Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o bardzo krótkich włosach u kobiet?

Polecane posty

Gość gość
Gdybym mogla wybrac, wolalabym miec wieksze piersi niz dlugie wlosy. Wlosy zawsze mozna zapuscic, sciac i tak na okraglo. Gorzej z piersiami;)

Gość gość
mnie też jednak bardziej podobają się kobiety z widocznym, pełnym biustem niż długimi włosami...ale co ja tam wiem, ja jestem tylko kobietą :P

Gość gość
To chyba jesteś w mniejszości bo wiekszosc mężczyzn woli długie włosy niż duży biust. Długie włosy są bardzo kobiece i nie koniecznie taka kobieta musi mieć duży biust bo i tak wiekszosc mężczyzn woli średni a nie duży. x Chłopcze, możesz nie wypowiadać się za większość mężczyzn? Bo ja śmiem twierdzić, jako dojrzały facet, że najlepsze są i długie włosy i duży biust. I oczywiście zgrabna figura.

Gość gość
Ja miałam takie do polowy pleców może city dłuższe i były okropne, raz że co z tego ze o nie dbałam to i tak wyglądały jak takie przyklapane siano, zero objętości, scielam sie na krótko tak do szyi i dostaje więcej komplementow nie tylko od kobiet ale i od mężczyzn! Włosy są zdrowe, teraz dbanie ma sens bo widzę że świetnie wyglądają, do tego maja w końcu objętość. Jak do tej pory wszyscy mi mówili że lepiej wyglądam, bo do mojej twarzy nie pasują długie włosy które są uklepane mimo wcześniejszego układania a krótkie z objętością

Gość gość
Krótkie mogą wyglądać u niektórych kobiet lepiej niż długie, ale w życiu "bardzo krótkie"... Co do rozmiarów piersi idę o zakład Panie dojrzały, że średnie mają więcej zwolenników niż przelewające się doje, ale generalnie każde mają sporo zwolenników nawet małe i nie ma co się spinać

Gość gość
Średnie to lubią średniaki :) Przelewające się doje? Co to za terminologia, od jakiegoś prymitywa - dresa?

Gość gość
na pewno jakiegoś prymitywa :/ wracając do włosów - ja mam bardzo krótkie bo nie podobają mi się fryzury typu bob, a lubię moje kości policzkowe i "zadziorne" fryzury :)

Gość gość
nie można całego życia ustawiać pod obcych facetów

Gość gość
Jestem kobietą i zazdroszczę kobietom które mają długie włosy. Sama zapuszczam i mam je o długośc***are centymetrów za ramiona. Długie włosy dodają kobiecościm Dla przykładu blondynka z play czyli Barbara Kurdej Szatan, gdyby nie jej długie blond wlosy nikt by jej nie zauważył. Albo inna ladna dziewczyna Ola z kanału beksy na youtube. Facetów krecą kobiety z długimi włosami. Jak ktoś wyżej napisał facetom hetero trzeba podkreslic, bo to wazne podobają się ich przeciwienstwa.

Gość gość
Dlugie wlosy mają sporo zalet. Kobieta moze sie zmieniac czesząc wlosy codziennie inaczej, mozna tez nimi zakryc co nie co, zadbane dodają uroku i odmładzają.

Gość gość
To jak nie ma nic di zakrywania to ok?

Gość gość
Długie włosy to atrybut kobiecości w naszej kulturze czyli czwartorzędowa cecha płciowa. Czytałam kiedyś badania, że mężczyźni zwykle zdradzają żony z kobietami o dłuższych włosach od małżonek. Na Ukrainie większość dziewczyn ma bardzo długie włosy i dodaje im to urody.

Gość gość
może powinnyśmy się też tak ubierać jak kobiety z Ukrainy? Jak ktos ma zdradzać za taki d**erel to niech spieprza

Gość gość
19:56 A czytać ze zrozumieniem potrafisz? Mężczyźni przy wyborze kochanki podświadomie wybierają kobiety o dłuższych włosach niż żony. Nie napisałam, że długość włosów jest powodem do zdrady, dałam tylko dowód tego, że faceci wolą dłuższe włosy u kobiey.

