Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wysłałam cv ze zdjęciem i żałuję

Polecane posty

Gość gość
i dlatego nie powinno dodawać się zdjęcia :)

Gość gość
A ja mysle, ze ci co maja ten atut, ze sa atrakcyjni wlasnie powinni dodawać zdjecie :) Jak ktos wyzej napisal, jesli jest to praca z klientem np. to wyglad jest jednym z atutow w pracy i dlaczgeo ktos ma ukrywac swoj atut? tez jestem przeciwko roznegliznowanym zdjeciom, ale jesli ktos ma ladna twarz to czemu ma jej nie pokazac

Gość gość
może własnie dlatego żeby nie skończyć w takiej szemranej firmie? Do kontaktu z klientem nie trzeba być ładnym - trzeba wyglądać profesjonalnie i wzbudzać zaufanie

Gość gość
Inna sprawa, że na portalach ogłaszają się firmy, które nawet nie raczą podać nazwy i widełek płacowych tylko jest opis: szukamy na stanowisko xxx do młodego, dynamicznego zespołu. Do tego stanowiska biurowe, które okazują się akwizycją. Dlatego nie powinno się wysyłać cv ze zdjęciem na takie ''oferty''

Gość Patrycjapp
Autorko tekstu, zajmowałam się prowadzeniem rekrutacji i zdjęcie ma znaczenie, ale tylko takie, że dokument aplikacyjny ze zdjęciem łatwiej wpada w pamięć, niż taki z samymi "suchymi faktami". Twoje obawy są niepotrzebne – żaden normalny rekruter (ani szef, który zwykle tylko w mniejszych firmach odpowiada w rekrutacje), nie śmieje się ze zdjęć CV. Dopóki kandydat nie wyślę jakiejś absolutnej perełki, typu zdjęcie w skąpej bikini, nie spotkałam się jeszcze wśród kulturalnych, cywilizowanych ludzi, z reakcjami typu śmiech na zdjęcia kandydatów (nieważne czy Ci wyglądają 1/10 czy 10/10). Poza tym przyszły pracodawca i tak Cię musi zobaczyć – czy to na rozmowie, czy to w pracy, więc nie możesz tak się nakręcać na swój wygląd, bo to tylko odejmuje Ci pewności siebie (zapewne zupełnie niepotrzebnie). Jeśli masz wątpliwości czy Twoje dokumenty są profesjonalne, zachęcam do skorzystania z usług http://hrmawu.pl/