Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki wedlug Was jest najlepszy miesiac do porodu?

Polecane posty

Gość gość

Kiedy Waszym zdaniem najlepiej rodzic? Ja urodzilam w czerwcu i na poloznictwie bylo goraco i duszno jak w piekle. Planuje kolejna ciaze, ale nie porod latem sobie chyba daruje... Plusem bylo to, ze syn duzo spal na dworze. Jak u Was bylo?

Gość gość
My staraliśmy się dlugo o dziecko i jakbym miala takie myślenie jak Ty to bym w ciążę nie zaszła. Dla mnie najważniejsze żeby dziecko bylo zdrowe a kiedy się urodzi to nie ważne.

Gość gość
A ja nie mam problemow z zajsciem wiec sobie kobieto daruj, w poprzednia ciaze zaszlam w pierwszym cyklu, chcialam rodzic w czerwcu to urodzilam, jak teraz sie nie uda to sie przeciez nie potne szarym mydlem.

Gość gość
Ty nie masz a ja mam i dlatego mam nie wyrazić swojej opini? Myślałam że forum jest właśnie po to żeby każdy mógł się wypowiadać ale chyba nie każdy to rozumie

Gość gość
Styczeń - dziecko jest jakby rok do przodu w porównaniu z dziećmi z np listopada.

Gość gość
Wiesz co Autorko?daruj sobie wogole porod :-P

Gość gość
Marzec kwiecień.

Gość gość
Mi to wszystko jedno kiedy.. tylko nie chcialabym zeby urodzilo sie w jakiekolwiek swieto np 1 stycznia 1 listpada czy boze narodzenie

Gość gość
Do tej z problemem plodnosci, Ty masz chyba tez problem z czytaniem ze zrozumieniem. Pytanie jest o najlepszy teoretycznie miesiac, pore roku, ciezko zrozumiec? Nie o Twoje problemy z plodnoscia pytam, ani o opinie w tej kwestii, moja plodnosc moja sprawa i o tym dyskutowala nie bede, bo i nie ma o czym, jestem zdrowa osoba i moge sobie mniej wiecej zaplanowac porod, wiadomo ze z kazda ciaza moga byc problemy, ale to juz co innego i tego nie zaplanuje, teraz rozumiesz?

Gość gość
Zimą na położnictwie też było duszno jak w piekle, bo szpital na ogrzewaniu nie oszczędza, a okna nie wolno było otworzyć, bo noworodki:-P Ja rodziłam w zeszłym roku w grudniu i odradzam ten miesiąc. Żarcie zamówiłam, bo w połogu i z małym dzieckiem nie byłabym w stanie gotować, wydałam na zamówione kupę kasy i w ogóle jakoś tak bez tej atmosfery było, a do moich rodziców, ani teściów nie mogliśmy pojechać, bo córcia była za mała, miała zaledwie tydzień. W następne będę tak celować by urodziło się na wiosnę lub latem, chociaż na pewno plusy były takie, że kiedy mała przesiadała się do spacerówki było już lato

Gość gość
Moim zdaniem styczeń. Dlatego, że dziecko idąc do przedszkola a potem do szkoły będzie najstarsze w grupie i w klasie,a więc najbardziej rozwinięte ,najwyższe i najmądrzejsze.

Gość gość
Ja urodziłam pod koniec kwietnia. Bylo jeszcze chłodno. Ale zaraz przyszło lato i malutki ładnie spal na dworze. Myślę że to dobry miesiąc na poród.

Gość gość
gość dziś Moim zdaniem styczeń. Dlatego, że dziecko idąc do przedszkola a potem do szkoły będzie najstarsze w grupie i w klasie,a więc najbardziej rozwinięte ,najwyższe i najmądrzejsze. X HAHAHA ja jestem ze stycznia i ZAWSZE byłam najmniejsza i najdrobniejsza w klasie. Do przedszkola nie chodziłam, ale od zerówki tak było.

Gość gość
Do Pan rodzacych zima: a jak bylo u Was ze spacerami? Kiedy wyszlyscie?

Gość gość
Kwiecień ☺ mam porównanie bo mam dzieci właśnie z kwietnia, czerwca i października

Gość gość
12:33 a jak bylo z Twoim dzieckiem z pazdziernika? Jak wspominasz ten miesiac (wady i zalety)?

