Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój pracoholizm

Polecane posty

Gość gość

jestem sama, mam 35 lat, firmę, etat i pracuję od świtu do nocy... jestem zmęczona, wyczerpana, jadam katastrofalnie, nie dbam o siebie w ogóle! przychodzę do domu po 12-14h pracy, biorę prysznic i... zasiadam do kompa, żeby załatwiać sprawy firmowe itp. Lubie swoja pracę, ale nie potrafię przestać pracować, nie potrafię odmawiać i mówić NIE. Biorę wszystkie zlecenia jakie są, bo ..jestem ciekawa i lubię swoją pracę a jest róznorodna i bardzo fajna. W weekend jestem tak skonana, że nawet nie ściągam piżamy, ale po całym dniu mam wrażenie pustki, że nic nie pzrezyłam, że zmarnowałam dzień, ale nie miałam siły nic zrobić, w tygodniu zaś nie mam siły, rano budze się z mega depresyjnymi stanami, ale wieczorem mam szczęsliwe zmęczenie. Lubię zarabiac pieniadze, wydawać niespecjalnie, ale lubię życie na poziomie i w wygodzie. W zasadzie nie wiem po co to piszę, ale szukam jakiegoś rozwiązania. Czy moja praca to juz jakieś zaburzenie czy raczej norma w dzisiejszym świecie? nie wiem co mam rovbić? jakie decyzje podejmować, jak nauczyć się odmawiać i szanować sibeie i swoje zdrowie i życie

Gość gość
Sama widzisz, że coś Cię uwiera. Co byś chciała zmienić? Może zacznij małymi kroczkami dbać o siebie.

Gość gość
Znajdź sobie faceta- wszystko się zmieni!

Gość gość
chciałabym coś zmienić, ale właśnie nie wiem co by to miało być. Chciałabym, zeby doba miała więcej godzin i żebym miała chęci do życia jeszcze po pracy, bo nawet ksiazki nie mam ochoty poczytać, tylko tak bezmózgowo w kompie siedzę. nie lubię żadnych zabiegów spa, fryzjerów itp. dla mnei to straszna strata czasu i nie daje mi żadnej radości. chociaż nie, lubię masaże... nie miałam masażu chyba z 10 lat...

Gość gość
wiem, ze moje zmęczenie to w dużej mierze koszmarna dieta. w sumie, to nie wiem dlaczego jeszcze żyję, biorąc pod uwagę to, co jadam. Ale to zamknięte koło, bo żeby dobrze jadać, trzeba mieć czas na jedzenie, czas na zakupy i pichcenie, a ja jem tylko coś w biegu chwycone na stacji benzynowej w aucie jadąc z 1 miejsca pracy do drugiego.

Gość gość
Smof odpuść. Myślisz, że sex jest rozwiązaniem wszystkich problemów świata? Może zacznij od drobnych zmian. 15 minut dziennie dla siebie. Choćby to miało być tylko siedzenie w ciszy to już dużo.

Gość gość
tak, własnie teraz mam czas dla siebie, wykąpałam się i powinnam zająć się sprawami firmy, bo zawsze mam 100 spraw do załatwienia na wczoraj. Ciągle noszę je w tyle głowy, ze jeszcze to musze zrobić, i tamto i siamto i w końcu tyle tego mam, że teraz zamiast zabrac się do roboty, to przysypiam przed kompem. Cały tydzień czekałam żeby obejrzeć film Bogowie, ale czuję że wytrzymam jakieś 10 minut i zaraz zasnę. Specjalnie siedzę przy stole żeby nie zasnąć, ale jestem pozbawiona wszelkiej energii i przysypiam na siedząco. Jutro do pracy.

Gość gość
smof weź się dziecko , przeżyj coś najpierw a potem się wypowiadaj i doradzaj innym

Gość gość
Która bajka jest prawdopodobna?

Gość gość
smof Ty myślisz, że własna firma to jakiś wabik na małolatów??? Spróbuj założyć i utrzymać firmę, wtedy poznasz co znaczy harówka, etat przy swojej firmie to jak wczasy na Bahama, ale co ty dziecko możesz wiedzieć o ciężkiej pracy i odpowiedzialności

Gość gość
nawet w reklamie mówią, że praca własna firma to praca 24 h na dobę i to jedyna reklama która mówi prawdę :-D

Gość gość
Smof o co Ci chodzi? czepiasz się czy wyśmiewasz a może chcesz cos doradzić, bo w sumie nie kumam o co ci zgryźliwy człowiek chodzi. a jak mam byc szczera to mało mnie obchodzi twoje zdanie, więc możesz się wymiksować na inny temat, bo nic nie wnosisz do dyskusji. Żaden seks ani facet nie jest mi do szczęścia potrzebny, a dlaczego? Jesteś przykładem.

Gość gość
wiecie co dziewczyny, najbardziej mi żal życia w spokoju, bez tej bieganiny i zerkania na zegarek, wiecznie w biegu, wiecznie prawie spóźniona, zakręcona. Chciałabym isc do pracy, po pracy spokojnei wrócić do domu, zjeść pyszny obiad, wyjść na spacer, do kina, do galerii, na wystawę, do teatru, na koncert, na targi, usiąść z książką, farbami czy dłutem, bo uwielbiam to... marzę o takim życiu, a jednak ciagle gnam, ciągle przyjmuję nowe zlecenia i dodatkowe obciazenia na głowę, nie wiem czemu to sobie robię.

Gość gość
Dziękuję wszystkim, którzy zechcieli się wypowiedzieć. Zmykam spać dobranoc

Gość gość
smof nie masz pojecia o prostocie bo daleko ci do niej twoja tępota umysłowa niewiele ci pozwala rozumieć kto normalny pisze 9060 postów na babskim forum i zakłada tematy: 15.02.2016 Smof dodał/a temat: do usuniecia 08.03.2016 Smof dodał/a temat: ho no bzyku 25.03.2016 Smof dodał/a temat: Wszyscy kochaja Kuszenke 21.04.2016 Smof dodał/a temat: Inwazja?? 28.04.2016 Smof dodał/a temat: YYYYYY???? 09.05.2016 Smof dodał/a temat: jak was lubie 23.05.2016 Smof dodał/a temat: kierunek lotnisko :) 23.05.2016 Smof dodał/a temat: kocham tylek kuszenki 25.05.2016 Smof dodał/a temat: Strzezcie sie 31.05.2016 Smof dodał/a temat: kru, jak cie prosze kobieto prosta i nie specjanie 25.11.2016 Smof dodał/a post: dopadl ich maly glod nie ty nie jesteś prosty ty jesteś pppierdolony!

Gość gość
Brawo Smof!!!!!

Gość gość
ale Smof sie podpisuje a nie jak reszta GOSC A TO JEST duza roznica.

Gość gość
autorin ma problem z doopy wyjety!

Gość gość
nie wiem, ile zarabiasz, ale ja na lotnisku niecale 1500 netto na zlecenie. Skoro wiec ta praca pozwala ci nie bac sie glodu, lubisz ja, jest nie tylko znosna, ale jest twoja pasja to to rob. Tylko zacznij sie odzywiac i dbac o siebie :) Mnie w mojej tylko to trzyma, ze ja lubie i mama szanse na pare stow wiecej/szykuje mi sie szkolenie/.