Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niebezpieczne objawy w ciąży ?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Od kilku lat z mężem się niezabezpieczamy, ponieważ staramy się o dzidziusia. Do tej pory bez skutku. Do tego ok roku temu wykryto u mnie 2 torbiele na lewym jajniku 0,5cm i 1,5cm, Ostatni okres miałam ok 15 października (nie wiem dokłądnie, bo nie liczę, żeby się nie nakręcać na "dni płodne") Miałam od 2 tygodni złe samopoczucie, zawroty głowy i ogólne zmęczenie. Wczoraj po południu zrobiłam test ciążowy. Pozytywny... Dla pewności drugi - również pozytywny. Dzisiaj rano zrobiłam 2 kolejne (nie mogłam uwierzyć) dwa kolejne również pozytywne ! Do tego temperatura 37st. Według obliczeń to 6 tc. Oczywiście od razu zadzwoniłam do ginekologa, ale wizyta dopiero jutro o 18 :( Mam bóle podbrzusza nie są bardzo dokuczliwe. Powiedziałabym, że dość odczuwalne. Do tego ciągłe zawroty. Boję się, ze względu na te torbiele... Czy istnieje niebezpieczeństwo poronienia lub inne zagrożenia ?

Gość gość
Nie wiem jak przy torbielach, ale ogólnie na tym etapie jest jeszcze spore ryzyko poronienia. Oczywiście życzę Ci wszystkiego dobrego, ale moim zdaniem z największą radością warto się wstrzymać, bo różnie może być. O torbiele zapytaj lekarza co i jak, ja wiem, że jakąś tam torbiel mam, ale małą i nie było w ciąży problemów z tego powodu. Zaś co do bóli brzucha: z jednej strony mogą one zwiastować coś niedobrego, ale z drugiej strony pojawiają się dość często w pierwszej ciąży, bo brzuch i wszystko w środku musi się porozciągać. Nie martwiłabym się nimi jakoś specjalnie:) Lekarz Cię obejrzy i powie co i jak, zapewne wszystko będzie dobrze:)