzywdę. Najłatwiej zamknąć oczy i zasłonić uszy, bo "nie moja sprawa". Zresztą... każda z nas może wylądować na wózku inwalidzkim.

Gość gość
W tamtym roku u 17 tysięcy dzieci policja odnotowała, że były poddane przemocy. i co? x ja mysle, ze znacznie więcej, bo w Polsce pokutuje przekonanie, ze dzieci się bic powinno, ba , podobno 80 % rodzin bije dzieci... niemniej, jakbym miała być bita, to wolę przez matke, niż rodzine zastępczą.. a patologia- określenie to oznacza "cierpienie", wiec jest b plastyczne, i nie wiaze się bezpośrednio z paleniem w ciąży... :( Sami sobie przeczycie, bo piszecie o kosztach pomocy, a z drugiej strony ta kobieta przecież chciała radzic sobie sama... Co więcej, jakby wychowywała to dziecko, to ono tez potem prawdopodobnie cos jej pomoze, w innym przypadku za jakiś czas państwo będzie musiało ponosic koszta opieki nad ta matka, jak cała jej rodzina umrze, a dziecko się będzie wychowywało w innej rodzinie... Przeciez wiadomo, ze jak jej odbiorą dziecko to szanse na powrót drastycznie zmaleją, nie bez przyczyny pewnie próbowano odebrać od razu, żeby ono nie zdążyło zapamietac rodziny i się łatwiej przyzwyczaiło do nowej...

Gość gość
To moze niech wypowiedzą sie kobiety ktore mieszkają w Niemczech jak tam państwo przygląda sie zapewnieniu opieki dzieciom , tam nikt sie nie ceregieli w przypadku choćby podejrzeń i tam każda wie ze nie bedzie szła po bandzie bo jej zabiorą dziecko bez dyskusji. wiele kobiet nie stara sie o dziecko bo zdaje sobie sprawę ze swoich ograniczeń a ta kobieta będąc w takiej sytuacji nie zabezpieczała sie? Ona nie jest wydolna intelektualnie chociażby dlatego ze nie potrafi patrzeć " trzy kroki do przodu" każda z nas widzi scenariusz życia tego dziecka w tych okolicznościach tylko ona nie i gada bzdury. Poza tym mówiąc otwarcie jej matura i kursy były pozdawane bo egzaminujący dawali jej szanse której nie daliby osobie pełnosprawnej. Nie wiem tego ale wiem co to empatia i mogli to wiedzieć tez ludzie u których zdawała egzaminy - kazdy z nas uważałby ja za dzielna ale jednocześnie za głupia kiedy zachodziła w ciąże .szkoda dziecka ktore nawet mowić nie nauczy sie przy matce z taka wada wymowy ze już nie wspomnę o innych deficytach.

Gość gość
Ja sama kiedyś miałam taka sprawę przez złośliwy donos, zakończyła się pozytywnie dla mnie, ale przysłano do mnie kilka osób , trwało to b długo, a, czyli sama byłaś podejrzana o patologię i stad ta twoja złość , zę sady to to, a kuratorzy tamto. Złośliwy donos:D Jasne, kazdy tak mówi

Gość gość
gość dziś Skro zakończyło się pozytywnie, to złośliwy donos, prawda? A jeśli masz jakieś wątpliwości, to jednak uważasz, że to są partacze? :)

Gość gość
gość dziś Skro zakończyło się pozytywnie, to złośliwy donos, prawda? A jeśli masz jakieś wątpliwości, to jednak uważasz, że to są partacze? nie , mówie, że laska ma osobisty uraz i zamiast sie cieszyć ze może i ją długo sprawdzali, ale sprawdzili i skonczyło sie dobrze to wyrzyguje te swoje zale, zupełnie nie wiedzącć jaka jest procedura. to taka postawa jak jednaj baby, która wszystkim rozpowiadała, ze sędzia na sprawie rozwodowej musi być przekupiony przez jej męża bo.......nie pozwolił zeby tylko ona mówiła, ale zeby on tez złozył zeznanie. Ten sam poziom prymitywu

Gość gość
gość dziś Skro zakończyło się pozytywnie, to złośliwy donos, prawda? A jeśli masz jakieś wątpliwości, to jednak uważasz, że to są partacze? niekoniecznie, donos mógł być słuszny , ale matka sie mogła wystraszyć interwencji i szybko sie ogarnać ze strachu, w końcu pisała, ze parę miesiecy weryfikowali zeby sprawdzić czy jest poprawa , czy nie

Gość gość
Prasa lubuska: Rodzina została objęta pomocą socjalną, asystenta rodziny, terapeuty oraz kuratora. Faktyczną opiekę nad małoletnią Wiktorią sprawuje matka uczestniczki postępowania, Krystyna Gawryś, która wykonuje wszelkie czynności przy dziecku, nie włączając w nie matki dziecka, wyraźnie stara się izolować małoletnią od matki, wypominając jej niepełnosprawność.

