Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

antośśka

druga ciąża zaraz po CC

Polecane posty

Cześć :)   Mam do Was pytanie, a więc: 3 miesiące temu urodziłam dziecko przec CC, połóg trwał około 4 tyg, pożniej miałam chyba okres, ok 5 dni, ale było to w czasie połogu, więc nie wiem. Od 4 tygodni brałam pigułki anty Limetic, przez dwa tygodnie mialam obfite krwawienia, podpaske musiałam zmieniać pare razy dziennie. Od paru dni dziwnie się czuję, tak jakby przed okresem, boli mnie w dole brzucha i mam delikatne mdłości. Zrobiłam dziś test, a nawet dwa i wyszły pozytywne. Myślicie, że to ciąża? Czy jakieś zakłócenia? :) Nadal mam krwawienia

Gość gość
Taka ciąża to stan zagrożenia życia i dla ciebie i dla dziecka :/

Gość gość
No jak testy wyszły pozytywnie to ciąża,może to szybko ale moja koleżanka zaszła w ciążę 1 miesiąc po cc i narazie wszystko jest ok a termin ma na lutego ,więc nic tylko pogratulować:)

moja gin kazała mi zrobić beta hcg, wyniki dopiero jutro... dziś rozmawiałam z położną, ona nie do końca daje wiarę testom... zobaczymy :) jednak to krwawinie nie daje mi spokoju, na prawdę było bardzo obfite... i podświadomie jakoś już przestałam się cieszyć, to chyba nie to...

Gość gość
Ja pierdziele ale jestes glupia i nieodpowiedzialna !!!!

Gość gośćxxfghjkigbh
A ginekolog Cie badala? Zrobila usg? Dziwne takie krwawienie... Moze to nie ciaza tylko tabletki daja pozytywny wynik. Gdzies czytalam, ze hormony w tab anty czasami daja pozytywny wynik testu, no ale po studiach medycznych nie jestem wiec nie wiem co to moze u Cb byc.

Nie badala, rozmawialysmy przez telefon. Wizyte mam dopiero 2.12. Nie wiem czy by mnie zbadala gimekologicznie, bo mam to krwawienie...

Gość gość
U niektórych kobiet po ciąży dlugo utrzymuje sie hormon beta i możesz w ciąży nie byc wcale. Dobrze by było gdyby lekarz zrobił Ci usg. Lekarz moze badać podczas krwawienia i nawet robic usg dopochwowo.

To nawet nie wiedziałam, myślałam że to przeszkoda w badaniu. Jeśli jutro wyniki bedą wskazywały ciążę to zapisze się wcześniej do lekarza. Teraz już nie wiem czego bym chciała, jednocześnie bardzo sie ciesze i boje o swoje zdrowie i maluszka, i czy ogólnie damy radę... nie wiem juz sama

Gość gość
Mysle, ze to dobry przyrost. Idź do ginekologa najlepiej jak najszybciej to sie wszystkiego dowiesz.

Gość gość
Jakoś ci nie wierzę ze brałas tabsy.

Gość gość
Według mnie poroniłaś. Przyrost bety w ciągu tygodnia jest zdecydowanie za mały

Gość gość
To wcale nie jest maly przyrost

Brałam tabletki. Z bety chyba wynika, że zaszłam w ciąże zanim zaczełam je brać. Wizytę mam jutro. Cały czas mam dziwne bóle w podbrzuszu. Codziennie pojawiają się jakieś skrzepy. Czytałam też, że mały przyrost zdarza się przy bliźniętach...

Gość gość
Odwrotnie-przy wysokim przyroście zdarzają sie ciążę bliźniacze. Twoja beta przyrasta zdecydowanie za mało, po tygodniu nawet sie nie podwoiła. Beta przy zdrowo rozwijającej sie ciąży powinna podwoić sie w ciągu 48h. Dodając Twoje krwawienia ze skrzepami wygląda to na poronienie-niestety.

Gość gość
Tabletki antykoncepcyjne działają poronnie.

