Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anita16115

Moja córka ma 3 msc i waży 10 kg. Co robić ??

Polecane posty

Gość Anita16115

Jak w temacie.

Gość gość
a czym ją karmisz?

Gość gość
A z jaka waga sie urodzila?

Gość gość
A z jaka waga sie urodzila?

Gość gość
Porozmawiać z lekarzem. Mój syn ma 3 lata i waży 10 kg.

Gość gość
20;34 karzeł :o

Gość gość
moja ma 7miesięcy i waży 11kg więc wielkiej tragedii nie masz , z jaka wagą sie urodziła ? jak zacznie chodzić to schudnie, tylko że z taka wagą późno ci zacznie chodzic

Gość gość
20.36 Jaki karzeł, skoro jest wzrostu swoich rówieśników. 10 kg to jest normalna waga dla 3 latka a nie 3- miesięczniaka.

Nie widać po niej , że jest tak ciężka. Ubranka już nosi na 74 / 80 cm. Ale boję się, że jest to zbyt duża waga.

Gość gość
Na 6 mcy dziecko powinno podwoić wagę, na roczek mniej więcej potroić. Dziecko autorki waży stanowczo za dużo, ale to trzeba skonsultować z lelarzem, a nie forum

Gość gość
10 kg u 3 latka to takie samo zaburzenie jak 10 kg u 3 miesięczniaka. 10 kg to waga ok rocznego dziecka mierzącego ok 86 cm, a nie małego chłopca. Nietrudno to sprawdzić na siatkach.

Gość gość
Oba przypadki to skrajności. Mój syn na rok ważył 9,5 kg i nie był nawet na 50 centylu więc 10 kg dla 3 letniego chłopca to nie jest norma tylko zaburzenia. Co pediatra mówi?

Gość gość
no dokładnie - mój 3-letni syn ma 13 kg i jest na dole siatki centylowej. 10 kg 3-latek na pewno w siatce się nie mieści. 10 kg 3-miesięczniak też nie niestety...

Gość gość
Prawidłowa waga 3 latka zaczyna się od 13 kg. 10 a 13 to duża różnica - prawie o 1/3...

Gość gość
Jestem od tego 3 latka z 10 kg. Sprawdziłam w książeczce, miał 11, 200 kg na 3 lata. Teraz ma juz 4 lata i 15 kg ale wszystko jest ok, po tacie tak ma.

Gość gość
Mój 3,5 letni synek ma 16 kg i jest mniejszych dzieci w porównaniu z kolegami z przedszkola, chudy, bo niejadek. 10 miał przed roczkiem, urodził sięz wagą 4100.

Gość gość
O dzizas moj na 1,5 roku mial 10kg.

Gość gość
21:04 To po co w błąd wprowadzasz... :\

Gość gość
Moja córka ważyła 10 kg, gdy miała 2 latka.

Gość gość
nie słuchaj tych pierdół , jeśli twoja córka ma 74/80 i waży 10 kg to wszystko w porządku , wage sie mierzy razem ze wzrostem , moja córka miała rozm 80 i wazyla 10 kg , po prostu twoje dziecko jest większe a nie grube !!!!!

Gość gość
autorka napisała ze jej dzie cko nosi rozm 74/80 i wazy 10 kg , to jest rozmiar ponad półrocznego dziecka więc i waga jest więsza , jakie wy jestescie tępe z tymi odpowiedziami

Gość gość
Autorko,nie sluchaj glupot ze wazy za duzo, bron boze nie odchudzaj, nie zmieniaj diety. Mialam taka sytuacje z córką,urodzona przedwcześnie z waga 3200,więc juz sporo do wieku ciąży i przybierala po 1,5 kg na miesiąc karmiona piersią, nie dopajana. Jedyną mądrą radą,do ktorej się dostosowalam bylo powolne i odroczone w czasie wprowadzanie pokarmow,rozszerzanie diety. Corka z wiekiem przybierala mniej,chociaz do roku byla duza i okrągła. Później już i jadła średnio i szczupła się zrobiła. Teraz ma 6 lat, jest wysoka, waga w normie ale w dole i jest bardzo szczupła. Jeżeli dziecko jest zdrowe to po prostu taka jego uroda, wszystko się zmienia.

Gość gość
Moja ma prawie 2 latka , 88cm i 11kg. Jest taka akurat. Jak autorki dziecko waży 10 i nosi ubrania na 74-80 to jest duże ale nie tylko pod względem wagi bo i wzrostu.Proporcje są zachowane także chyba tragedii nie ma. Dziecko jak zaczyna się ruszać - raczkować , chodzić traci na wadze.

Gość gość
No duzo, ale pewnie spadnie jej waga jak podrosnie. To ja myslalam, ze moja to pulpet a ma 6 miesiecy i wazy 6.800 kg i nosi ubranka na 74-80. Najwazniejsze to pozniej nie przyzwyczajac jej do slodkosci. Moj starszy syn 6 latek, nie je prawie w ogole slodyczy, a czekolady nie lubi. Poza tym je wssystko i jest chudy jak patyk.

Gość gość
Autorko a ile ma wzrostu twoje dziecko ? Może ubierasz takie duże bo nie mieści się na szerokość ? 10 kg to stanowczo za dużo nie ważne jaki wzrost bo na pewno nie może mieć 74. Moje dziecko ma 10 miesięcy wzrostu 80 jest to duże dziecko i waży 9 kg. Chodujesz autorko tucznika i niech każdy pisze swoje mądrości ale prawda jest taka że to parę kilogramów za dużo !!!!!!!

Gość gość
Moja córka ma 2,5 mierzy 95cm i wazy 14,5kg więc wydaje mi się że dużo za dużo waży twoje dziecko autorko. Moje dziecko w tym wieku ważyła 7kg. A ur się z wagą 3700. Koło roczku przestała tak mocno przybierać. Teraz jest szczupła i wysoką. Porozmawiaj z lekarzem, pozdrawiam ;)

Gość gość
gość wczoraj kretynka

Gość gość
Twoje dziecko w wieku 6 miesięcy powinno wazyc około 7 kg a oni waży już 10 więc zamiast siedzieć na forum to idź do lekarza i popytaj co robisz nie tak. Dziwi mnie jedno ze przecież musisz chodzić na kontrolę i lekarka nic nie mówi że masz słonia w domu ? Chyba że to prowo

Gość gość
Dziecko przy narodzinach miało 3590 mogła spaść mniej więcej do 3400 a na miesiąc może przybrać najlepiej 800 gram. Więc prosta matematyka 3 miesiące razy 800 gram to 2400 3400plus 2400 to 5800 Więc twoje dziecko powinno wazyc ok 6 kg mogłabym zgodzić się na 7 ale 10 ?????? To masz już 9 kg nadwagi pomysł co to oznacza w przyszłości