Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alutka2017

Sierpniowki 2017

Polecane posty

Gość gośćmalgo
Goscaga-o matko! To straszne skutki uboczne ! Musieliscie się nieźle wystraszyc

ja tez przyjmowalam bromergon, nie na laktacje a przy staraniach o ciaze. tez raz stracila przytomnosc, czesto na poczatku przyjmowania sa takie akcje.. co do lrezentow ja starszej kupuje tipi, a mlodszej szczaniaczka uczniaczka ;) wszystko zalezy co juz masz i co lubi Twoje dziecko ;) moze mata edukacyjna, fajna sprawa sa takie duze puzle na ziemie, na pewno sie przydadza. Wszelakiego rodzaju zabawki edukacyjne, grajaco migajace u mnie robily furrore ;) moja corka lubila tez taka duza kostke chyba z babyone, szelesci, kustereczko i inne takie bajery- dalej sie nia bawi, Gabi tez juz zaczyna sie interesowac nia ;)

Gość gość
Dobry wieczor.Widze, ze sa tutaj madre osoby I mam pytanie bo z glupialam. Do ortopedy mam isc z dzieckiem w 4 miesiacu zycia.Urodzilam 29 sierpnia czyli isc w grudniu czy w styczniu jak bedzie mial 4 mce I np.2 dni.....

Gość 3Justyna33
No faktycznie strasznie te skutki uboczne jejku co tam musi być w składzie ze to tak działa. Juz bym się bała takie cos zażyć po opisie skutków. Mata edukacyjna fajna sprawa są takie mega wypasione które posłużą długo bo mają tez takie kulki do zabawy i można je na ta mate wysypać bo ma brzegi takie wyższe. Takim dzieciom naszym to chyba za wcześnie na takie typowe zabawki, raczej jak juz to coś co by pobudzało zmysły dziecka ale sama nie mam pomysłu. Widziałam na stronie smyka też fajne projektory chyba zwierzątek taki mis który na brzuchu ma projektor i kosztował coś chyba niecałe 100zl. Tez super huśtawki są ale musialabym to najpierw przetestować i zobaczyć zanim bym kupiła

Gość gośćmalgo
Mamy 2 maty - jedna właśnie z tymi kulkami i córka średnio zainteresowAna a raczej wcale :-/ to samo z 2 lezaczkami które mamy i mini siłownia :-/ projektor mamy super sprawa córce się podoba. Ona od tych mat woli najzwyklejsze gr***awki oby wydawało dźwięk lub się świeciło :-) chustawka fajna sprawa tylko po tych matach i lezaczkach trochę boję się coś kupić drozszego ze znowu nie będzie zainteresowania . Po za tym mieszkamy w bloku i już mamy cały salon zagracony :-D

Gość gośćmalgo
Oczywiście miało być huśtawka ***

Dziewczyny, my kupilismy hustawke z kinderkraft, taka wypasiona, 500 zl dalismy i nasze corki maja ja w nosie! praktycznie nie uzywana. Chyba sprzedam, bo mi tylko miejsce zabiera. Moim zdaniem jest swietna, solidna, mozesz podlaczyc do pradu, ma karuzele, swiatelka migajace, rozne muzyczki, ustawiasz temp i czas hustania.. i co z tego, jak woli rece! jeszcze chwile poczekam.. moze sie przekona, jak nie to sprobuje sprzedac. Bylysmy w tamtym tyg do szczepienia, ma 66 cm i 7,5kg ;) a Wasze pociechy, jakie juz duze? Na szczescie szczepienie zniosla bez jakis rewelacji. Juz taki fajny bobas jest, smieje sie z byle czego, grzeczna jest ogolnie.. tylko musi mnie miec kolo siebie ;) w nocy 1-2 pobudki ;) dzis sie wyspala o 3 i szalala do 5, poczym o 5 obudzila sie Zuzia i mialam po spaniu ;)

Gość gośćaga83l
Dlatego ja kupuje tylko uzywane rzeczy

Gość reox
Kora, u mnie synek skończył 20-go 3 miesiące, waży 7 kg, 63 cm długi. Też jest bardzo pogodnym i uśmiechniętym bobasem. Zaczęłam go odkładać do kołyski w nocy, mamy 2-3 pobudki w nocy, nie jest źle... Z prezentami nie pomogę, nie mam pojęcia co kupić małemu, mam wrażenie że wszystko już ma:-)

Gość 3Justyna33
A ja miałam zawsze jedna max dwie pobudki ale od tego tygodnia wszystko się zmieniło. Nie chce jeść w dzień za bardzo to nadrabia nocą i chce pierś nawet 4razy zdarzyło się i 5 ...a tak bylo fajnie jak budził sie tylko okolo 3na kilka minut. Nie wiem czemu tak . W dzień wszystko inne jest ważniejsze od jedzenia. Czasami widzę że by zjadl ale coś go zaciekawi innego i koniec pojedzone. Nie raz na 5 moich prób przystawienia to raz zje ale nie tak normalnie tylko przerywa co chwila cos do siebie po swojemu pogada albo krzyknie i wraca z powrotem kilka łyków i tak w kółko. W konsekwencji nie jest d ogolę najedzony tylko mokry od mleka i ja przy okazji tez. Potwornie się ślini gryzie wszystko ale to chyba jeszcze nie zęby.

