Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Piotrek12388n

dotyk

Polecane posty

Gość Piotrek12388n

mam pytanie jaki rodzaj bliskości, dotyku jest neutralny ? uzasadniając pytanie powiem że jestem mocno nieśmiały(fobia społeczna) i najczęściej unikałem tego typu sytuacji teraz tej bliskości/dotyku bardzo mi brakuje, nawet zwyczajne podanie ręki koleżance jest bardzo przyjemne, czy nawet czasem zwykłe muśnięcie ręki przez kasjerkę w sklepie Powiedzcie mi jaki dotyk jest neutralny to znaczy taki normalny czy np mogę usiąść blisko, czy dotknięcie nogą o nogę jest ok(takie przypadkowe), czy masz tego unikać siadając daleko, czy podczas żartu mogę dotknąć / klepnąć w rękę znajomą, czy można ucisnąć dłoń dłużej i mocniej ?? czy jak jest luźniejsza atmosfera, wszyscy się fajnie bawią, ale np są trochę zmęczeni i np koleżanka obok opiera się o kogoś (też o koleżankę lub kolegę) czy wypada mi się też o nią oprzeć tak po prostu ? czy jeśli ktoś w takiej sytuacji jest wyraźnie skrępowany to może przeszkadzać ?, czy wam np przeszkadza że jak kogoś chcecie przytulić a ta osoba np opuszcza wzrok czy robi się czerwona na twarzy i ogólnie widać skrępowanie ? wiem że dla niektórych te pytania będą żenujące, ale jakoś chciałem nakierować was na to o co mi chodzi jak Wy się zachowujecie i co dla was jest normalne ? aha, uprzedzając pytania, mam ponad 25 lat Dziękuje z góry za odpowiedzi

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować