Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcialbym wrócić do Polski

Polecane posty

Gość gość

Chcialbym wrócić do Polski bo tutaj w Anglii juz nie wytrzymuje ... każdy dzień jest dla mnie taki sam i w dodatku jest szaro - buro (nawet w lecie) Chciałabym wrócić do Polski ponieważ tutaj ci ludzie są nie dla mnie, każdy czy to obcokrajowiec czy Polak powie,ze Anglicy są głupi i to jest prawda, potrafią się pytać po 100 razy dziennie jak sie mam,pozatym ja mam 17 lat w styczniu będę mieć 18 i chicialabym wrocic bo tutaj studiować na pewno nie będę.. Jestem w Anglii od 4 lat z rodzicami wiec rozmawiam po angielsku ale wkurza mnie to, że muszę załatwiać sprawy rodzicom czy to przetłumaczyć list czy gdzieś zadzwonić, w Polsce to przynajmniej mogę mówić w swoim języku i za tym bardzo tęsknie. Pozatym, Anglia nie jest taka fajna jak sie wydaje - są tutaj rasiśc*****erwsze pół roku jak turaj przyjechałam to śmiali sie pod nosem ze względu na mój akcent i narodowość a nawet mówili żebym umarła, ale potem zmieniłam szkole i jakoś to poszło co nie zmienia faktu, ze rasizmu nie ma bo nawet w sklepie można ich spotkać. Nie wiem co robić, bo narazie mieszkam z rodzicami i teraz nie mogę. Zdaje sobie sprawę , Ze będę potrzebowała dużo pieniędzy na mieszkanie tylko sie zastanawiam czy mogła bym otrzymać jakaś pomoc w Polsce na kupienie mieszkania

Gość gość
tak wracaj do cudownej polski, tu nie ma rasizmu a wszyscy sa szczerze przemili dla siebie, mało tego, powiem ci ze wszyscy tu jesteśmy jak jedna wielka rodzina i każdy oddalby za drugiego zycie.. :D:D:D:D:D:D::D:D:D bingol, przyglkupie bardziej się postaraj

Gość gość
a pozatym zdecyduj się czy bys chciał czy chciała. BINGOL NAJE/BANY :D

Gość gość
Autor/autorka nie zdecydował się czy jest dziewczyna czy chlopakiem. Teraz to w modzie. Poza tym: powrót do Polski będzie najgorszą decyzją w twoim życiu. Rob co chcesz, ale zapamietaj te słowa.

Gość gość
Skoncz tam studia, popracuj troche, nabierz doswiadczenia i wtedy jako fachowiec w jakiejsc dziedzinie mozesz sobie w Polsce znalezc prace. 4 lata wytrzymalas to mozesz jaszcze troche wiecej wytrzymac. Teraz powrot to by byla porazka, taka moja opinia, ale rob jak chcesz.

Gość gość
w Polsce na przywitanie kupia ci mieszkanie

Gość gość
W PL miodzio. 4000zl na start. I zero ciapatych

Gość gość
Chyba jestes po prostu naiwna w kwestii tego jak w ogole wyglada zycie.

Gość gość
Wróć do Polski ale z jakimś wykształceniem, pomysłem na zycie...inaczej wpakujesz się w to czego chcieli uniknąć twoi rodzice wyjeżdżając.