Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość6468

Odszkodowanie za błąd lekarza

Polecane posty

Gość gość6468

Witam. Od kilku lat mam problem z ścięgnem Achillesa. Kilka lat temu idąc chodnikiem wpadłem w dziurę. Moja kostka strasznie bolała, poszedłem na SOR po czym lekarz wręcz wyrzucił mnie ze szpitala z tekstem że "pierdoły sobie mogę leczyć w domu", machał rękami i nawet nie obejrzał nogi ani nie udzielił porady. Jakoś okładałem Altacetem i wiązałem bandazem elastycznym. Na jakiś czas przeszło. Po kilku miesiącach bez powodu noga w kostce zaczęła boleć aż do 1/3 łydki (od tyłu) lekarz pierwszego kontaktu stwierdził zapalenie ścięgna Achillesa. Teraz od kilku lat co 2/3 miesiące strasznie boli to ścięgno na 4/5 dni. Mam pracę stojącą. Czy przez to że ten lekarz wogole mnie nie przyjął mogę starać się o zadośćuczynienie czy odszkodowanie? Podobno jeśli odrazu byłoby stwierdzone i leczone naderwanie ścięgna nie byłoby problemów w późniejszym czasie. Teraz muszę z tym żyć i strasznie mnie to męczy psychicznie. Proszę o poradę

Gość gość
Według mnie jak najbardziej. Nie jestem tylko pewna czy nie minęło od tego zbyt dużo czasu, ale to można łatwo sprawdzić. W takich przypadkach najlepiej zgłosić się do profesjonalistów, polecam firmę Advoco, która kiedyś wywalczyła dla mnie naprawdę duże odszkodowanie. Trzeba walczyć o swoje, zawsze!

Gość gość
Wpadł pan w dziurę chodniku - trochę późno i sprawa może być trudna do udowodnienia po kilku latach, ale za ta dziurę w chodniku także ktoś odpowiadał. Co do błedu medycznego - to dość skomplikowane sprawy. Prosze zgłosić sprawę tutaj https://mediatorexpert.pl/zglos-szkode/blad-medyczny

Gość 12maruda
Ekspertem nie jestem i nie dokonca wiem czy to mozliwe. Pewnie najlepiej byloby sie zglosic do kogos kto zna sie na tym. Ja korzystalam z firmy Lex Odszkodowania jak chcialam wywalczyc ewyzsze ubezpieczenie za wypadek, ale wiem, ze zajmuja sie tez bledami medycznymi. Ponoc to nie sa latwe sprawy, ale moim zdaniem warto sprobowac, bo nic nie tracisz. Jak nic nie wywalcza to nic im nie placisz. Powodzenia!

Gość gość
Wydaje mi się, że możesz powalczyć o odszkodowanie. Ja także kilka lat temu przechodziłam przez to i wygrałam sprawę. Pomagała mi wtedy adwokat Katarzyna Kamienowska z www.adwokat-wroclaw.net.pl.

Gość gość
Możliwe, że jest już za późno o walkę o odszkodowanie, ale warto zapytać. Niech to będzie przestroga dla wszystkich, którym zdarzy się taki wypadek. Trzeba od razu na pogotowie, wezwać policję albo straż miejską i zrobić zdjęcia dziury w chodniku. zobaczcie historie tutaj https://mediatorexpert.pl/nasze-sprawy/kategoria/wypadki-z-zaniedbania

Gość Wiktor

szczerze mowiac prawa ma dosc znikome ale zawsze mozesz sprobowac zapoznac sie z tym i przedstawic to w sadzie
www. chomil.pl/czy-bledy-lekarskie-sa-czeste/  - usuncie spacje po kropce tylko bo linki nie przechodza inaczej

Gość gość

Jeżeli chodzi o odszkodowanie za szkody komunikacyjne to warto jest sprawdzić czy nam się czasem nie należy coś więcej. Wiem, że Kancelaria Rafała Sangowskiego zajmuje się odszkodowaniami.