Gość gość
Moja przyjaciółka miała termin porodu na 17 stycznia ,bardzo się cieszyła że urodzi w styczniu bo dziecko będzie o rok starsze od tych co się urodzą w grudniu itp itd .Nie przewidziała jednak tego że może urodzić wcześniej ...27 grudnia trafiła do szpitala z silnymi skurczami, lekarze robili co mogli :kroplówka ,leki na podtrzymanie, niestety dziecku zaczęło spadać tętno i 30 grudnia zrobili jej CC, chłopczyk ważył 2.200 kg. obecnie ma prawie 11 miesięcy ,rozwija się prawidłowo a przyjaciółka powiedziała że kolejną ciążę zaplanuje na luty bo w razie gdyby dziecko urodziło się wcześniej to będzie w styczniu :D

Gość gość
U mojego syna jest chłopiec który urodził się 6 stycznia i rzeczywiście jest najwyższy w klasie, mój jest z maja.

Gość gość
12:37 no i o to mi chodzilo, zeby planowac mniej wiecej :) wiadmo, ze losowo moga byc rozne sytuacje, czasami jest termin np na poczatek miesiaca wiec normalnie mozna urodzic w miesiacu wczesniejszym, biore to pod uwage jak najbardziej :) zwlaszcza, ze czeka mnie planowana cesarka :)

Gość gość
A ja sugerowałem się datą ślubu :) braliśmy ślub w czerwcu,więc chciałam żeby nasze dziecko również przyszło na świat w czerwcu :) i udało sie!Braliśmy ślub 20 czerwca a synek urodził się rok później 15 czerwca, piękny prezent na rocznicę :)

Gość gość
12:40 a na kiedy masz termin?

Gość gość
Października i listopada nie polecam (moje dzieci tak urodzone). Najpierw cała zime ubieranie takiego malucha w kilka warstw, potem kiedy ładnie i ciepło dziecko jeszcze nie chodzi a chce poznawać świat niekoniecznie zawsze w wózku, więc trzeba nosić. Na plaże nie bardzo bo piach ląduje w buzi, nie pobawi się w nim, z ogródka czy parku też nie skorzysta oprócz jazdy wózkiem itp. "problemy" ;) Potem przychodzi jesień i zima a dziecko właśnie zaczyna chodzić i znów ma utrudnione poznawanie świata na własnych nogach, bo błoto, bo grubo ubrane. Moim zdaniem najlepiej rodzić wiosną, tylko żeby to można było tak zaplanować :D

Gość gość
12:43 nie jestem jeszcze w ciazy, dopiero sie przygotowuje :)

Gość gość
Ja mam termin na 22 stycznia ale wiadomo jak ktoś wyzej napisał może być grudzień. :(

Gość gość
Pierwszą ciążę zaplanowałam na lipiec i tak urodziłam. Druga ciążę tez chciałam na lipiec, urodziłam na początku sierpnia.

Gość gość
Moja tesciowa matka 4 mowi ze najlepszy maj...

Gość gość
Październik tragedia, długie wieczory jesień, córka miała kolki wiec płakała co wieczór nie dość ze wokół szaro buro to jeszcze płacz małej na głowę można dostać.dodatkowo to ubieranie siebie dziecka K

Gość gość
Moja kuzynka miała termin na 8 lutego a urodziła 21 stycznia, synek ważył 3.020 kg natomiast bratowa miała termin na 1 kwietnia a urodziła 10 lutego ,synek ważył 1.950 kg.obecnie ma 2 latka, jest zdrowym dzieckiem, ale po urodzeniu prawie miesiąc spędził inkubatorze.

Gość gość
Z początku roku styczeń, luty, marzec i kwiecień

Gość gość
kwiecien/maj, tak mi sie wydaje, dzieci nie mam.ale na lato juz sie bedzie w formie.poza tym zauwazylam ze w maju urodzeni sa radosni, towarzyscy i sympatyczni, a z kwietnia jest maja zdolnosci muzyczne.nie wierze w horoskopy absolutnie, ale w to ze swiatlo i temp. wplywa na rozwoj mozgu jak najbardziej.moze to majowe slonce jest najbardziej radosne i nie za ostre+ cieplo ale nie upal tak ze ksztaltuje optymistow