Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kolor włosów, pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Mój kolor włosów do około 10 roku życia był rudy ze złotymi refleksjami. Po jakimś czasie zaczął się nieco zmieniać, złoty dominuje i teraz to rudy stał się tylko grą światła. Ogólny kolor włosów jest teraz ciemnym blondem ze złotymi, rudymi jak i matowymi przebłyskami. Z roku na rok matowego przybywa, a włosy tracą kolor i szarzeją. Coraz częściej słyszę, że są mysie, czasem nawet, że robią się popielate (mimo, że ciemnieją??). Moje oczy są szare z żółtą otoczką wokół źrenicy (heterochromia), a całe oko opala niemal czarna otoczka. Wszystkie włosy na moim ciele (wszystkie.) np brwi są czarniusieńkie, czasem wydają się jednak, jakby miały rudawe refleksy. Moja mama ma popielate włosy, tata czarne, tata mamy popielate, mama mamy kasztanowe, tata taty popielaty blond i mama taty czarniusieńkie. Mam też piegi. Moja uroda to czysta zima. Mam 13 lat. Stąd moje pytanie, jaki kolor będę miała w dorosłości? Czasem słyszę, że popielaty, czasem rudy, czasem czarny, rzadziej, że blond. Pomożecie? Ps moim marzeniem jest kruczoczarny. Czy jest na to jakakolwiek szansa?

Gość gość
Jak ufarbujesz to będą czarne :D I "zima" ze złotymi i rudymi refleksami? Na pewno? Bo ciepłe refleksy we włosach i żółty kolor w oczach to mi raczej na "wiosnę" wygląda ("clear spring"?).

Na ciemny kolor zawsze można przefarbować, jednak w druga stronę to już nieraz bywa nieco problematyczne :) Możesz użyć na próbę szamponetki zamiast farby, ale uważaj bo niektóre trwale kolorują włosy. To chyba zależy od porowatości włosów (?) Jakie będziesz mieć włosy w przyszłości? Pewnie nie wiele różniące się od tych teraz. Jednak jeśli włos traci na wilgotności, jaśnieje. Jeśli chcesz by włosy wyglądały wciąż tak samo - nie farbuj, a zadbaj o nie bardziej. Olejowanie włosów jest w porządku i rycynowy ładnie nawilża wraz z oliwą z oliwek. Spróbuj i sama się przekonaj :) Poczytaj jakieś fajne wskazówki na stronach włosomaniaczek, nigdy nie rób sama

Gość gość
Heterochromia to różnobarwnosc oka w postaci, ze kazda teczowka jest inna. U Ciebie jak rozumiem sa po prostu obwodki, ale nie ma roznic miedzy oczami. Kolor wlosow bedziesz miec ciemniejszy i pewnie bardziej popielaty, bo to najczestszy kolor w rodzinie. To nie jest zadna wada przecież, ale jak dla Ciebie będzie to ocieplenie koloru jest najprostsza rzecza do zrobienia.