Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

o co chodzi z tym że dawniej babcie się rwały do wnuków a dziś już mało która?

Polecane posty

gość dziś Mojego byłego mama może kończyła o 16 ale zaczynała o 4-ej albo wieczorami dorabiała w klubie jako kucharka.

Gość gość
dziś Twój mózg jest wielkości mrówki i nie wiem czy dotrze do ciebie co ci napiszę.Gdybyś sie zamieniła ze mną to ogodz.5.00 wychodziłabyś z dzieckiem do żlobka wioząc go 10 przystanków tramwajem i wracała w drugą stronę natępne 8 przystanków do pracy na 7.00. O 15tej wychodzisz wracasz po dziecko i jesteś około 17-tej w domu. Mieszkam na wynajętym,bez wody bieżącej i WC,palę w piecu,nastawiam pranie we Frani noszac wiadrami wodę i wylewając każde wiadro za domem.Pózniej gotowanie tych pieluch w kotle bo przecież kolor ich był rdzawy po odbiorze ze żłobka(pielęgniarka oddawała z kupami wewnątrz).O zakupach i obiadach nie wspomnę,o zmywaniu garów w miskach również. Dziecko miało 6 mies.jak poszło do żłobka a my musieliśmy z mężem pracować na woje M bo nie dostaliśmy od nikogo nic,nawet złamanego grosza. Takich rodzin jak moja było bardzo dużo,do kogo miałam mieć pretensje? do rodziców? a dlaczego,przeciez to moje dzecko,moja rodzina i moje obowiązki. Z drugim było troszkę lżej bo miałam juz rotacyjne M2 ale finansowo było tragicznie. Dałam radę. Po tym wszystkim straciłam zdrowie,reumatyzm,anginy,chore serce.Starszy synuś sie ożenił i przyprowadził taką jak WY tutaj która myślała że jak urodzi to wszyscy padną na kolana i będa jej wyrwać się do opieki,no przecież ona urodziła dla teściowej:):):) durne nieroby,bezczelne i brak wychowania.Paszła ty von

Gość gość
16:39] ty już widzę że się zamieniłaś,z idiotą na głowy. Ktoś kto żył w tamtych czasach,nie mając,pralki,zmywarki,często lodówki(bo go było nie stać),nie było pampersów,proszków do prabnia a jedynie patki mydlane.żarcie na karki,wyprawka z pieluchami i kaftanami pożal się Boże,mlek w proszku niebieskie gotowane z mąką. Oj ty musis porozmawiać z rodzicami moze ci opowiedza chyba ze wisieli swoim rodzicom na szyi i nie wiedzą co to znaczy życie. Myślisz ze wychodzenie z pracy po 15 to była rozkosz? gdzie na pókach stał ocet i musztarda.Stuknij się babo w pałę.

Gość gość
16.39 Kto kończył pracę o 15.00 chyba panie w urzędach.Teraz też jełopie o 15.00 kończą pracę urzędy, korporacje czy tam jakieś biura. Co ty myślisz, że fabryki, szpitale, uczelnie, szkoły, służby mundurowe czy sklepy pracowały do 15.00? Następna która komunę zna ze swojej głowy tylko :o moja mama była pielęgniarką ortopedyczną więc trzaskała dyżury, nocki, święta, a przed pracą albo po pracy biegała po mieście w poszukiwaniu mięsa, masła, papieru toaletowego albo owoców :/ cerowała nam nawet skarpety i szyła kaftaniki i majtki po nocach, bo g...wno było w sklepach, pieluchy tetrowe właśnie prała we frani a potem gotowała jak już tu dziewczyny wspominały. Jakby cię teraz przenieść w czasie tak jak stoisz to prędzej byś się posrała niż sobie poradziła kretynko.

Gość gość
No i wata w gaciach co miesiąc o tak :D z pewnością byście się zamieniły tak, tak kochane co wy myślicie, że komuna to tylko opieka babć i praca do 15.00? hahahahahahahaha :P padłam :D

Gość gość
17:33 naklepałaś juz 3 posty, słownictwo rynsztokowe, ze wspolczesna młodzież się nawet przy tobie menelko chowa. ja rozumiem rozgoryczenie, problemy zyciowe, ogólny wkoorv na zycie, ale moze zluzuj poślady bo ci cos zaraz wypadnie i smrodu narobi. Pisze kulturalnie ze ja bym sie zamienila bo wszystkie moje ciotki mi mowia ze za komuny było lepiej i mam prawo do opinii, nikogo nie obrazam a tobie sie japa nie zamyka. klimax cie toczy, idz do psychiatry po cos na nerwy bo gołym okiem widac ze atakujesz za nic i masz coś z banią. współczuje...starość....

