Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karambola31

Aparaty EKG w pracy

Polecane posty

Gość karambola31

Co myślicie o takim pomyśle, żeby w dużych zakładach pracy były aparaty EKG? Są zakłady w których są już np. defibrylatory dzięki którym można uratować życie. U mojego męża w pracy pracuje 800 osób (na 2 zmiany) - to zakład tapicerski - pracują tylko mężczyźni ale w różnym wieku. W ciągu roku (tyle tam pracuje) było już kilkanaście zawałów i to nie tylko wśród starszych facetów (2 osoby zmarły bo serce zupełnie stanęło). Zastanawiam się czy nie zasugerować jego pracodawcy (mam znajomą w kadrach)żeby zainwestował w aparat bezprzewodowy do EKG - jak ktoś będzie się kiepsko czuł to zrobi szybko badanie i będzie wiedział, czy powinien dać sobie na wstrzymanie czy nie. Z tego co widziałam to takie aparaty https://kredos.pl/aparat-ekg-aspel-ascard-amber-specyfikacja są raczej bezpieczne w użytkowaniu i można się nauczyć interpretacji. Sądzę, że we własnym interesie każdy powinien wiedzieć jak wyglądają nieprawidłowości na wykresie pracy serca.... Życie jest tylko jedno - powinniśmy o tym pamiętać.

Gość gość
precz z reklamiarstwem ale swoja droga cisnieniomierz to moglby byc w kazdej pracy. taki za pare dyszek, nie jakis bajer

Gość gość
Faktycznie, to bardzo ciekawy pomysł. Ogólnie wyposażanie zakładów w tego rodzaju sprzęt byłby bardzo innowacyjny. Znam świetny sklep medyczny, który oferuj***ardzo dobre produkty - https://medisquad.pl/ , nieraz korzystałam z ich oferty i bardzo sobie cenię.

Gość gość
Widziałam te aparaty własnie w tej firmie. Moim zdaniem jest to potrzebne w dużych zakładach pracy.