Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pasożyty pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Mam wstydliwy problem i muszę się anonimowo poradzić. Chyba mam pasożyty, a konkretnie owsiki. Objawy są takie, że gdy jet ciepło swędzi mnie o***t. Nic poza tym. Czuję się dobrze. Przy świądzie nie zauważyłam żeby wychodziły ze mnie żadne robaki. Brałam już różne tablety na pasożyty. Teraz końską dawkę Zentelu. (badań nie robiłam)Zasady higieny bardzo mocno przestrzega. tj wygotowywanie ręczników poście itd. Ale poprawa znikoma. I teraz moje pytanie, czy ktoś miał podobnie? Czuł swędzenie ale żadnych robaków? Czy to może coś innego. Bardzo proszę o pomoc.

Gość gość
dodam, że w kale też nic nie zauważyłam

Gość gość
Owsiki nie biora sie z brudnej poscieli czy recznikow, to jedt choroba brudnuch rąk i nieumytych owocow czy warzyw.

Gość gość
Niestety nie u mnie. Ręce myję i myłam od zawsze. Jaja pasożytów mogą przenosić się wraz z kurzem. Widać, że nie masz pojęcia o czym piszesz.

Gość gość
Moze masz jakies uczulenie? Chociaz obiawy jak na owsiki. Jak robi cie cieplo i iidziesz spac to one wyłaza bo miesnie o***tu puszczaja

Gość gość
Z kurzem ? Zastanow sie skad jaja owsików w kurzu :D ?

Gość gość
Wszędzie w internecie czytałam, ze owsiki są widoczne gołym okiem. Obserwuje jak jest u mnie i nic nie widzę. Obserwuje wtedy gdy czuję swędzenie. Czy ktoś zna uczulenie dające podobne objawy. Nie wiem czy to istotne ale mam też bardzo podkrążone oczy.

Gość gość789
Ja kiedyś błędnie za owsiki brałem hemoroidy. Mam hemoroidy a byłem przekonany że owsiki. Teraz czuję palcami hemoroidy ale mnie raczej nie bolą a tylko swędzą. Może też masz po prostu hemoroidy a nie owsiki. Hemoroidy potrafią tylko swędzieć a nie boleć.

Gość gość
"Z kurzem ? Zastanow sie skad jaja owsików w kurzu smiech.gif ?" Bardzo głupie pytanie. Wystarczy, że zakażona osoba wytrzepuje pościel w której spała. Kurz, to dużej mierze martwy naskórek także z poście. Ludzi zamiast zadawać takie pytania odpalcie google i poczytajcie trochę jak jest.

Gość gość789
Jeśli brałaś leki na pasożyty i nie widać poprawy i nie widzisz owsików to bardzo prawdopodobne że to nie owsiki a np. hemoroidy.

Gość gość
Mnie czasem włoski przy odbycie gilają w tych okolicach, moze to jakis trop.

Gość gośćxxxxvf
Albo sie papierem zatarłas?

Gość gość
Nie możliwe, żebym przeoczyła hemoroidy. Żadnych zaparć ani bólu przy oddawaniu stolca. Czy mogą być tam głęboko schowane? Mam jeszcze drobne problemy z tarczycą, może to to?

Gość gość789
Moim zdaniem możesz mieć pierwsze objawy hemoroidów. Ja też kiedyś brałem leki i cuda wianki czego ja nie jadłem na pasożyty a tyłek dalej swędział. Dopiero potem zacząłem wyczuwać hemoroidy. W pierwszym stadium było tylko swędzenie.

Gość gość
Ale nie uprawiasz seksu analnego? Bo to mogloby oznaczac jakies zakażenie, zapalenie.

Gość gość789
Ja na hemoroidy na swędzenie polecam maść z kasztanowca Aesculan , bardzo mi świąd ogranicza. Kosztuje ok. 15 zł

Gość gość
Nie uprawiam. W ogóle to obejrzałam się tam i wyglądam, bardzo zdrowo. Żadnego nawet zaczerwienienia.

Gość gość
Czy przy hemoroidach też swędzi wtedy gdy jest ciepło?

Gość gość789
Mnie hemoroidy swędzą głównie w nocy, raczej związane jest to z porą dnia a nie temperaturą.

Gość gość
Może to być jakiś trop. Dzięki za odpowiedzi!

Gość gość
Wloski jak odrastają to swedzą czasem.

Gość gość
Może stosowałeś złe środki przeciw owsikom. Np. Pyrantelum Medana, dostępny bez recepty przyjmuje się tylko w dwóch dawkach - działa na dorosłe osobniki. Czekamy, aż larwy dojrzeją i załatwiamy je drugą dawką leku.