Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cysta 6 cm na jajniku

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam 22 lata. Kilka dni temu wykryto u mnie cyste o wielkości 6 cm na prawym jajniku (w przeszłości mialam już dwie ale nieznacznych rozmiarów). Ginekolog zalecił mi branie progesteronu dopochwowo przez 10 dni. Co się stanie po tych 10 dniach przyjmowania leku? Czy cysta zniknie sama? Czy 6 cm cysta jest duża i zagraża mojemu życiu? (boli mnie od czasu do czasu lekko podbrzusze, jestem rozdrażniona, bolą mnie plecy, mam zaparcia, odczuwam nudności oraz bolą mnie sutki) Oraz drugie pytanie. Czy mogę swobodnie pracować fizycznie, czy są jakieś przeciwskazania?

Gość gość
zgłoś sie do ginekologa

Gość eMedi24
Użyte przez Panią ogólne określenie (cysta) nie pozwala na dokładną ocenę sytuacji w Pani przypadku. Zalecone przez lekarza tabletki z progesteronem mają za zadanie zmniejszyć wielkość "cysty". W większości przypadków w wyniku takiego leczenia zmiana w jajniku zmniejszy się, ale najprawdopodobniej nie zniknie całkowicie. Terapia ma na celu również zmniejszenie Pani dolegliwości oraz możliwych powikłań. Opisane przez Panią objawy to typowe działania niepożądane progesteronu. Jeśli są nieznacznie nasilone, nie ma powodu do obaw. Jednak w przypadku ich znacznego nasilenia warto udać się na wizytę kontrolną do lekarza ginekologa. Zachęcam Panią również do skorzystania z usługi eMedi24 oferowanej przez MediPark.

Gość gość
Google: cysta torbiel olej rycynowy "Chicałam donieść o fakcie wyleczenia z torbieli czekoladowej mojej znajomej. "Hodowała" torbiel kilka lat, jej wielkosc to 7 cm, zatem jakąkolwiek pomyłke wyklucza - widoczna i namacalna. Jej istnienie ma poswiadczone badaniami. Robiła zawziecie okłady z ciepłego oleju rycynowego na noc. Zostawiała kompres pod termoforem. Ostatnie badanie usg sprzed 2-3 tygodni - czysto." xxx Google: jod, cysty, torbiele

Gość gość
"Co jest najważniejsze i wiąże się z tym wątkiem to przypadek pewnej kobiety z Izraela (Chawa Carmen Finkelman (Kashambra)), która wyeliminowała 7 centymetrowe cysty z jajników za pomocą irygacji z MMSa i tamponów z olejem rycynowym (olej z pestek rącznika pospolitego). W newsletterze pisze, że miała problemy nawet z układem nerwowym, jak ktoś się jej o coś zapytał, to na odpowiedź musiał czekać kilka minut (tak ciężko była zamroczona). Pisze, że zaczęła od małych dawek MMS, używała też tego do mycia zębów, do irygacji pochwy używała CDS (gaz ClO2 (dwutlenek chloru) rozpuszczony w wodzie, czyli taki rafinowany MMS, bo w MMSie jest więcej składników niż woda i gaz oraz inna jest jego kwasowość). Jest tam załączone jej pisemne oświadczenie pod przysięgą (ang. affidavit), takie orzeczenia pod przysięgą są o tyle ważne, że można je wykorzystywać w sprawach sądowych. M.in. w taki sposób ruch MMS chce się bronić przed atakami ze strony instytucji takich jak FDA i innych organów rządzonych przez wielkiego farmaceutę." www.mmsjimhumble.ubf.pl/forum/viewthread.php?forum_id=36&thread_id=10