Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bez wyzwisk pięćset plus jedno dziecko .

Polecane posty

Gość gość
Kontrole mogą być. Chociażby jak ktoś na aktorkę doniesie czego jej życzę.

Gość gość
Zreszta, jak wiele rzeczy w tym kraju to nie jest logiczne - zeby dostac zasilek rodzinny, ktory na jedno dziecko wynosi jakies 90 zl bedac samotna matka trzeba przedstawic czy ojciec dziecka jet ustalony, czy sa zasadzone alimenty itp , a tutaj samotna kobieta nic nie musi udowadniac, a kwota jest sporo wyzsza, absurd. Odpowie ktos na moje pytanie? To ja z 12:57?

Gość gość
dziś To zbyt skomplikowana sprawa ,aż tak nie znam się na warunkach wypłaty świadczeń rodzinnych. Jeżeli na prawdę potrzebujesz pieniędzy,i wniosek chcesz złożyć w tym miesiącu na pewno będą sprawdzali dochód za 2014/2015, bo on jest podstawą obliczania dochodu stałego lub utraconego na osobę w programie 500+.

Gość gość
12:57 Zgadzam się z Tobą. Mysli ze ta manna to z nieba kapie sobie i nic tylko brać, szkód tylko ze ktos musi te podatki zaplacic i komus trzeba zabrać! Taka mysli tylko o rozłożeniu nog i dostaniu zasiłków "bo tak" a z czego te zasiłki to juz mniej istotne bo taka biedota umysłowa nie patrzy szerzej niz czubek własnego nosa, zatem skąd ma wiedzieć cokolwiek o zyciu. Nie ogarnia ze ludzie pracują cieżko i to 24h przedsiębiorcy. To nie zbijanie kokosów z niczego. Ze kobieta szybko wraca do pracy po macierzyńskim bo chce godnie zyc. Wyzysk wyzysk wyzysk Mam nadzieje ze karma wroci

Gość gość
Złodziej nazywany sprytnym i zaradnym... Chyba tylko wśród patologii.

Gość gość
Ojciec biologiczny dziecka nie ma obowiązku być z matką dziecka,i może odwiedzać swoje dziecko w jego miejscu zamieszkania tyle razy dziennie ile chce...Jest to nie do udowodnienia!

Gość gość
13:33 ale faktycznie mieszka z matką dziecka, żyją razem, ale będą kłamać żeby wyłudzić świadczenie. Mam nadzieję że ich ktoś podkabluje. Serio.

Gość gość
Mamy z czego zyc, po prostu sie zastanawiam, bo wszyscy wokol mi trabia, ze mi sie nalezy jak to sie mowi;) ale skoro tak patrza wstecz to faktycznie chyba mi przyznali, akurat z tamtego czasu mam troche dziury w zatrudnieniu,.. A co do tego hejtera, dlaczego tak wsiadasz na autorke? Przynajmniej by cos pozytecznego zrobila za te pieniadze, odlozyla itp, ochlaptusy nie wstydza sie w mopsie przesiadywac, bo przeciez im sie nalezy, patole z gromadka dzieci tez nie a oni, albo pani Lukomska Pyzalska, pobiera 500 plus bo jej sie tez nalezy, a przeciez spi na forsie, na pewno by nie musiala... o co ci chodzi?

Gość gość
Zresztą co was to obchodzi,gdy wezmą ślub to dopiero wtedy w świetle prawa będą rodziną i np.żona może dziedziczyć po mężu lub pobierać emeryturę po jego śmierci.Dlaczego nie może teraz gdy nie są małżeństwem? BO W ŚWIETLE PRAWA NIE SĄ KOMÓRKĄ NAZWANĄ RODZINĄ

Gość gość
ja nie złozyłam wniosku bo miezkam z ojcem dziecka. samochód dostawczy prawie cieżarówa stoi jak byk pod domem, wzyscy sąsiedzi go widzą noc cala stoi a rano jedzie do pracy. w razie kontroli co powiem? ze ojciec dziecka mieszka u tesciow 100km stad. dziecko odbiera z przedzkola i z nim nawet spi. mam klamac a w razie kontroli co powiem ze nie jestesmy razem. bujda. mowilam u nas pytaja-warminsko mazurskie, papierek o alimenty albo dochód ojca. u was moze jest inaczej

Gość gość
Konkubinat jest stanem faktycznym, który nie znajduje w prawie regulacji, Nie każdy związek partnerski oparty o współżycie płciowe jest konkubinatem, chociaż element seksualny odgrywa w praktyce rolę kluczową, O konkubinacie możemy mówić jedynie wówczas, gdy z okoliczności faktycznych wynika, że konkubenci prowadzą pożycie w taki sposób, jakby byli małżeństwem. Jedyne co ich od związku małżeńskiego odróżnia, to brak zalegalizowania swojego związku, przez wzięcie ślubu.

Gość gość
Albo niech konkubent w świetle prawa będzie rodziną albo nie.Dopóki prawo tego nie ureguluje...każdy w związku partnerskim może pobierać 500plus nie podając dochodu partnera i gdy nie przekracza 800zł/na osobę miesięcznie.Koniec kropka- inaczej tylko jest przy wypłacie innych świadczeń np.zasiłku rodzinnego i funduszu alimentacyjnego bo są inne zasady przyznawania. Trochę wiedzy i prawa :)

Gość gość
Zgłosiłam ten temat na policję, opisuje się tutaj jak obejść prawo i bezpodstawnie pobierać zasiłek, mam nadzieję, że teraz "sprytne" będą się sprytnie ze swoich mądrości tłumaczyć.

