Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zróbmy bazę prezentów!

Polecane posty

Gość gość

Tak sobie pomyślałam... szukamy inspiracji na prezenty, czytamy fora, opinie, głowimy się. Może wpisujmy tu ciekawe pomysły, coś co udało nam się wypatrzyć, wymyślić albo wiemy, że dla dziecka w danym wieku może być hitem. Zarówno na mikołajki jak i święta. Proponuję wpisywać wiek dziecka (lub dorosłego), płeć i propozycję prezentu. Wszelkie pomysły mile widziane!

Gość gość
Ja kupiłam dla córki (8 lat) kulę śnieżną. Oczywiście będzie to jeden z kilku prezentów, ale wydaje mi się taki magiczny - kawałeczek świata zamknięty w kuli i ten wirujący śnieg. Kula jest bardzo ładna, gustowna, zachwyciła mnie - w przeciwieństwie do wielu innych, które oglądałam, skrywających jakiś plastikowy badziew, pstrokatego Mikołaja czy nawet księżniczki Disneya...

Gość gość
Popieram pomysł : ja kupuję arkę Noego dla półtorarocznego dziecka a sześciolatka dostanie domek dla lalek i taki projektor rzutnik do rysowania. Chyba ze mnie inaczej zainspirujecie :)

Gość gość
Dla ośmioletniego siostrzeńca z bogatego domu - chyba jak zwykle kupię Lego. Tylko się zastanawiam, jakie jest teraz najbardziej "na czasie". Myślałam o Lego Minecraft, bo wiem że lubi tą grę, chociaż te zestawy nie wydają mi się warte swojej ceny - elementów niewiele i takie niezbyt ciekawe, a cena z kosmosu. Wydaje mi się, że inne zestawy w tej cenie są ciekawsze. Ale z drugiej strony... to dziecko ma być zadowolone...

Gość gość
córka - 12 lat - gra Dixit syn - 5 lat - zestaw ze Strażakiem Samem

Gość Arinka
Dla Babci super prezent to zestaw ładnych sztućców :) - wiem, bo w tamtym roku dałam swojej zestaw od Gerlacha to była wniebowzięta :)

Gość Pulos
Osobiście jako mężczyzna uważam, że nam płci męskiej najbardziej podobają się drobiazgi oraz różne smieszne prezenty. Moja dziewczyna ostatnio kupiła mi ciekawe czaszkowe kieliszki z których byłem zadowolony oraz jestem do dziś. Polecam takie drobne prezenty dla mężczyzn https://www.toys4boys.pl/czaszkowe-kieliszki-item8594.html link do kieliszków.

hmm to my z racji zawodu postawimy na coś do ubrania 13-60 latki płci męskiej -- stylowy zestaw koszula + marynarka, nowy zestaw dresowy do grania w piłkę czy biegania, nowa kurtka zimowa, buty do biegania, ciepły zimowy sweter, spodnie itp. Wszystko to znajdziecie u nas, jakbyście mieli pytania to śmiało :) W internecie jesteśmy tutaj --> www.ombre.pl Będą Panie zadowolone!

Gość gość
Moja 3l2miesiace dostanie kuchnie z ikei duktig do tego dokupiłam garnki i owoce+kosz zakupowy. Oddzielnie zagarek i portfel psi patrol i figurki peppy. To od nas. Od babc***ewnie kupe jeszcze i od ciotek. Na mikołajki straząk sam z łódką pontonem ratunkowym i jakis słodycz:). Myślę że duzo dostanie ale jest grzeczna kochana i sama poprosiła o te rzeczy. Wiec czemu mam nie kupic?

Gość gość
Nie wklejajcie tu tych beznadziejnych reklam :O

Gość gość
Nasz 2,5latek prosi o takie prezenty traktor z przyczepa koparka klocki drewniane zestaw z narzedziami mloty pily itp

Gość gość
Nasza 5 latka narysowala list do Mikołaja Koraliki beados Domek dla konikow filly Lalka ELSA z mikrofonem (mega droga) Mąż coś mówił o drabinie :-)

Gość gość
My z mężem naszym chłopakom 6 - latką kupujemy takie same prezenty bo później kłótnia jest np: lubią majstrowanie to jakieś narzędzia dla dzieci i lubią też Star Wars dlatego zdecydujemy się na jakąś figurkę z Gwiezdnych Wojen. Widziałam jedną za 90 zł 45 cm fajnie wygląda !

Gość evela87
Ja stawiam na galanteryjne dodatki typu: portfel, pasek, saszetka, torebka jako upominki dla najbliższych. Wiele już takich widziałam na: www.supergalanteria.pl . Mają tam super propozycje godne uwagi.

Gość gość
w tym roku odkryłam tablicę manipulacyjną. Nie taką sklepową, ale robioną na zamówienie (sama decydowałam co tam się znajdzie). Myślę, że syn będzie zachwycony, gdy znajdzie ją pod choinką, ma prawdziwe dzwonki, kłódki, zawiasy, rury, kable, światełka i inne pierdoły :). Syn ma półtora roku, a zabawka posłuży na długo. Jedyny minus-cena.

Gość gość
Ta baza jest bez sensu. Najlepiej sie zdać na swój własny zmysł wzroku kiedy się wchodzi do sklepu. Oglądasz rzeczy i z góry już wiesz co omijasz wzrokiem i na czym twój wzrok się zatrzymuje. To jest najlepszy sposób

Gość Marinta
Właśnie myślę, że zegarki mogą być ciekawą formą prezentu. Jaki zegarek warto wybrać, czyli na co zwrócić uwagę kupując taki zegarek. Ceny są naprawdę różne, ale jeśli chodzi o takie zegarki w przystępnych cenach, to uważam, że te tutaj - http://samidare.pl/smo_m_ZEGARKI-2579.html , są warte uwagi. A wy co sądzicie o takich zegarkach?

Gość gość
Jeśli chodzi o garnki to ładne w duce można kupić - https://dukapolska.com/garnki-i-patelnie/garnki i mają porządne. Bo tak lipa dać komuś i jakby się rozwalił albo coś odpryskało z niego, a te i w zmywarce myc można i na indukcji uzywac

Dla wszystkich ciotek, babć, mam, teściowych, lub na wspólny prezent myślę, że najbardziej uniwersalna jest polska porcelana :D W ładnej porcelanowej filiżance zawsze lepiej pije się kawę i ładniej wygląda;) Filiżanki, talerze a nawet obrusy znalazłam w sklepie www.zulana.pl i obdarowałam już pół rodziny.

dla osoby w (prawie) każdym wieku, powiedzmy, że od "nastolatka" w wyż dobrym prezentem może być jakiś kwiatek, zestaw filiżanka-talerzyk/podstawka i pluszowy miś to uroczy prezent powiedzmy dla znajomej, dziewczyny czy nawet chłopaka filiżankę można zamienić na kubek i również będzie to bardzo śliczny prezent można dać też ładną świeczkę np w kształcie kwiatka, jakąś biżuterię jeśli dana osoba ją lubi myślę, że takie rzeczy bardzo spodobają się dziewczynom, nie wiem jak z chłopcami, ale według mnie taki prezent od serca zawsze zostanie przyjęty i miło wspominany.

Gość malwina45
Fajnym prezentem może być saszetka na pas. Widziałam takie na: http://supergalanteria.pl/ . Taka saszetka modna i praktyczna będzie pasować dla faceta i kobiety. Jest praktyczna i moim zdaniem najlepsza do różnych podróży.