Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Złamanie trój kostkowe podudzia, zespolenie

Polecane posty

Gość gość

Witam! Pół roku temu złamałam nogę, do tej pory mam blaszkę na kości strzałkowej i dwie śruby bezpośrednio w kościach a dokładniej: 1 w kostce, od wewnętrznej strony (na samym dole kośc***iszczelowej) 2 tez w tej kości tylko włożona od przodu w stronę tyłu lekko skierowana ku górze ( mniej więcej wkręcona 1 cm wyżej od zgięcie stopy z piszczelem) Czy one blokują mi ruch? Nie mam pełnego ruchu i mniej więcej w tych miejscach mam blokadę: nie zrobię pełnego przysiadu na tej nodze tzn robiąc przysiad prawa noga nie zrobi do końca, lewa może, naciskając na lewą część stopy tj tą wewnętrzną- boli, gdy stoję na tej nodze ( 1 nodze) nie utrzymam prostego pionu nie mówiąc już o lekkim przechyleniu się na lewo tj na stronę tych blokad, lecę na stronę wewnętrzną tj tą po której mam śruby, jedynie przechylona w prawo utrzymam się w tedy (tak jakbym nie miała dostępu do mięśni które by mnie utrzymały, jest ból również), skoki wyglądają tak że staram się lądować na zewnętrzną cześć stopy bądź na pięty, przy rozciąganiu łydki w sposób nie odklejania stopy od ziemi ( druga noga, zdrowa jest zgięta w kolanie z przodu) -nie czuję żeby dochodziło to rozciągnięcie do łydki gdyż jest za płytkie zejście poprzez blokadę z przodu tak jakby mi blokowało miejsce naprzeciw Achillesa , przy chodzeniu (starając się chodzić normalnie, nie po zewnętrznej części stopy) również już zaczyna boleć=blokować w mniejszym stopniu ale jest. Ogólnie patrząc na swoją stopę mam blokadę ruchu z przodu w miejscu zagięcia stopy z piszczelem (tj ciągnąc ją do siebie) i z boku od wewnętrznej strony tzn moją prawą stopę ciężko mi wykręcić w prawą stronę. Wracając do pytania: Czy to śruby mi blokują ******czy kości. Oczywiście staram się ją ćwiczyć, dociskam specjalnie w bolące=blokujące ruchy, nie widząc postępów. Wkurza mnie to ograniczenie szczególnie dla tg, że lubię sport a przez to muszę się cały czas kontrolować, żeby dobrze położyć nogę, przez co ciężko , z bólem i z blokadą w stosunku do dynamicznych ruchów wgl większość mych ruchów w jakiś ćwiczeniach jak i wżyciu codziennym schodzi na lewą, zdrową nogę.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować