Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wstret do jedzenia.

Polecane posty

Gość gość

Zacznę od tego ze nigdy się nie odchudzałam, wagę utrzymuje cięgle ta sama, jednak nie chce nigdy przytyć. Wiem ze łatwiej przytyć a ciężko schudnąć i ze przytyć mogę zawsze, jeśli tylko będę chciała przytyć. Nie mam apetytu do jedzenia, chleb biały nie ma żadnych wartości ,tylko po nim sie tyje. W jogurtach trucizna gdy patrze na skład same E, chemia, pomidory sa pryskane środkami chemicznymi, to samo z owocami. Wedliny poleżą kilka dni w lodowce robią się odrazu śliskie, źle pachną. Zupy z paczki sama chemia, w skład takiej zupy wchodzi, skrobia, substancje wzmacniające, kwas cytrynowy, regulator kwasowości. Słodyczy nie lubię. Ostatnio mi ciotka powiedziała ze jestem zbyt szczupła, czy nie mam co jeść? Głupio się poczułam, nic mi nie smakuje, nie czuje łaknienia. Co robić, jak zwiększyć apetyt, przywrócić ochotę do jedzenia?Czy ma ktoś podobnie do mnie.

Gość asia grubasia
Witam!Rozumiem cię wszystko jest zatrute ,ale żeby żyć trzeba jeść. Ja ma m trochę nadwagi i wiecznie się odchudzam .Bardzo patrzę na etykiety (to jest normalne).Kupuj w miarę zdrową żywność-nie przetworzoną i przygotowywuj znich posiłki.Ja nie jem słodyczy,chleb piekę sama.Można to jakoś ogarnąć.Jeżeli w lodówce zaczynasz mieć tylko samą marchewkę -tocos jest nie tak,trzeba iść do psychologa i porozmawiać.Zaburzeń odżywiania trochę jest -nie tylko anoreksja i bulimia.Pozdrawiam

Gość gość
Kochani no gotuje sama tez na swierzych warzywach zupy i mieso klupuje w sklepie miesnym ale nawet w takim miesie dodaja chemie zeby sie nie psulo, sery zolte i biale tez mi nie smakuja, topione to wiadomo co tam jest dodawane do nich wystarczy poczytac na etykiecie. Nic mi nie smakuje, czuje wstret ,brak apetytu. Moglabym naprawde nic nie jesc, nie czuje glodu, laknienia i czym zyc woda?.

Gość gość
moze masz robale? lamblie? brak apetytu to czesty objaw pasozytow i wstret do zarcia

Gość gość
A co to takiego lamblie, jedzenie klupowane w marketach to syf, trucizna, we wszystkim jest chemia.Nie ma co jesc. Wszystko mi z ledwoscia przez gardlo przelyk przechodzi, glupie wedliny pakowane chermentycznie sa tez nafaszerowane trucizna, do obkladu chleba tez nie ma co klupic.

Gość gość
Poczytaj sobie w necie co to jest ortoreksja. Obraz ortoreksji może byc podobny do obrazu jadłowstrętu psychicznego. Osoba, która fiksuje się na zdrowym żywieniu zwraca uwagę głównie na jakość spożywanych pokarmów. Jeśli ortorektyk liczy kalorie, to głównie po to, by zachować określoną masę ciała. Jeśli eliminuje z jadłospisu jakieś produkty, to dlatego, że uważa je za szkodliwe dla zdrowia. Itd., itp. Poczytaj wiecej sama.