Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wynik beta,jestem w ciąży czy nie..

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj zrobilam badanie beta HCG.Wynik wynosi <2,00 czy oznacza on wczesną ciążę?Może powtórzyć badanie za kilka dni?

Gość gość
wynik poniżej 2 oznacza brak ciąży.

Gość gość
Czemu w ogóle cos wykazało skoro nie jestem?Dziś jest 8dzien od stosunku ,może powtórzyć badania za kilka dni?

Gość gość
Badania z krwi robi się 10-14 dni po owulacji. Musisz poczekać czy dostaniesz miesiączkę jeśli nie to pójdź i wtedy zrób :) Mi się miesiączka spóźnia dwa tygodnie i w środę idę na hcg, trzymiajcie kciuki że fasoleczka rośnie :)

Gość gość
brak ciąży!

Gość gość
Sprawa wygląda tak ze ja odstawilam tabletki anty.tydzien temu.W niedzielę dzien przed odstawieniem (ostatni dzień przerwy 7dniowej) doszło do stosunku bez zabezp.Wiec czekalam te 8dni zeby zrobić bete no i wyszedł taki wynik ,dlatego zastanawiam się czy może nie za szybko.

Gość gość
Więc nie wiem kiedy mialabym mieć miesiączke po tym odstawieniu ;/ Może po prostu nie doszło do zapłodnienia mimo tego ze nie rozpoczelam nowego opakowania.

Gość gość
Zbyt wcześnie na betę było. Początek twojego cyklu to jest pierwszy dzień przerwy. Wtedy odstawiłaś de facto tabletki! Odczekaj jeszcze a potem zrób test albo powtórna betę!

Gość gość
Źle to wcześniej napisalam.Ostatnią tabletkę wzielam 6.11 , potem było krwawienie z odstawienia, 13.11 stosunek.Nowe opakowanie nie zostało rozpoczate.Od tego czasu beta juz powinna chyba wyjść?

Gość gość
nie, wcale nie musiała już wyjść! Nawet przy invitro lekarze zalecają betę 10 dni po transferze a u ciebie minęło 8 dni od stosunku a pamiętaj że stosunek nie jest tożsamy z zapłodnieniem gdyż sperma może przeżyć w drogach rodnych nawet 5 dni!

Gość gość
To kiedy najlepiej zrobić test z moczu lub kolejny z krwi?Czy w ogóle nie robić skoro wynik to <2,00?

Gość gość
Zrób betę w przyszłym tygodniu.

Gość gość
Ale głupoty piszecie kobiety.. Minęło dość czasu od stosunku żeby wykrylo jej we krwi hcg.Po co ma robić nowe badania za tydzień skoro wyszło jej 2,00 czyli w ciąży nie jest to za tydzień też nie będzie

Gość gość
A wiesz mądralo że w ciąży hcg wydziela się od zagnieżdżenia a nie od stosunku? A zagnieżdżenie jest jakieś 6-12 dni po zapłodnieniu. Tak po zapłodnieniu a nie po stosunku!!

Gość gość
Tak owszem ale skąd można wiedzieć kiedy doszło do zapłodnienia? Tego nie sposób określić.Poza tym nie sadze ze da sie zajść w ciążę juz kilka dni po odstawieniu.To by było nielogiczne.Nie wiem też skąd informacja że plemniki mogą przeżyć 5dni,żarty chyba.

Gość gość
przedłużenie przerwy pomiędzy opakowaniami nawet o jeden dzień prowadzi do drastycznego spadku skuteczności antykoncepcyjnej preparatu - poziom hormonów potrzebnych do zablokowania owulacji (a takie jest przecież główne działanie tabletek) utrzymuje się na "skutecznym" poziomie przez 7 dni przerwy. Jednak po tym czasie zaczyna spadać. Jeśli nie zaczniecie nowego opakowania, to może dojść do owulacji. Największe niebezpieczeństwo polega na tym, że wasz błąd działa również wstecz - jeśli w ciągu ostatnich dni doszło do stosunku to na właśnie uwolnioną komórkę jajową mogą już czekać plemniki. Dla pani która twierdzi że od razu po odstawieniu nie może dojść do zapłodnienia. Jak widać może i nie jest to nielogiczne wręcz LOGICZNE. Stosunek miał miejsce 7dnia przerwy i autorka nie rozpoczęła nowego opakowania. Jak dla mnie ten wynik beta tez jeszcze ciąży nie wyklucza ,powtórzyć bete za jakiś czas albo zrobić test.

Gość gość
Jeszcze mam pytanie dziewczyny Czy brak śluzu po odstawieniu świadczy o tym ze do ciąży nie doszło lub dojść nie mogło?