Gość gość
ja wam opiszę rodzinę zastępczą, ta która widziałam i znałam, jest w niej kilkuletnia dziewczynka, wzięta właśnie do wychowania szefowa rodziny zastępczej to stara baba, handluje wódą i papierochami, mieszkał tam mąż, albo tzw. partner jej córki, zrobili sobie dziecko, a potem na klatce schodowej znaleziono go powieszonego, mieszkał z nimi cygan na wózku inwalidzkim, zaczepiał wszystkie dziewczyny, pił i jarał ile wlazło, do tego miał chore nerki i był dializowany, zaznaczam , ze pił przy tym nieźle, teraz już nie żyje mieszkał z nimi jeszcze brat tego powieszonego i któregoś pięknego dnia wyskoczył przez okno, sama to widziałam, wracalismy z mężem od rodziców i nagle gość z 3 pietra mi leci po parapetach, myślałam , że zawału dostanę, my zaraz za telefon o i na pogotowie, a on wstał i jeszcze do męża rzucił słowa "nie dzwoń c***u" ja w nerwach opierniczyłam sąsiadkę za ten cudny widok, potem ten powieszony przyszedł do nas tłumaczyć, ze brat chciał tylko wyjść, tylko mu się wyjścia pomyliły, za pół godziny skoczek okienny wrócił do nich z kilkoma piwami i dalej libacja, a rano ręka w gipsie, ale co tam, ważne, żeby biba się udała tak właśnie wyglądała i wygląda rodzina zastępcza dla tej dziewczynki

Gość gość
tak właśnie wyglądała i wygląda rodzina zastępcza dla tej dziewczynki a może ta rodzina zastępcza to jej krewni, np babcia, albo ciotka

Gość gość
tak właśnie wyglądała i wygląda rodzina zastępcza dla tej dziewczynki i drugie pytanie..a dlaczego nie powiadomiłas sadu, policji i RCPS

Gość gość
Wg mnie trzeba sie kierować dobrem dziecka ale nie tylko w kontekście zapewnienia odpowiedniej opieki ale również emocjonalnym. Jeżeli matka kocha dziecko chce zachować z nim więź to jest to ważny czynnik dla samego dziecka. Optymalnie by było gdyby była dziecko adoptował ktoś z otoczenia kobiety aby miała ona z dzieckiem kontakt ale czy to jest technicznie możliwe ? Nie wiadomo

Gość gość
11:07 przepraszam bardzo ale jeśli sie widzi takie rzeczy to raczej powinno się to gdzieś zgłaszać

Gość gość
Wystarczyla interwencja tv, nie dosc, sad nie tylko odstapil od postanowienia, prezydent miasta da wieksze mieszkanie i pieniadze na opiekunke.

Gość gość
Mówiąc szczerze denerwuje mnie takie postępowanie. Ludzie nie maja co do gara włożyć, bo matka musi siedzieć na wychowawczym i wynajmują mieszkanie, a tu kobieta nieodpowiedzialnie zrobiła sobie dziecko z menelem i zaraz pomoc się znajduje. W Polsce najtrudniej jest pracowitym i samodzielnym ludziom, bo nikt im nie pomoże. A inni popłacza w radiu czy gazecie i zaraz wszystko dostaną.

Gość gość
Wystarczyla interwencja tv, nie dosc, sad nie tylko odstapil od postanowienia, prezydent miasta da wieksze mieszkanie i pieniadze na opiekunke. i to jest właśnie takie straszenie mediami, które wykorzystują różnie dysfunkcyjni zeby wyrwać świadczenia od państwa. A ty człowieku zap... , nie dawaj d...pijakom i narkomanom, i g...to kogo obchodzi czy masz gdzie mieszkać i za co żyć. No i oczywiście utrzymuj to tałatajstwo ze swoich podatków