Gość Galanonim12 Napisano Listopad 27, 2016 Witam! Wkrótce skończę 19 lat i od paru lat borykam się z problemem moich uczuć do kuzyna( syn mojej Cioci). Wszystko zaczęło się dość niewinnie, gdy byłam mała. Pytałam się ludzi a kiedy bedę mogła wyjść za niego itd. Rodzina wzieła to za żart ze wzlgedu na mój młody wiek. Do 8 roku życia mniej więcej spedzałam u kuzyna każde wakacje, a pózniej nasze drogi się rozeszły. Ja zamieszkałam w innym kraju jednak mniej więcej 3 lata temu kontakt się odnowił. Zaczeliśmy pisać. Mamy wspólne pasje przede wszystkim astronomie. Miałam wrażenie, iż kuzyn wysyłal mi znaki jeszcze rok temu kiedy na wakacje byliśmy naprawdę blisko i nie chodzi tu o kontakt fizyczny. Następnie kuzyn znalazł sobie dziewczyne nieco starsza od niego. Jest to miła i sympatyczna kobieta , jednak zawsze kiedy ich razem widzę , strasznie się czuję. Mój wujek powiedział, że widać to co staram sie ukryć i z jego strony też to było, przynajmniej jakiś czas temu. Już od paru lat starałam się powiedziec wszystko wprost, jednak boję się, że nasze relacje mogłyby sie całkowcie popsuć. Pochodzę z rodziny , która od strony Matki ma szerokie poglądy oraz wszyscy są po studiach wyższych i pracują na dość wysokich stanowiskach. Jednak rodzina mojego Ojca jest prosta i obawiam się, że nawet nie staraliby się zaakceptować moich uczuć. Kiedyś poniekąd mówiłam o tym z Babcią, a ona nie chciała nawet o tym slyszeć. W tym roku spędzę z tą cześcią rodziny świeta i wiem ,że bedą to katusze. Czy ryzykować przyjazne relacje dla uczucia , które może być jednostronne? Z góry upraszam, zeby nie wysyłać komentarzy co do kazirodztwa lub głupoty. Pomimo młodego wieku znam swoje myśli i wiem ,że to wiecęj niż zauroczenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach