Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żłobek z małymi grupami czy jednak opiekunka?

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma 6 miesięcy. Niestety, ale z racji finansów muszę wrócić do pracy. Nie mamy z mężem w okolicy żadnej rodziny, która by, nawet za wynagrodzeniem, podjęła się opieki nad naszym dzieckiem w czasie, gdy my przebywamy w pracy. Przez pierwszy miesiąc ma u nas siedzieć moja mama, no ale na dłuższą metę to nie ma sensu. Myśleliśmy o opiekunce, ale mamy spore wątpliwości, bo nikt ze znajomych nie może nam polecić żadnej...no jedni polecili babkę, która życzy sobie 2100 zł za miesiąc, a to niestety nie jest na naszą kieszeń :( W grę wchodzi zatem albo zatrudnienie opiekunki z ogłoszenia i zainstalowanie w mieszkaniu kamer, żeby zobaczyć czy dziecku nic się nie dzieje albo wysłanie córki do żłobka. Znalazłam w bliskiej okolicy taki z dobrymi opiniami. Grupy są małe (do 7 dzieci), jest zapewniona opieka psychologa itd., posiłki (z modyfikacjami w zależności od widzimisię rodziców), dzieci mają jakieś zajęcia w trakcie dnia, spacery itp. W żłobku są kamery 24/7, wszystko można na bieżąco oglądac na ich stronie internetowej. Miesięczny koszt to 1400 zł. Na co byście się zdecydowały na moim miejscu? Jakie macie doświadczenia?

Gość gość
moje kolezanki twierdza ze wysylajac dziecko teraz do zlobka strace bezpowrotnie szanse na wyrobienie sobie z nim wiezi, ze lepiej zeby zajmowala sie corka jedna osoba, niz 2 czy 3, ze to zrobi dziecku sieczke z mozgu, nie mowiac juz o tym ze zaraz zacznie lapac choroby od innych dzieci

Gość gość
opiekunka

Gość gość
Do takiego maleństwa wzielabym opiekunke. Uważam że dla 6 msc dziecka żłobek to za wcześnie

Gość gość
moje kolezanki twierdza ze wysylajac dziecko teraz do zlobka strace bezpowrotnie szanse na wyrobienie sobie z nim wiezi, X Szczerze? Więź wyrabia się z dzieckiem nie tylko w godzinach 8-16. A jeszcze nie tak dawno maciezynski trwał niecale 6miesiecy. Co do wyboru żłobek a opiekunka to ja wybrałam właśnie żłobek. Dlatego że przerobilam 3opiekunki i mam z nimi niemiłe doświadczenia. Szczególnie z ostatnia.

Gość gość
jesli nie masz opiekunki z polecenia to zlobek obowiazkowo. Ja mialam opiekunke dla corki i to byla jakas totalna tragedia. Przez miesiac ja kontrolowalam (kamera) jak bylo ok to odpuscilam i pozniej cos mnie tknelo zeby jeszcze raz przypuscic kontrole...okazalo sie ze kobieta siedziala i ogladala cale dnie TV, raz wyszla z dzieckiem z mieszkania na moze pol godziny, olewala placz dziecka, kladla je na podlodze i niech se robi co chce..masakra.

Gość gość
ja bym wybrala zlobek, zwlaszcza ze wtedy wiecej rodzicow patrzy na rece opiekunkom wiec one tez bardziej sie poczuwaja

Gość gość
musialabys sie zapytac tych ktore mialy porownanie...wiadomo ze te ktore braly opiekunke powiedza ze opiekunka, te co zlobek ze zlobek a jeszcze inne stwierdza ze powinnas siedziec z dzieckiem chociaz do ukonczenia przez nie roku

Gość gość
Opiekunka albo z polecenia albo żłobek! Z ogłoszenia nigdy nie wiesz kogo do domu wpuszczasz.

Gość eva93
Możesz mieć problem ze znalezieniem żłobku, który przyjmie sześciomiesięczne dziecko. Ja swoją córkę posłałam do Misio Pisio (wwa) jak skończyło rok i ogólnie jestem zadowolona. To żłobek z małymi grupami a wiadomo, że to większy komfort dla malucha. Może w takim razie przeczekaj te pół roku i zdecyduj się na ten czas na opiekunkę, a potem poślij dziecko do żłobka?

Gość gość
żlobek- prywatny najlepiej, bo nie ma takiej walki o miejsca. ja tez w misio pisio zostawiam swoje szkraby i fajna opieka, bezpiecznie. i wlasnie male grupy to bardzo duza zaleta- dzieci maja wlasna przestrzen, mega komfort :)