Gość gośćmalgo
Kora moja córka Na 4 miesiące i tydzień - waży 6300 i ma 64c, ale u nas waga urodzeniowa to 2700 i 51 cm więc była malutka i chudziutka :-) Justyna moja córka też slini się bardzo i wszystko wkłada do buzi a szczególnie swoje rączki. U mojej siostry córka do 4 miesiąca przesypiala całe noce bez pobudki. Teraz ma 10 miesięcy i wstaje 4-5 razy. Siostra jest wykończona bo ma jeszcze 3latke i nie wie czemu mala tak się nudzi i na pewno to nie od zębów

Gość Cecysssia
Dobry wieczor dziewczyny :D Z ciekawosci az zaczelam szukac info na temat tabletek o ktorych wspomnialyscie (bromergon).Faktycznie,skutki sa okropne! :/ Ja kupilam lezaczek - bujaczek i poki co nie przydaje sie. Moze za miesiac....tak wspomnialam bo widze,ze pisalyscie,ze kupilyscie pare rzeczy z ktorych Wasze dzieci nie korzystaja . kora1987 - a ile mcy ma Twoja corcia ? :) Moja za 5 dni skonczy 3 mce.Mierzylam ja i ma 61 cm.a ile wazy okaze sie 5 grudnia pod czas szczepienia. 18 dni temu wazyla 5100 :) Bardzo ladnie nabiera na wadze bo urodzila sie malutka i jest zaliczana do wczesniakow...moja mala glodmorrrrra :P Na sama mysl o szczepieniu to.....wrrrrr Widze ,ze Waszw dzieciaczki tez pieknie nabieraja na masie i rosna jak na drozdzach :D Dziewczyny,tak z innej paki...mam problem....od 3 mcy wynajmujemy mieszkanie.Jest duze i fajne,do tego fajna okolica ale....duze ALE.Nowa sasiadka !!!! Dopiero jak ona sie wprowadzila zwrocilismy uwage,ze jej pokoj i nasz kiedys byl jednym pokojem.Wlasciciel wpadl na pomysl i wstawil sciane dzialowa i.....tu zaczyna sie problem.Otoz np.wczoraj od 16 do 24 gadala przez skypa badz messengera tak glosno.ze slyszalam jej kazde slowo i...w*****alam sie w huj.... !!! 😠 😠 To nie bylo pierwszy raz a ktorys z kolei. Mogli bysmy pisac ksiazke ! Ja wiem wszystko o niej.....i moje pytanie brzmi...czy wypada mi isc i jej powiedziec aby np.nie siedziala kolo tej scianki dzialowej i ciszej mowila jak rozmawia przez tel.??? Moj facet mowi,ze jest np.godzina 19 a cisza jest od 21 ale jak ona glosno gada to mnie szlak trafia bo ja chce isc spac a nie moge..... Mam ochote pogadac z nia.....co Wy mysliscie na ten temat ? Dodam,ze my jestesmy cichutko ale jak ona zaczela zachwywac sie glosno to sama kilka razy glosno mowilam, muzyke glosniej poscilam ale ona nie zrozumiala aluzji

Gość Abisiowa
Olaf kończy jutro 4 mies i od pon już mu podaję ziemniaczki ale zainteresowanie zerowe

Gość 3Justyna33
Cecysssia no jasne ze możesz iść i jej powiedziec że gada tak głośno że wszystko słyszysz. Może ona sobie nawet sprawy z tego nie zdaje że wszystko o niej wiesz przez to. No to mój synek za tydz kokczy mies i waży 7 kg bo go ważyłam a długość to nie wiem ale juz jak miał 2i pol miesiąca to miał 64cm to teraz pewnie będzie dochodził do 70cm. Naprawdę drugi jest jak na moje oko Goscmalgo o kurczę oby mu to nie zostało bo budzenie się tyle razy w nocy to jest straszne uciążliwe. Ja wszystko zawsze zwalam na skok rozwojowy.

Gość gość
Mój brzdąc ma 2 miesiące i tydzień i waży 6kg i 68cm. Ktoś pisał ze ma córkę 4 miesięczna i tyle waży. Też bym poszła do tej sąsiadki, ale musiałabym ją wyczuć jakim jest typem osoby. By potem sobie wrogów nie narobić. Różni są ludzie.

