Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziś miałam na obiad

Polecane posty

Gość gość

Zupę pomidorowa z makaronem, ziemniaki, duszoną pierś kurczaka w sosie śmietanowym z pietruszką i surówkę z pora jabłka i marchewki. Na deser szarlotka

Gość gość
Jak robisz surowkę z pora pytam bo jeszcze z pora surówki nie robiłam

Gość gość
chuj cie to obchodzi

Gość gość
Ja np pora kroje drobno i zalewam goraca woda zeby zmiekl i nie byl za ostry w smaku. Kilka minut go mocze a potem na sitko by ostygl i wyschnal. Potem na tarce tre jablko i marchwewke. Dodaje do tego ostygnietego pora, dorabiam do smaku sola, cukrem i pieprzem, dodaje lyzke smietany i lyzke majobezu i gotowe. Pyszna jest

Gość gość
Dzięki, kiedyś u znajomych męża jadłam surówkę z pory i bardzo mi smakowała ale jak do tej nie znałam przepisu, jeszcze raz dzięki.

Gość gość
Ja dzisiaj ugotowałam sobie spagetti od http://makaronyanna.com.pl/, dodałam do tego pokrojone na pół pomidorki koktailowe, podsmażyłam na oliwie i szybkie danie gotowe :)

Gość gość
ja bardzo lubię pora i dużo go jemy, robie duzo różnych surówek, ale ja jak pokroje pora to go sole i odstawiam, on za jakis czas puszcza sok, no pół godziny to minimum, odciskam i wtedy go daje do surówki, jest wtedy miekki i smak ma łagodny