Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abcdka

Długi a miłość

Polecane posty

Gość abcdka

Postanowiłam opisać swoją sytuację i poznać Wasze opinie bo coraz częściej zastanawiam się czy faktycznie to ja za dużo wymagam. Wyszłam powtórnie za mąż za cudownego faceta prawie idealnego. Jest czuły,kochający, dowcipny,sprząta, gotuje i nawet lubi chodzić że mna na długie zakupy. I co ja chcę .A więc już po ślubie dowiedziałam się o jego długach . Oczywiscie poczulam sie zawiedziona jednak jego tlumaczenie ze nie powiedzial mi o nich ze strachu ze mnie straci .No coz kocham go wiec stwierdzilam ze wspolnie temu stawimy czola i damy rade . Problem jednak tkwi w tym ze zawsze gdy chcę mając jakąś nadwyżkę pieniędzy wpłacić większą kwotę na ratę pomniejszajac tym dług dochodzi do awantury.Ja nie cierpię mieć długów za to mój mąż wychodzi z założenia ze nie żyje po to żeby spłacać długi ze przecież coś mu się od życia należy .No i wtedy słyszę ze nie potrafię korzystać z życia ze ciągle tylko się czepiam i ze jestem sknera . Już prawie w to zaczynam wierzyć .Bardzo się boję ze przez to rozpadnie się moje małżeństwo a bardzo kocham swojego M.

Gość gość
to nie jest kwestia racji tylko podejścia. Sama też wolałabym spłacić i mieć to z głowy, ale jemu najwyraźniej na tym nie zalezy. Może po prostu zróbcie rozdzielność majątkową?

Gość gość
Lekkomyślny. Nieodpowiedzialny. Utracjusz.

Gość gość
prowo.wczoraj pisalas tez o dlugach faceta.

Gość abcdka
Mamy rozdzielnosc więc ja nie odpowiadam za tę dlugi wrazie co . Jednak nie potrafię zrozumieć mojego męża który teraz myśli nad zmianą auta zamiast uporać się najpierw z zaleglosciami. Żadne moje argumenty nie docierają do niego .Jak go przekonać ?Dług wynosi z odsetkami ok .130000 a on znowu chcę dobrać kredyt na zmianę auta jak już wspomnialam.Rece opAdaja

Gość abcdka
Nie pisałam tu nic wcześniej,jestem tu pierwszy raz .Chcę poznać Wasze zdanie . Teraz prawie każdy ma jakiś kredyt .Czy naprawdę nie da się już żyć normalnie ? Czy musimy mieć to wszystko za pożyczone pieniądze .? Czy ja jestem jakaś niedzisiejsza .???

Gość gość
Jak chcesz wiedziec czy będziesz szczęsliwa z takim męzem,czy problemy nie będa sie nawarstwiac i co możesz zrobic w takiej sytuacji aby poczuć się lepiej, napisz do mojej wróżki Sofii, jest świetna. Jej adres to tarocistkasofii@wp.pl

Gość gość
przeciez od razu widac, ze prowo.

Gość gość
Facet ma defekt myślowy i to poważny. Bawi się wymianą zabawek, a w konsekwencji swoim upadkiem. Patologia umysłu u niektórych jest tak wielka, że małżeństwo też jej nie skreśla i to zarówno u niego, jak i u ciebie, autorko. Spotkało się dwoje niedojrzałych, infantylnych ludzi nie widzących rozwiązania własnych słabości: jego do życia bez zobowiązań i wymiany mimo długów samochodu na nowy, i autorki, kochającej, a jednocześnie nie potrafiącej wybrnąć z sytuacji chłopczyka, który na siłę chce odmrozić sobie uszy. Tak, to jest miłość :D, która uskrzydla i która daje kopa do życia :D Komedia! :P

Gość gość
Prowo.

Gość gość
Dobry sposób żeby zobaczyć co tak uskrzydla miłość. Czasem jak widać kasa, najlepiej nie swoja.