Gość gość
17:54 dokładnie, nauczyli próchno korzystać z komputera i internetu i efekty widac...

Gość gość
dziś Piszę tutaj raz pierwszy i odnoszę się do twojej właśnie wypowiedzi,twoje ciocie jeśli miały lepiej to chyba nigdy nic nie robiły i manna im z nieba kapała.Ja pracowałam w Budownictwie też do godz piętnastej.Co nie oznacza że leżałam do góry brzuchem bo ktoś tam był,mundurowym,strażakiem etc i miał gorzej.Zgadza się,tylko ja miałam połowę jego pensji. Poza tym nie pluj się dziewczę bo jesteś za młoda by dyskutować w tym temacie a opowieści starych ciotek to tak jakby bajeczkę czytał. Zmień pracę i będzie cacy.

Gość gość
ha ha ha,pielęgniarka to pielęgniarka za wyjątkiem instrumentariuszki i położnych,pierwsze słyszę o ortopedycznych

Gość gość
starzy ludzie powinni miec wszczepina bombe w d**e i w pewnym wieku powinna ona wybuchnac bo sa k***a nikomku do niczego te pasozyty j****e nie potrzebe

Gość gość
18:02nie starych, one sa w twoim wieku ok.50 lat i mówią ze było łatwiej, zreszta te 70letnie jeszcze bardziej chwala. rodziny trzymały się razem, były małe róznice w zarobkach wiec ludzie sie tak nawzajem nie niszczyli, ktos zarabial 2 razy tyle co ty a nie 20 razy tyle. babcie mialy wiele lat emerytury, wczesnie na nia przechodzily wiec wnuki znaczyly dla nich wiecej. mimo ze nie bylo pampersów, mowia ze wolaly prac tetre ale czasy byly inne spokojniejsze bez takiej gonitwy za kasa. i ja im wierze. A LATA 70 TO BYŁ DOBROBYT bo Gierek sie zapozyczyl. juz nie pamietasz?

Gość gość
gość dziś starzy ludzie powinni miec wszczepina bombe w d**e i w pewnym wieku powinna ona wybuchnac bo sa k***a nikomku do niczego te pasozyty j****e nie potrzebe dokładnie, tylko szczekac potrafia i kląć. wnuków nie chca znac ale domu starców to by nie chcialy zaznac.

Gość gość
dziś masz rację a młodym szmatom granat miedzy nogi

Gość gość
dziś Ty wiesz tyle o dobrobycie w latach 70-tyc co ja o tańcu na rurze. Dzisiaj baby to mają luksus,żyć nie umierać ale mają braki w wychowaniu,są i zgadzam się z przedmówczynią __bezczelne,roszczeniowe i niegrzeczne.

Gość gość
18:09 swoim staruchom rozumiem że już zamontowałaś?:)

Gość gość
18:12 i tak cię starucho zżera zawiśc o to, że one mają łatwiej że aż szczekaSZ na kafeterii aż ci jad po całej gębie leci. Tak, my mamy braki w wychowaniu, a kto zaczął mi wyjeżdżać z tym że bym się, cytuję "posssrała", że jestem idiotka, i tym podobne epitety. Św. Mikołaj czy ty? :D naprawde starośc nie radość...ty nawet nie widzisz jak chamska jesteś a mi wyjezdzasz że u mnie kultura kuleje...słuchaj no inteligentny rozmówca dostosowuje się do partnera w rozmowie i ja to właśnie uczyniłam. Chyba ci się za dużo wydaje że ty sobie będziesz od idiotek wyzywać a ja będę udawała że jak plują to deszcz pada. Jesteś prostaczką, starą zawistną babą i to widać, więc nie ucz mnie kultury bo to nikt inny jak tylko ty, pierwszy pokazał jej brak pod tym tematem. Twój ból zadu widać na kilometr (wypisz wymaluj moja 75letnia babka zawistnica, która na każdym kroku mi wbija szpilę jak to ja mam łatwo, a ona taka była zarobiona)

