Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noniewytrzymam96

pojawiły się nowe roztępy na piersiach

Polecane posty

Gość noniewytrzymam96

witam mam 17 lat i znowu mam całe piersi w różowych pręgach wcześniej miałam już białe paski i był spokój dwa lata, ale ostatnio znowu się pojawiły i to wygląda koszmarnie.. masakra.. :( co z tym robićć??

Gość gość
Zacząć nosić stanik w poprawnie dobranym rozmiarze. Rozstępy oznaczają, że biust ma zerowe podtrzymanie (dużo za duży obwód, za mała miska), i skóra się masakrycznie rozciąga.

Gość gość
Przyczyną rozstępów są przede wszystkim hormony. Pojawiają się w wieku dojrzewania, z okazji ciąży, chorobowych wahań hormonalnych, pod wpływem leczenia hormonalnego. To nie przyrost masy powoduje rozstępy tylko hormony powodują równolegle rozstępy i przyrost masy. Co można zrobić? Niewiele. Dbać o kondycję skóry dobrze się odżywiając: mięso, ryby, oleje zimno tłoczone, warzywa, pestki, orzechy. Wyeliminować śmieci z diety. Zewnętrznie nawilżanie i masaże.

Gość gość
Ja miałam okropne rozstępy. :( żadne kremy nie pomagały, na to nie ma innej rady niż wizyta w gabinecie. Ja usuwałam swoje rozstępy w http://www.esthe.pl/ i na szczęście wszystko jest w porządku.

Gość gość
To prawda, że najpierw warto rozpocząć od dobrania odpowiedniego biustonosza bo to podstawa. Aczkolwiek sama jestem przykładem tego, że jednak jak piersi szybko mi urosły to niezależnie jaki biustonosz bym miała i tak te rozstępy się pojawiły. Dużo niestety zależy od hormonów niestety... Ja osobiście zaczęłam usuwanie rozstępów laserowo ale wcześniej stosowałam bardzo dużo kremów, które niestety nie pomagały wcale. Jeśli chodzi o zabiegi i konsultacje do dokonywałam ich Centrum Beauty - http://www.beauty.com.pl/