Gość gość
"Ja nie zapuszczam bo nie lubię mieć długich włosów i ponieważ krótkie pasują mi do stylu, a że jestem ładna to mogę sobie pozwolić. " Przestań wmawiać, że ładne mają krótkie włosy, bo nic nie muszą zakrywać, a brzydkie noszą długie, by zakryć brzydotę :D

Gość gość
Mozesz podac link do tych badan? Bo nie moge ich znalezc. Duzo rzeczy wplywa na wybor kochanki, ale o takim podswiadomym wyborze nie slyszalam. Gosc 9.11 - nigdzie nie napisalam takiej glupoty :D tylko napisalan, ze poniewaz mam ladna twarz to moge nosic krotkie i dalej dobrze wygladac.

Gość gość
Nie bez znaczenia jest również fakt iż według przeprowadzonych badań, mężczyznom zdecydowanie bardziej podobają się długowłose panie. Włosy, to więc niewątpliwie kobiecy wabik na mężczyzn. Każdy mężczyzna uważa je za atrybut seksualności i piękna (źrodło: uroda i zdrowie.pl).

Gość gość
poprosze link do badań :) Chociaż to bardzo prawdopodobne, zwłaszcza, że działa również w drugą stronę. Kobiety preferują mężczyzn którzy mają gęste i zdrowe włosy bo to świadczy o zdrowiu. Tylko, że w praktyce nie jest aż takie ważne i tak jak łysy facet może być dalej atrakcyjny tak krótkowłosa kobieta może być ładna.

Gość gość
Oczywiście nie można powiedzieć że długie włosy = atrakcyjna kobieta zaś krótkie włosy = nieatrakcyjna.. Ładnemu prawie we wszystkim ładnie zaś przeciętni muszą się trochę postarać. Z moich obserwacji wynika jednak iż często długie włosy zwyczajnie podnoszą atrakcyjność zaś krótkie ją obniżają (mniej lub bardziej). Osobiście znam tylko jedną dziewczynę której lepiej w krótkich niż w długich włosach.

Gość gość
chodzi też o preferencje, kiedy ktoś lepiej czuje się w krotkich włosach to tez lepiej wygląda

Gość gość
chodzi też o preferencje, kiedy ktoś lepiej czuje się w krotkich włosach to tez lepiej wygląda x Nieee, to tak nie działa. Ale spoko wpis, zabawny.

Gość gość
a jak działa? Lepiej wygląda się z fryzurą z ktorą nie wiesz co zrobić i która nie pasuje do reszty? :D

Gość gość
Tu jest fragment artykułu :"Peadar DE Burcă po przeanalizowaniu 250 przypadków zdrad zauważył, co może nie jest nazbyt odkrywcze, że dochodzi do nich najczęściej, gdy mężczyzna jest w wieku średnim. To właśnie wtedy panowie uzmysławiają sobie, że nie będą już Davidem Beckhamem czy Billem Gatesem. Poza tym, co dość zaskakujące, według jego raportów, mężczyźni mają zdradzać żony zazwyczaj z kobietami o…dłuższych włosach. Peadar przypuszcza, że dłuższe włosy, sugerujące młodszy wiek, mogą być dla mężczyzny sposobem na lepsze samopoczucie. Poczucie, że ma się młodą i piękną kochankę pozwala poprawić sposób myślenia o sobie samym." A tu link: http://kobietapo30.pl/oblicza-meskiej-zdrady/

Gość gość
czyli nie o atrakcyjność chodzi, a o skojarzenie długich włosów z młodością (pewnie dlatego często kochanka jest młodsza nawet jak brzydsza i mniej zgrabna).

Gość gość
A czy młodość nie jest częścią atrakcyjności seksualnej? Gładka skóra, lśniące włosy, sprężysty chód, siła fizyczna - to się podoba potencjalnym partnerom.

Gość gość
ale nie wszystko sprowadza się do potentacjnego partnera. Ścięcie włosów nie oznacza, że automatycznie stracisz całą młodość. To nie są włosy Samsona :P

Gość gość
Wszystko stawiacie na ostrzu noża, a my tu o pierdołach dyskutujemy ;) Większość facetów lubi u kobiet długie, gęste włosy i to jest fakt, ale gdy kobieta ma krótkie włosy też może wyglądać pięknie. I to też jest fakt.

Gość gość
jak o tym mówiłam to mnie zjechali :P

Gość gość
nie rozumiem kobiet dla których ładna=taka z którą zdradzałby żone stary dziad

Gość gość
Nie podobają mi się, to chyba najgorsza fryzura jaką może mieć kobieta, nie licząc braku fryzury.