Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamnadziejezemama

Czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość mamnadziejezemama

Witam, pisze bo już sama nie wiem co o tym myśleć. Mianowicie staramy się o dziecko. Ostatnią miesiączkę miałam 5 października. 7 listopada zrobiłam test ciążowy ale był negatywny. To samo tydzień poźniej. Miesiączka jednak nie nadchodziła. W środę (23 listopad)zrobiłam ponownie i po 3 minutach pokazała się druga blada kreska. W piątek rano poszłam do ginekologa który obliczył mi wiek ciąży jako 6 tygodni,jednak podczas usg dopochwowego powiedział że kompletnie nic nie widać, jedynie endometrium jest pogrubione. Dał mi skierowanie na badanie krwi hcg. Dziś rano powtórzyłam test i po minucie zaczęła pokazywać się druga kreska, już dosyć gruba. Wiem że testy stwierdzają jedno:że jestem w ciąży. Ale martwi mnie to że na usg nic nie było widać. Czy to możliwe że owulacja przesunęła mi się nawet o 2 tygodnie i rzeczywisty wiek ciąży jest młodszy? We wtorek mam pójść znów do ginekologa i wtedy chyba będzie wszystko wiadomo.

Gość gość
A jak twoje cykle? Długość i czy są regularne czy nie?

Gość gość
Nie. są bardzo nieregularne. Miesiączkę mam jakoś co 2 miesiące.Czasem nawet 3 były

Gość gość
Takie przesunięcie jak najbardziej może się zdarzyć. Proponuje zrobić beta hcg. Wynik 1500 usg powinno pokazywać pecherzyk ciazowy☺

Gość gość
no to masz odpowiedź na swoje pytanie -owszem ciąża może być dużo młodsza. Zrób betę a potem na usg pójdziesz i bedzie jasne.

Gość mamnadziejezemama
Zrobiłam betę ale wyniki będą dopiero we wtorek. Martwię się po prostu. Że okaże się że pomimo pozytywnych testów nie jestem w ciąży. Może wpadam w paranoje...

Gość gość
Testy nie myla sie w tę strone. Ciaza jest a co i jak dowiesz sie u gina.