Gość gość
Jak u was wygląda sprawa ze wspolzyciem? U mnie tragedia, strategia mnie boli kość spojenia lonowego. Byłam z tym u ginekologa i powiedzmy ze to olal. Na dodatek mój mąż ma problem by we mnie wejść.chyba za bardzo mnie zszyli. Bo jak dawalam globulke dopochwowa to mi wypadala. Sorry za taką szczerość. Pewnie któraś z was się oburzy. Ale naprawdę jestem podlamana. Kość mnie boli nawet jak wstaje z łóżka

Gość Cecysssia
🌼 Dzien dobry 🌼 :D 3Justyna33 - dzis ide do sasiadki.Wczoraj obudzila mnie o 23 i gadala przez skypa do....2 w nocy ! 2 razy w sciane uderzylismy .Ciut bylo ciszej ale dzis ide z nia pogadac bo ja juz nie mam sily! Ona pracuje 5 godz.dziennie.......to ma sile na nocne rozmowy.....a ja prcuje 24/7 :P zreszta,wiecie :D Abisiowa - oooo to juz wprowadzasz ziemniaczka! Szybko ? Ja myslalam,ze dopiero po 6 mcu wprowadza sie jedzenie......ale ja sie nie znam :P Zaraz ide poczytac o poszerzaniu diety :D Ja sie strasznie boje,ze dziecko mi sie zakrzytusi próbując czegos nowego.... :( Dopajacie swoje dzieci np.woda ? Ja dalam swojej malutkiej ale zakrzytusila sie az mnie wystraszyla ! A podalam jej wode bo z kazdej stroy slysze,ze powinnam dopajac bo jest na MM ale ja tez karmie piersia.Nie mam duzo mleka ale jednak cos tam pociagnie!

Gość Cecysssia
gość dziś - oczywiscie masz racje i ja wrogow nie chce sobie robic....bron Boze ! Ja chce spokojnie z nia porozmawiac i z usmiechem datego zadne z Nasz nie psozlo do niej w nocy ani poprzedniego dnia jak tez byla glosno bo w nerwach moglo by pasc duzo niepotrzebnych slow ! Masz dlugie dziecko :D Syn ? Corcia ? :D gość dziś - nie masz co przepraszac za szczerosc! Po to jest forum i kazdy jest anonimowy :) Ja....My......jeszcze nie ten teges po porodzie ! Obydwoje jestesmy tragicznie zmeczeni i idziemy od razu lulu.....a weekendy tez sa zawalone......jeszcze nie nadeszla ta chwila :P

Gość gość
Syna mam, właśnie przy porodzie byli w szoku ze dałam rady, bo usg oszukalo na moją niekorzyść

Gość 3Justyna33
Ja daję rumianek z cukrem ale tylko dlatego ze codziennie ma czkawki, zazwyczaj ze smiechu i juz nie wiem co robic a męczy sie z 45 minut jak nie dam nic pić a z piersi nie chce bo zazwyczaj jest najedzony bo wiadomo dobry humor to tylko po jedzeniu. Ktos pewnie napisze ze uczula, ale na szczescie u nas tego niema. Ja wstaję rano to od razu parzę bo wiem ze na sto procent bedzie czkawka a jak ją ma to płacze i musi być wtedy noszony to już wolę dać 30 ml tego rumianku, bo koperu jakos nie lubi. Czasami dawałam na te czkawki mm tak z 30 ml ale przestałam bo chciał coraz więcej smakuje mu bardzo albo tak lubi butelkę sama nie wiem.

Gość 3Justyna33
a ile razy wasze dzieci robią kupy? Mój przez pierwsze 3 miesiace zycia miał sto razy dziennie hehe tzn co chwila a odkąd skonczył czyli ten miesiac ostatni to raz na 3-4 dni..czy to jest normalne? I jak przychodzi dzien kupy to juz jest niespokojny, puszcza bąki bardzo brzydko pachnące i jest wieeeelka kupa przy której nie mogę sobie poradzić dosłownie, trzeba go myć, niekiedy przebierac bo aż bokami wyjdzie dlatego terz jak już słyszę ze się zaczyna, kłądę na przewijak, podkladam mate jednorazową do przewijania, sciągam doł ubranka, i czekam a potem wszystko to zawiajm w tą matę jednorazową i wyrzucam cały wielki "pakunek"

Gość 3Justyna33
tam niema być -terz- tylko -teraz- zgubiłam literkę

Gość gośćmalgo
Justyna u nas jest 1-3 kupki dziennie. Wydaje mi się że jeśli dziecko nie męczy się i nie płacze i nie ma żadnych dolegliwosci to nie jest to nic niepokojącego

Gość gośćaga83
U nas 3 kupki. Festiwal sranka zaczyna o 7 rano az mu bokiem wychodzi

Gość reox
U nas 2-3 kupki dziennie...Zdarza się, że bardzo obfite. ...

Gość gośćmalgo
W poniedziałek idziemy z córką na szczepienie (pneumokoki) i zastanawiam się czy wziąć jeszcze rotawirusa ... czy któraś z Was szczepila dziecko przeciwko rotawirusowi? Jeśli tak to przy jakich szczepieniach dziecko dostawalo ta szczepionke?

Gość siepniowa mama
U nas kupkę mamy raz dziennie.