Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Święta to koszmar prezentowy

Polecane posty

Gość gość
Niektórzy sami sobie stwarzają ten koszmar. Po co obdarowywać się w tak szerokim gronie? 22 osoby i rodziny przyjaciół? rezultat = masa wydanej kasy i nietrafione prezenty. W naszej rodzinie zaproponowałam kiedyś, zebyśmy prezenty robili tylko dzieciom - i wszyscy odetchnęli z ulgą. Opcja u mojej koleżanki, która spędza święta z rodziną bratowej - robią losowanie, każdy oprócz swoich najbliższych (męża i dzieci) kupuje tylko 1 prezent.

Gość Aneta6
My z rodzina ustalilismy prezenty laczone. Np nie kupuje osobno dla mamy i taty tylko jeden dla obojga. Teraz wybralam toster z morphy richards. Mamie sie taki podobal bo ma bardzo fajny design a tata kocha tosty wiec sprawa zalatwiona ;D

Gość gość
Autorko skoro jest tyle ludzi do obdarowania to poprostu nic nikomu nie kupuj bo przecież i tak się nikt nie zorientuje tyle was jest:D

Gość gość
haha, zawsze można kupić coś droższego dla całej rodzinki :D np. gry planszowe, nie jest to mega tania sprawa, ale już dla całej rodzinki ;) Od tailor games macie np. First to Fight czy ortus, 100 zł lub więcej, ale może komuś do gustu przypadnie ;)

Zgadzam się z tytułem!! W tamtym roku powiedziałam siostrom ze tylko rodzicom i dzieciom przezenty robimy a w tym roku moja starsza siostra zaś do tradycji powrocila to i ja te prezenty kupuje Dobrze ze ze szwagierka juz nie robimy dla siebie i mężów prezentów Ale ciągle i tak sporo jest! Jeszcze te mikolajkowe prezenty dla dzieci!!! Mnie jyz dzis Glowa boli od tego

Gość gość
głupia moda na prezenty przyszła do nas z zachodu... ja w tym roku robię cesarskie cięcie - zapowiedziałm 0 prezentów!!! jedynie dzieciom , jak ktoś uważa po co kupować bezużyteczną chińszczyznę. jedynie sami wg uznania robimy spotkanie ma być z opłatkiem,życzenia..a po co prezenty? dla całej rodziny, mnie na to nie stać! zresztą i tak potem są niezadowoleni i obgadują...))))0000

Gość gość
W duzych rodzinach zrobic losowanie jak w szkole: kazdy wyciaga jedna osobe, robi jeden prezent, umowic sie na kwote mimialna - maksymalna, np. 40-60 zl (lub inna). Jak ktos ma cos fajnego, ale tanszego na prezent, to dokupuje czekolady czy kawe, zeby sie zmiescic w budzecie.

Gość gość
Jeżeli chodzi o mężczyzn to ja zazwyczaj stawiam na stronkę gadzetytokantis.pl bo zawsze można coś znaleźć ;)

Gość gość
dziś Hahaha :D

U nas też jest losowanie,ustalamy kwotę i wypisujemy kilka propozycji,gdyby ktoś nie miał pomysłu,uważam,że to fajne rozwiązanie bo dostajesz to z czego się ucieszysz i nie wydajesz pieniędzy na 15 czy 20 prezentów dla całej Rodziny.A przy losowaniu zawsze jest mnóstwo śmiechu :-) przypominają mi się czasy podstawówki kiedy najlepszą zabawą było zgadnąć kto kogo wylosował.

Gość Guziaczek
ja nie mam problemu. W tym roku postawiłam na vouchery ale nie jakieś tam do h&m czy perfumerii ale takie na konkretne rzeczy. Np mamie i tacie kupiłam na masaż tajski super studio: http://www.thaisun.pl/pl/ siostrze 30 letniej i dla brata 28 letniego kupiłam vouchery do escape roomu. Oni nigdy sie wcoś takiego nie bawili a zabawa jest ekstra. Do tego mogą na ten voucher zabrać inne osoby i iść całą gupą. Kupiłam im do Wola Ucieczki http://www.wolaucieczki.pl/pokoje/. Teraz mogę tylko odpoczywać i czekac na pyszne jedzonko na święta

Gość gość
ja z kolei jeżeli chodzi o problem z prezentami to mam głównie taki, że nie mam wiele osób do obdarowania i ciężko mi czasem wymyślić coś oryginalnego, ale w tym roku dla rodziców wymyśliłam bardzo fajny prezent mam nadzieję i wykupiłam im pakiet sylwestrowy w http://www.hotel-lubicz.pl/ w Ustce, robią tam stylową imprezę w klimacie ojca chrzestnego więc jestem pewna, że będą się fantastycznie bawić a taki relaks w spa zamiast spędzania sylwestra na kanapie na pewno im nie zaszkodzi

Gość konta
Nie rozdrabniaj się :) Kup jeden wielki tort na http://e-torty.pl/kategoria/boze_narodzenie podziel miedzy wszystkich. Ucieszą się, kto nie lubi słodkości hehe. Ewentualnie zamów słodkie cupcake mikołajkowe, są słodkie z wyglądu i smaku. Polecam :)

Gość gość
Moim zdaniem najbardziej neutralnym pomysłem na prezent jest zegarek. Bardzo duży asortyment różnych firm mają w sklepie https://www.demus-zegarki.pl. Sama kupowałam tam prezenty w tamtym roku.