Gość gość
Hahaha zglosila na policje:D

Gość gość
Wystarczy mail i link do tematu :)

Gość gość
ale w świetle prawa nie udowodnisz mi czy mieszkam z ojcem dziecka czy nie...bo nie mieszkam i koniec kropka. i nie jest to nie zgodne z prawem wręcz przeciwnie według prawa jestem panną z dzieckiem :)

Gość gość
Przestępstwem było by tylko wtedy gdybym zatajała dochody współmałżonka.Nie mieszkam z ojcem dziecka i nie tworzyliśmy nigdy rodziny.JAK UDOWODNISZ MI ŻE JEST INACZEJ???

Gość gość
Wystarczy mail i link do tematu usmiech.gif Xxx Napisz do psychiatryka czy są wolne miejsca :) :)

Gość gość
Mieszkają razem i razem płacą rachunki, a będą kłamać że jest inaczej, po to żeby wyłudzić pieniądze. To jest oszustko u kradzież. I nie ma nic do tego co autorka zrobi z kasą. Bo idąc tym tokiem myślenia to może ja okradnę ciebie, albo autorkę i dam biednym, co wy na to? Będzie to uczciwe? Przecież nie biorę dla siebie.

Gość gość
Mieszkają razem i razem płacą rachunki, a będą kłamać że jest inaczej, po to żeby wyłudzić pieniądze. To jest oszustko u kradzież. Xxx Nie płacimy wspólnych rachunków bo nie mieszkamy razem i jak mi to udowodnisz?????? Rachunki są tylko na mnie :P SŁOWO PRZECIWKO SŁOWU -mówi ci coś to???

Gość gość
Pobieranie swiadczenia, ktore sie nie nalezy jest przestepstwem i moze to skontrolowac kazdy urzad, wiec nie badz taka cwana, ze jestes bezkarna, bo kontrole sa, rowniez wyslalam maila na policje.

Gość gość
gość dziś Nic nie zrobisz autorce postu.Ma prawo wiedzieć hipotetycznie co będzie jak partner z dnia na dzień ją zostawi a mops będzie chciał dochód jej byłego partnera pomimo iż nie żyją razem,zadawanie pytań jeszcze nie jest w Polsce karalne :)

Gość gość
Wyślij jeszcze maila na tego pedofila co zamieszcza tu posty... W tym temacie nie ma nic złego.Autorka sama napisała, że NIE MIESZKA Z OJCEM DZIECKA CZYLI W ŚWIETLE PRAWA NIE TWORZĄ RODZINY I JUTRO MOGĄ SIĘ ROZSTAĆ ...

Gość gość
A ja nie piszę o udowodnieniu kłamstwa, ale o samym jego fakcie. Autorka zamierza skłamać o czym napisała na początku. Autorka to kłamczucha, wyłudzaczka i złodziejka. Może nikt jej tego nie udowodni, a może tak - ale to nie zmieni faktu że jest złodziejką.

Gość gość
A ja nie piszę o udowodnieniu kłamstwa, ale o samym jego fakcie. Autorka zamierza skłamać o czym napisała na początku. Autorka to kłamczucha, wyłudzaczka i złodziejka. Może nikt jej tego nie udowodni, a może tak - ale to nie zmieni faktu że jest złodziejką Xxx Ale przecież nie mieszka z ojcem dziecka tylko napisała, że z mamą i tatą.Wiec w świetle prawa nie tworzą rodziny i nie mają wspólnego gospodarstwa domowego...także dlatego jego dochód ma być brany pod uwagę????

Gość gość
"To ja jakbym nie podała faceta to liczyliby dochody mojego taty ? Z którym mieszkam? Jak to jest" NIE mieszka z ojcem dziecka tylko ze swoim tatą...

Gość gość
Policja powinna obciążyć cię kosztami zweryfikowanego nie potrzebnie zgłoszenia! Jak można być takim ułomnym :/

Gość gość
gość dziś strażnik teksasu :) autorce postu należy się 500+ gdy nie przekroczy 800zł/osobę -bo nie mieszka z ojcem dziecka i nie mają wspólnego gospodarstwa domowego. ..

Gość gość
jak tylko możesz to nie podawaj, bo w naszym j*****m kraju i=uczciwi ludzie dostają po d***e, tutaj tylko kłamca, oszust, złodziej ma rację bytu,tylko nie uczciwi

Gość gość
Nie musi być wyroku z sądu o alimenty, przecież ojciec dziecka z matką mogą się dogadać bez sądu, że daje tyle i tyle na dziecko.... Wtedy matka dziecka pisze do wniosku oświadczenie, że nie mieszkają razem, a on daje tyle i tyle. Wątpię aby miała kontrolę, urzędnikom się nie chce tyłka ruszać zza biurka, chyba, że donos będzie, ale nawet wtedy jak ojca dziecka zastaną w domu można powiedzieć, że przyszedł akurat do dziecka, ma prawo.