Gość gość
Czemu obrażacie starych ludzi/rodziców/dziadków,przecież to wy oczekujecie pomocy,pasożytujecie na nich.Wprowadzacie się do teściów z brzuchami pod nosem,oczerniacie ich,żądacie opieki nad swoimi wypierdami. Dziwicie się że taka tu wyżej pisząca że starzy powinni mieć wszczepioną bombę w d... ,jak takiemu motłochowi można pomagać,skoro śmieć ledwie wyszedł z pieluch i już żąda służby.SZOK

Gość gość
Młode teraz są wygodne i leniwe... chciałyby jak kukułki podrzucac dziadkom wnuki, bo uważają, że tym dziadkom nic się już nie należy...

Gość gość
18:16y słuchaj no,odpi...się bo do ciebie niczego nie pisałam chamico,jeśli się pogubiłaś to twój problem.Nie obrażaj mnie gówniaro

Gość gość
18:17 te, yntelygentna, naucz się wpierw czytać. I niech dojdzie do twojej makówki że jako pierwsza zaczęła tu obrażać pani 40+. Słowa typu "posraj się", "idiotko", "masz mózg mrówki". pojechała po kims kto normalnie bez bluzgania napisał ze slyszal ze za komuny bylo lepioej, To wam do kultury daleko. Od was sie uczymy, lepszej szkoły nie ma

Gość gość
18:19 :) w takim razie wypisz tutaj które posty były twoje, tzn. z których godzin. Bo w każdym z tych 3 postów padły brzydkie słowa, obraźliwe i obelgi. Tak że mówię do ciebie, chamska starucho. no ale wypisz te posty, chcemy zobaczyc czy rzeczywiscie nie do ciebie mówię.

Gość gość
gość dziś Młode teraz są wygodne i leniwe... chciałyby jak kukułki podrzucac dziadkom wnuki, bo uważają, że tym dziadkom nic się już nie należy... a za komuny niby inaczej bylo? wtedy to dopiero jechano na pomocy dziadków. juz nie piertol że nie było tak, masz sklerozę chyba. teraz to jest nic w porównaniu do tego jak dziadków wykorzystywano.

Gość gość
Dobrego knajpa nie zepsuje a złego kościół nie naprawi. Nie musisz nikomu odpłacać tym samym językiem a skoro to robisz tzn.że ci to łatwo przychodzi i nie rozumiem ,bo mi jakoś nie.

Gość gość
osoba 18:19 ma poważne braki w kulturze osobistej i zwyczajnym rozumowaniu rzędu ile jest 2+2... Starość mózg wypaliła, czas wypalił twarz i oto stara baba ma stary mózg, w którym już kabelki nie łączą, prawda miesza się z fikcją, ona sobie klnie i obraża, a u innych pierwsza widzi niedociągnięcia. Starość nie radość... idź odklep zdrowaśkę.

Gość gość
Mój post 17.12 i 18.12 tyle i z daleka ode mnie radzę!

Gość gość
18:24 dobra dobra, nie pitol, dawaj posty. Takie kity wciskaj u siebie w domciu. Wpisz z których godizn posty są twoje, chcemy zobaczyć jak bardzo kulturalna jesteś. Jak nie wkleisz to mówi to samo za siebie...

Gość gość
Ja bym się na czasy komunistyczne nie zamieniła, ale faktem jest, że pomoc była. Jak komuna padła, to ja miałam 4 lata, a babcia pomagała o wiele wiele dłużej.

Gość gość
18:26 ale ja się ciebie nie boję, nie będę z daleka od ciebie tu na forum bo chcę ci w twarz powiedzieć że jesteś nic nie warta, to ty zaczęłaś wyzywać że mózg mrówki, że nieroby, lenie, idiotki. Ślepa jesteś kretynko? Bo to że głowa już nie ta i starcze natręctwa cię toczą to widać. NIE WIDZISZ TEGO ŻE SAMA ZACZYNASZ WYZYWAĆ? Stara chamko?

Gość gość
Autorko, nie wysilaj się. Pisalaś o tym 3 tygodnie temu. Nudne.

Gość gość
Kultury to wszystkie tu nie macie,bo już sam tytuł topiku świadczy o was.