Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś z Was ma dom..

Polecane posty

Gość gość

Z niską ścianka kolankową i czterospasowym dachem? Ale chodzi mi o taki około 120-130 m powierzchni użytkowej. Budujemy z mężem i trochę sen z powiek spędza mi ta ścianka (70cm), której ze względu na wygląd elewacji nie da się podnieść. Boję się o funkcjonalność pokoi.. Czy ktokolwiek może się wypowiedzieć? R

Gość gość
moja znajoma ma taki i u niej 2 razy łbem zaryłam w ściano-sufit moim zdaniem takie coś to tylko na strych a nie do mieszkania

Gość gość
U mnoe też mówili że się nie da podnieść a się dało i nie zmieniło to wyglądu domu.

Gość gość
Ppza tym budowa domu z takim dachem to pomyłka. Drogo i mało ustawnie. Teraz już się tak nie buduje.

Gość gość
Ja mam na górze w sypialniach, łóżka są po przeciwnej stronie

Gość gość
120 m² na dom to stanowczo za malo. Bedziesz miala przestrzen do zycia jak w 60metrowym mieszkaniu.

Gość gość
Jeżeli chodzi o przestrzeń to na dole jest 82 m2 użytkowej, góra to 50 m2 użytkowej.w całości po podłogach jest 170 m2, nie wiem, czy to faktycznie tak mało? Dla 4osobowej rodziny. Wiem, że takie dachy są drogie.. Architekt odradza podniesienie ścianki, ponieważ jest to architektura dworkowa i niestety widać zmiany w elewacji (sąsiad ma wysoka ściankę kolankową w domu o charakterze dworku i wygląda strasznie :( nie wiem, co w takim wypadku robić, na górze mają być 3 pokoje, garderoba i łazienka..dziękuję wszystkim za rady :) R

Gość gość
Ktoś, coś?

Gość gość
W takim wypadku warto rozważyć współpracę z laboratorium badawczym. Ja współpracowałem na tym tle z http://www.barg.pl/ , bardzo mi pomogli w budowie.

Gość gość
noo wyobrażam sobie,że może to być niewygodne. Ja stawiam na całoroczny domek drewniany - http://ligar.pl/ - mam nadzieję,że juz pod koniec przyszłego roku uda nam się zrealizować to marzenie.

Gość wiola438
Ja planuję budowę domu systemem prefabrykowanym http://ecoreadyhouse.pl/dom-prefabrykowany jest bardzo fajny, bo szybki w budownictwie. Każdy znajdzie coś dla Siebie praktycznego i fajnego. Ciepłe domy i można stworzyć każdy projekt z osobna.