Strasznie się boję, wtedy na pogotowiu najpierw badał mnie jeden lekarz, nic nie widział i myślał, że to przez to że mam pełny pęcherz, kazał zrobić siku i powtórzyć usg. Drugi lekarz mi robił i też nie mógł się doszukać pęcherzyka.... myślicie, że to poronienie???

Gość gość
Idź jeszcze raz do lekarza albo na pogotowie. Na kiedy jestes umowiona z lekarzem?

Gość gość
To daj znać co powie lekarz.

Gość gość
Jeśli beta spada lub przyrasta zbyt wolno, do tego pojawia się krwawienie ze skrzepami, to jest to poronienie. Pojawiają się skurcze przypominające okresowe, a nawet silniejsze. Zachodzenie w ciąże w tak krótkim odstępie czasu po cc jest ryzykowne. Warto poczekać, aż organizm wróci po takiej rewolucji do normalności. U Ciebie przyrost bety mówi sam za siebie, niestety.

Gość OlciaFifolcia
Niestety? Ja bym powiedziała, że na szczęście. Tu nie chodzi o dochodzenie do siebie organizmu, tu chodzi o miejsce cięcia, macica musi się zrosnąć, przecież w kolejnej będzie znowu się rozszerzać, szew musi dobrze trzymać,a w tak małym odstępie czasu blizna nie zdązy się zagoić. Autorko, życzę Ci ciąży, ale za rok. Teraz to jest skrajna nieodpowiedzialność

Ciąża pozamaciczna. W prawym jajowodzie. Obumarła. Ok 6 tydzien. Czekam na rozwój sytuacji, leżę w szpitalu i mnie obserwują, niczym nie leczą, nie badają, moze dlatego że jest weekend, może w poniedziałek coś więcej mi powiedzą. Coś zrobią... Beta od srody z 5640 spadla na 4800...

Gość gość
Tak bardzo mi przykro... :( Mowili co dalej? Tzn beda usuwac operacyjnie czy jak? A Ty kochana jeszcze sie doczekasz kolejnej szczesliwej ciazy :)

Gość gość
Będziesz mieć zabieg współczuję głupoty ciąża pozamaciczna jest bardzo niebezpieczna dla Ciebie że też chciało Ci się ruchooć tak w krótkim czasie, brak odpowiedzialności i samokrytyki mało tego blizna po cc świeża no mózg też Ci wycieli przy okazji?!

Mi też jest ciężko. Lekarz mówił, że być może samo się oczyści. Mam troche obfitsze krwawienia i beta troche spadła... Na razie nic nie będą robić. Na razie jak lekarz to ujął "naszym leczeniem jest obserwacja".

Gość gość
Skoro sa szanse, ze samo sie oczysci, to faktycznie warto poczekac, ale upewnij sie, ze badaja ci regularnie CRP. Boze, nie rozumiem tych idiotek hejtujacych. Dziewczyna przezywa pieklo, stracila ciaze, a wy oczywiscie musicie poczuc sie lepsze? Tej jednej to mozg chyba dawno wypadl. Jestes kobieto nienormalna, socjopatyzm sie leczy!

Też trgo nie rozumiem... Dzięki za wsparcie. Serce mi pęka, jak myśle o tym małym Aniołku... Wiem, że to było nieodpowiedzialne, teraz jest za późno. Po porodzie też potrzebowałam blikości, miłości, tak samo jak mój mąż, tęskniliśmy za sobą. To byl błąd, że wtedy sie nie zabezpieczyliśmy. Nie jestem pierwsza, ktora zaszła w ciąże tak szybko... ale niektórym sie udało donosić zdrową ciążę. Ja akurat nie miałam szans. Może gdyby ta ciąża nie była od razu skazana na utratę to może by się udało. Pewnie byłoby ciężko ale pod stałą kontrolą, może byłaby szansa ją dobrze rozwiązać. Nie życzę nikomu zobaczyc na usg dziecka, któremu nie bije serduszko. I nosić go ze świadomością, że nie żyje...